Heber Valley, geheimtip in Utah voor families

Heber Valley, geheimtip in Utah voor families

Activiteiten 9 oktober 2018
Josee Schouten

Als je met de hele familie op wintersportvakantie gaat in Utah en meer wilt dan alleen skiën of ook met niet-skiërs reist, waar kun je dan het beste zitten? Hier is onze geheimtip: Heber Valley.

Park City Mountain en Deer Valley Resort zijn de bekendste skibestemmingen van Utah. Maar dat betekent ook dat het er best druk zijn. Vooral tijdens het weekend, als de inwoners van Salt Lake City erop uit gaan voor een skibreak. Daar zit je misschien niet op te wachten als je een familietrip plant en/of opa en oma meeneemt die wellicht liever willen langlaufen of wandelen? Kan het ook anders? Ja hoor, tijdens onze tour langs alle skibestemmingen in Utah ontdekten wij op ongeveer dezelfde afstand van Salt Lake City een vallei, die perfect genesteld ligt tussen diverse skigebieden. Plus je vindt er ook nog andere activiteiten waardoor wij het meteen bestempelen als heel familie-leuk-en-weg-van-de-massa-tip: Heber Valley.

Heber Valley ligt achter de bergkam van Deer Valley en bestaat uit diverse kleine stadjes.

Stragische ligging

Heber Valley ligt net achter de bergkam van Deer Valley Resort en bestaat uit diverse kleine stadjes, waarvan Heber en Midway de grootste zijn. Het voordeel is dat je hier een stuk minder betaalt voor je verblijf en kunt kiezen waar je wilt skiën: Park City ligt immers op 22 minuten rijden of je gaat de andere kant op via een werkelijke prachtige (en goed te rijden) route naar dat andere pareltje, Sundance Mountain Resort. Een klein en intiem skigebied, nog altijd eigendom van Robert Redford. Wil je gaan skiën in Deer Valley dan brengt de Jordanelle skilift je meteen naar het hart van het skigebied. We begrijpen nu ook waarom het belangrijkste dorpje Midway heet 

Zermatt, een vleugje Zwitserland in Utah

Zermatt Resort, alsof in Zwitserland bent! Het gehele resort oogt als een mini-Alpendorpje

Daar in Midway wachtte ons overigens nog een verrassing: ons logeeradres, het Zermatt Resort. OMG, alsof je daadwerkelijk in Zwitserland bent! Het gehele resort oogt als een mini-Alpendorpje met diverse chalets en binnen heb je – ja hoor – beschilderd houtwerk en kamers met gebloemd tapijt en robuuste houten kasten. Hoe grappig om dat midden in Amerika aan te treffen! Grote kamers ook met kingsize bedden en gratis toegang tot de mooie SPA met zwembad … we waren verrast door de goede prijs/kwaliteit verhouding!

Maar wat deze vallei echt bijzonder maakt is het aanbod van alternatieve activiteiten. Zeker als jij – of de kinderen – geen zin hebben om een dag op de ski’s te staan zijn er genoeg alternatieven. We noemen er een paar:

Bezoek aan het Midway Ice Castle

Midway Ice Castles is een stukje wintermagie met ingebouwde ijsglijbanen en vuurshow’s voor iedereen

Dit is werkelijk waar een sprookje! Met recht een ijskasteel, want echt alles is opgebouwd uit bevroren water en dus logischerwijze ook pas geopend na de de eerste strenge vorstweken en gedurende het koudste deel van de winter. Met de aangebrachte verlichting, de ingebouwde ijsglijbanen en vuurshow’s tijdens de avond een stukje wintermagie dat jong en oud zal bekoren. Meer informatie op Midway Ice Castles.

De tubinghill bij Soldier Hollow

Het voormalig Olympische langlaufgebied Soldier Hollow is hét cross-country gebied van Utah.

Niet ver van Midway ligt het voormalig Olympische langlaufgebied Soldier Hollow en het is nog steeds hét cross-country gebied van Utah. Je vindt er echter ook de Tubing Hill, waar je met grote banden naar beneden kunnen suizen. Altijd leuk en echt niet alleen voor de kinderen!

