• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

jasper 1x1.jpg

Jasper - Marmot Basin

Jasper ligt in het hart van het Jasper National Park midden in de Rocky Mountains. Het dorp staat bekend om de prachtige natuur, het volop aanwezige wildleven en de ontzettend gastvrije bevolking. De weg naar Jasper toe alleen al is de moeite van een bezoek waard. Jasper is een klein dorp maar met de faciliteiten van een stad. Zo zijn er leuke winkels, een bioscoop, goede restaurants en gezellige bars. Vanuit Jasper kun je naast het wintersporten talloze uitstapjes maken naar de omliggende meren en diverse gletsjers.

Jasper – Marmot Basin
Op twintig minuten rijden van Jasper ligt het mooie en overzichtelijke skigebied Marmot Basin. Met 91 afdalingen en veel variatie is dit skigebied geschikt voor elk niveau skiër of snowboarder. Marmot Basin wordt gevormd door Marmot Peak en Marmot 2. Samen met Eagle East en Chalet Slope vormen deze vier bergzijden een veelzijdig skigebied met geweldig skiterrein voor zowel beginners, gemiddelde skiërs als experts. Waar je je ook bevindt op de berg, overal word je omringd door het adembenemende uitzicht over Jasper National Park en de Athabasca Valley. In Marmot Basin zijn geen wachtrijen voor de liften, je hebt de pistes geregeld voor jezelf. Zoals de locals het zelf zeggen: Marmot Basin is ‘crowdfree’.

Het voordeel voor beginnende skiërs en snowboarders is dat elke lift, behalve the Knob Chair, toegang geeft tot een groene afdaling, waardoor het voor families en vriendengroepen met verschillende niveaus ideaal is. Basin Run, Easy Street en Sleepy Hollow zijn echte aanraders met prachtige vergezichten vanaf de top. De gemiddelde skiërs kunnen genieten van de brede blauwe afdalingen zoals Show Off en Dromedary (heerlijk, die namen, vind je niet?). Aan de Chalet Slope zijde vind je mooie pistes tussen de bomen door. De gevorderde skiërs en experts zullen zich voornamelijk op Eagle East, Chalet Slope en in de Knob Area begeven. De Knob stoeltjeslift brengt je naar het hoogste punt van het skigebied en vanaf hier kun je het laatste stuk naar Marmot Peak omhoog lopen. Daar wacht de Peak Run op je of kies je voor de poedersneeuw in de Dupres Bowl. Charlie’s Bowl is uitdagend en bestaat uit voornamelijk dubbel zwarte afdalingen. Aan de voet van de berg ligt het Caribou Chalet, de day logde van Marmot Basin. Op de berg kom je Marmot’s Eagle Chalet en het Paradise Chalet tegen. Alle drie de lodges hebben eet- en drinkmogelijkheden en het grote terras van Marmot’s Eagle Chalet is een perfecte uitrust plek op een zonnige dag.

Tres Hombres
Sinds seizoen 17/18 is het gitzwarte gedeelte Tres Hombres toegevoegd aan het skigebied. Hier zijn nagenoeg geen bomen te vinden. Het is de speeltuin voor gevorderde powder junkies die zich graag wagen aan uitdagende afdalingen over bowls en chutes vol poedersneeuw. De 5 nieuwe pistes die bij Tres Hombres horen, zijn te bereiken met de Paradise stoeltjeslift en hebben een gemiddelde hellingshoek van zo’n 32 graden met op de steilste punten zelfs een hoek van 45 graden. Tres Hombres gaat wat later in het seizoen open, als alle benodigde hekken en toegangspoorten op hun plek staan en de lawine- en veiligheidsteams van Marmot Basin het gebied hebben vrijgegeven.

Statistieken van het skigebied Jasper

Het skigebied van Jasper

Hoogste punt skigebied:
2612
Laagste punt skigebied:
1698
Hoogteverschil:
914
Gemiddelde sneeuwval:
4,5 m
Oppervlakte:
696 ha
Langste afdaling:
Aantal liften:
7
Afdalingen:
91
Eenvoudig:
30 %
Gemiddeld:
30 %
Gevorderd:
20 %
Expert:
20 %

Wintersport vakantie Jasper

Vliegveld:
Edmonton
Rechtstreeks vliegen:
ja
Duur van de vlucht:
9 uur
Transfer tijd:
3 uur 50 min.
Start seizoen:
midden nov.
Einde seizoen:
begin mei

Extra’s en excursies in het skigebied van Jasper

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
nee
Ski-in, ski-out:
nee
Kindvriendelijke bestemming:
ja
Activiteiten voor niet-skiërs:
ja
Kenmerk dorp:
National Park, natuurschoon

Pistekaart van het skigebied Jasper

Jasper Marmot Basin

Reizen

Sneeuwzekerdeal Jasper
Jasper
9 dagen
va. € 999 p.p.
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief
Sneeuwzekerdeal Jasper
Rechtstreeks met KLM, gratis ski's mee
Spectaculaire prijs voor 1 week skiën
Kies zelf voor transfer of huurauto
Sneeuwzekerdeal Jasper deluxe
Jasper
9 dagen
va. € 1529 p.p.
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusiefExcursie inclusief
sneeuwzekerdeal jasper deluxe 1x1.jpg
Rechtstreeks met KLM, gratis ski's mee
Prachtige locatie met luxe hotel
Inclusief gratis downtown foodtour
Sneeuwzekerdeal Jasper Cabins
Jasper
9 dagen
va. € 1229 p.p.
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief
Sneeuwzekerdeals Jasper Cabins
Rechtstreeks met KLM, gratis ski's mee
Ideaal voor groepen tot 6 pers.
Chalets en cabins dicht bij centrum
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte