Zoeken

Alle skigebieden op een rijtje

Het is niet eenvoudig om skigebieden in Noord Amerika te vergelijken met skigebieden in Europa. Waar wij de grootte van een skigebied uitdrukken in kilometers piste, doen de Canadezen en Amerikanen dat in zogenaamde skiable acres.

Het beste kun je dat omrekenen naar hectares. Voor de context: een hectare is 100 meter bij 100 meter, zeg maar een groot voetbalveld inclusief tribunes. Dus als een skigebied 1000 hectare telt, dan is dat 1000 grote voetbalvelden.

De belangrijkste reden dat in Noord Amerika hectares gebruikt worden is dat je de hele berg mag gebruiken dus dat is beter in oppervlakte uit te drukken dan in kilometers. Sommige delen worden wel geprepareerd en andere delen niet. In Noord Amerika heb je al het terrein op de berg tot je beschikking om te skiën, je kunt dus prima dezelfde lift nemen als beginner en gevorderde en samen afdalen maar net een andere route nemen.

De afdalingen worden gekenmerkt in kleuren en met symbolen. Zo worden van makkelijk naar moeilijk respectievelijk groene rondjes, blauwe vierkantjes en zwarte diamanten gebruikt. De expert pistes zijn voorzien van 2 diamanten, de zogenaamde double black diamonds.