Eten in een yourt bij Wasatch Mountain State Park

Wandelend op sneeuwschoenen loop je door het bos naar de sfeervolle yourt voor een 4-gangendiner

Een superleuke ervaring voor de hele familie: al wandelend op sneeuwschoenen loop je door het bos van Wasatch Mountain State Park naar de sfeervolle yourt waar je een 4-gangendiner krijgt geserveerd. Meer info voor deze trip.

Doe een ritje over de Heber Valley Railroad

De Heber Valley Railroad is een historische spoorbaan met dito trein door de idyllische vallei.

De Heber Valley Railroad is een historische spoorbaan met dito trein door de idyllische vallei. Tijdens het vakantieseizoen wordt het omgedoopt tot de “North Pole Express” voor een echte winterse ervaring, inclusief een ontmoeting met Santa.

Schaatsen op de grootste ijsbaan van Utah

De Midway Ice Rink is de grootste buitenbaan van Utah. IJshockey schaatsen of kunstschaatsen zijn ter plaatse te huur. Dagelijks geopend van 16.00 tot 20.00 uur (op zaterdag/zondag open vanaf 13.00 uur)

Duik in de hotspring van de Homestead Crater

Het is een bijzondere ervaring om in een warme bron in een grot te zwemmen of duiken!

We hadden er al zoveel over gehoord dat we dit uiteraard zelf ook wel eens wilden ervaren: zwemmen in de warme bron van een geothermale krater bij Midway. Wat moet je je daar bij voorstellen? Van de buitenkant zie je niet meer dan een kleine heuvel. Eenmaal binnen ga je via een smalle – uit de rotsen gehouwen gang naar de bron, een groot gat van ca. 15 bij 7 meter, met dampend warm water. De aardse geur verraadt dat de grot vol minerale afzettingen zit, vandaar ook de weldadige werking die wordt toegekend aan een zwempartijtje in deze bron. Bizar genoeg kun je hier ook duiken. Er is duikapparatuur te huur voor Padi-licentiehouders of je kunt je inschrijven voor een beginnersles. Onze conclusie: leuk, maar denk niet dat dit een comfortabele wellness treat is. Het is er heel basaal, je moet echt even wennen aan de geur, de bron is redelijk donker en het is niet groot. Maar zwemmen/drijven in dat warme water is gewoon wel heel lekker na een dag skiën. En het is een bijzondere ervaring om in een warme bron in een grot te zwemmen of duiken! Meer informatie op: Homestead Crater.

Sneeuwscooteren over meer dan 200 mijl aan uitgezette trails

Vol gas op de sneeuwscooter naar bijvoorbeeld Uinta Mountains, de uitlopers van de Rocky Mountains

Aan ruimte hier geen gebrek! En dan is een tocht met een sneeuwscooter door de ‘wide open’ van de vallei nog niet eens zo’n gek idee! Zo kun je vol gas naar bijvoorbeeld de Uinta Mountains, de uitlopers van de Rocky Mountains met verbazingwekkende ruige bergtoppen.

Oja, en als je er dan toch bent, ga zeker langs bij dit koffieadres in Midway. Super leuk!

Kortom, wij kunnen deze bestemming het beste omschrijven als: in-the-middle-of-everywhere. We misten wel een gezellige dorpskern want Midway en Heber zijn echte lintdorpen. Maar dat vertaalt zich ook weer terug in de prijs.

Meer informatie over alle mogelijkheden vind je op de eigen site van Heber Valley. Wil je graag onze ervaringen en adviezen weten neem dan contact met ons op of vraag meteen een offerte aan.

LEES OOK: 

Alle skigebieden van Utah op een rij

10 dingen die je moet weten over skiën in Utah

Skiën in Utah, ’s morgens vliegen, ’s middags skiën, echt waar!

Tekst: Jeremy Pugh, vertaling Josee Schouten Beeld: Heber Valley, Maxine Jensen en Ski Utah.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte