• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
10 dingen die je moet weten over skiën in Utah

10 dingen die je moet weten over skiën in Utah

Skigebieden20 januari 2019
Josee Schouten

Nu je direct kunt vliegen naar Salt Lake City is skiën in Utah een interessante optie geworden. Maar niet iedereen is bekend met de skioorden en skigebieden die je hier kunt vinden, laat staan dat veel mensen weten dat hier het grootste skigebied van Amerika ligt: Park City Mountain. Tijd om antwoord te geven op de 10 meest gestelde vragen:

Liggen de skigebieden ver van Salt Lake City Airport en hoe is de bereikbaarheid?

Nee, ze liggen super dichtbij! Vanaf de luchthaven ben je bijvoorbeeld in 45 minuten in het grootste skioord Park City of in het ernaast gelegen Deer Valley. De overige skigebieden liggen op ca. 1 tot 1,30 uur van Park City. Maar combineer je ze dan ben je nooit meer dan een uurtje rijden kwijt.

Delta Airlines vliegt rechtstreeks naar Salt Lake City in de staat Utah. Combineer deze stad met je skireis naar Deer Valley

Utah staat ook bekend als de mormonenstaat. Merk je daar als vakantieganger iets van?

Nee niet echt. Het enige dat door de staat is bepaald onder invloed van de geloofsfilosofie van de Mormonen is het gebruik van alcohol. Zo zul je op de piste merken dat alleen de grotere pisterestaurants bier schenken. En wijn is alleen te bestellen als dit wordt gecombineerd met een lunch in het betere pisterestaurant.

Het tapbier dat wordt geschonken kent een vastgesteld maximum alcoholpercentage van 3,2%. In de restaurants in de dorpen wordt bier en wijn gewoon geserveerd.

Welk(e) skigebied(en) zijn aan te raden?

Dat hangt compleet af van waar je naar op zoek bent en wat voor jou belangrijk is. Kijk naar ons overzicht van alle skibestemmingen in Utah en de specifieke kenmerken van zowel het dorp als het skigebied. Zie ook vraag 10!! Wat ons opviel: de boomgrens ligt hier veel hoger dan in Europa: we skieden tussen de bomen tot ver boven de 2000 meter!

Else van WintersportCanadaAmerika bezocht de skigebieden in de staat Utah, zoals het skiresort Park City Mountain en Sundance

Zijn ze makkelijk met elkaar te combineren?

Jaaa! Dat is deel van de fun van skiën in Utah: maak je eigen skisafari en combineer diverse skigebieden. Ons advies is wel: begin met Park City Mountain en plak daar extra skigebieden aan vast. Ook hier weer geldt: waar ben je naar op zoek? Zo kun je bijvoorbeeld catskiën in Powder Mountain, de voormalige Olympische afdaling doen in Snowbasin of romantisch skiën en logeren in Robert Redford’s eigen skioord Sundance…

Is er 1 skipas voor alle skigebieden?

Niet voor ALLE skigebieden samen maar er is WEL een Ski City Super Pass voor Alta, Snowbird, Brighton en Solitude. En wil je skiën in Powder Mountain en Snowbasin dan kun je ook gebruik maken van een speciaal arrangement met verblijf in Ogden inclusief een gereduceerde skipas. Informeer bij ons naar alle tarieven en mogelijkheden.

Wat zijn de drukste periodes daar?

In Amerika is het lang niet zo druk in de skigebieden als je van Europa gewend bent, dat is echt een wereld van verschil, men kent er nauwelijks wachtrijen bij de liften. Net als in Europa is Kerst en Oud en Nieuw een drukke periode. Daarnaast zijn de weekenden druk omdat er dan veel locals gaan skiën, ze wonen er immers vlak bij. De feestdagen en lange weekenden zijn ook altijd druk (zoals President’s day, de 3e maandag van februari). In maart zie je vooral veel jongeren, die vieren dan Spring break, vergelijkbaar met onze krokus vakantie.

Is het interessant om een dagje Salt Lake City toe te voegen?

Dat hangt ervan af, wat je plannen zijn. Je zou Salt Lake City als basis kunnen gebruiken en met de Ski City Super Pass skigebieden aandoen als Alta, Snowbird, Solitude en Brighton. Wil je ook iets van de stad zien noteer dan de indrukwekkende Temple Square, dé basiskerk van de Mormonen en breng een bezoek aan de Utah State Capitol, dat bijna een replica lijkt van het Capitool in Washington.zien. Meer over de ski- en verblijfsmogelijkheden, inclusief tips en leuke eet- en drinkadresjes vind je hier.

Combineer je wintersportvakantie in Utah met een dagje in Salt Lake City en ontdek hoe leuk deze Amerikaanse stad is

Wat is het gezelligste skidorp (uitgaan, bars, restaurants)

Het skioord met verreweg het meeste vertier is Park City. De lange hoofdstraat is een aaneenschakeling van leuke winkeltjes, bars en restaurants. Breng vooral een bezoek aan de No Name Saloon! Altijd druk en gezellig. En het interieur is bijzonder!

Kun je in elk gebied snowboarden?

Goeie vraag want er zijn 2 skigebieden in Utah waar snowboarden verboden is: Deer Valley en Alta. En niet denken, dat zal wel… Je komt de skilift niet in met je snowboard!

Zijn er ook niet-ski activiteiten die aan te raden zijn?

Tuurlijk, er zijn tal van andere winteractiviteiten te beoefenen zoals sledehondentocht, sneeuwschoenwandelingen, langlauf etc. vooral in de omgeving van Park City Mountain. En wil je een hele bijzondere ervaring beleven noteer dan een bezoek aan de Ice Castles in Midway en aan Utah’s oudste bar, de Shooting Star Saloon in Huntsville. In beide gevallen kijk je je ogen uit! Ga je met de familie dan vind je vooral in en rond Midway (Heber Valley) nog meer activiteiten: lees er hier meer over.

De allerleukste en oudste bar in Utah is de Shooting Star Saloon in Huntsville

LEES OOK: 

Alle skigebieden van Utah op een rijtje

Skiën in Utah, ’s morgens vertrekken uit Nederland, ’s middags op de ski’s

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte