• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

telluride 1x1.jpg

Telluride

Weggestopt in het zuidwesten van Colorado ligt het kleurrijke mijnstadje Telluride. Deze bestemming bestaat uit het historische downtown Telluride en met de gratis gondel ben je in 13 minuten in het Mountain Village aan de voet van het skigebied van Telluride.

Gelegen op anderhalf uur rijden van Montrose Airport en op tien kilometer van Telluride Airport is Telluride te bereiken met een overstap op één van de grote internationale luchthavens. Een huurauto heb je hier niet nodig, een shuttle bus brengt je van het vliegveld naar Telluride en ook in het dorp zelf is het transport perfect geregeld met de gratis Galloping Goose shuttle service. De Mountain Village ligt op 2908 meter hoogte (!) en is een modern doch knus bergdorp met luxe hotels en appartementen, stijlvolle winkels en gezellige restaurants. Het dorp is in Europese alpenstijl gebouwd en de warme, verwelkomende sfeer bezorgt je direct een vakantiegevoel. Pistes lopen door het dorp, waardoor je vanuit veel accommodaties direct toegang hebt tot het skigebied. Met 1 gondelrit vanuit Mountain Village daal je af naar downtown Telluride. Het historische centrum van Telluride bevindt zich rondom Main Street waar de voorgevels van de winkels gekleurd zijn en de uithangborden je doen denken aan minstens een eeuw geleden. Met zo’n zestig restaurants, twintig bars en volop winkels is Telluride een charmant en levendig dorp. Een rit met de gratis gondel is al een beleving op zich, vooral ‘s avonds, het uitzicht op het verlichte Telluride is prachtig! De accommodaties liggen verspreid over downtown en het Mountain Village en lopen uiteen van luxe vijfsterren hotels tot standaard low budget studio’s. Wanneer je in downtown Telluride verblijft kun je aan het einde van de dag terug skiën tot aan het dorp.

Gekscherend wordt de oorsprong van de naam ‘Telluride’ wel eens afgeleid van een mompelend ‘To hell you ride’, maar skiën en snowboarden is verre van ‘hell’, dit is een paradijs voor wintersporters! Het skigebied is geschikt voor alle niveau’s met onder andere beginnersafdalingen voor de startende skiërs en snowboarders, brede, lange pistes voor de gemiddelde skiër en een fantastisch snowpark voor de adrenaline-jagers. Telluride heeft mooie uitdagingen voor de gevorderden en experts. De Revelation Bowl en Gold Hill afdalingen zijn een begrip onder de diehards, daarnaast is er nog een extreem terrein waar je naar toe moet hiken. De groene afdalingen rondom Mountain Village zijn glooiend en ideaal voor de beginners. De Meadows area heeft een eigen lift, de Chondola, en alle pistes eindigen in het dorp waardoor het perfect is voor families met kinderen. Zodra je de basis beheerst kun je een stap hoger gaan en de lift omhoog nemen om de Galloping Goose afdaling aan te gaan. Telluride is zeer geschikt voor de fans van blauwe afdalingen. De Village Express en Polar Queen Express liften zijn volledig toegewijd aan de gemiddelde skiër. Daarnaast kun je de uitdaging met de Porspect Bowl aan gaan, waar je off piste kunt skiën, dit is echt de perfecte plek na verse sneeuwval. De gevorderde en expert skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven in de Black Iron Bowl, Gold Hill en Palmyra Peak. Ook Revelation Bowl is hemel op aarde voor de poedersneeuwzoekers. Met iets minder verse sneeuw verandert deze bowl in één grote buckelpiste. Telluride heeft een aantal prachtige tree-runs, waarbij je tussen de bomen door skiet. Leer het skigebied kennen door mee te gaan met één van de gratis Meet the Mountain tours die dagelijks vertrekken vanaf de top van de Coonskin (Lift 7).

In Amerika wordt niet zoveel ge-heliskied als in Canada. Eenvoudigweg omdat het niet toegestaan is. Als je in Colorado bent en je wilt heli-skiën, dan ga je naar Telluride. Deze bestemming is een van de weinige in heel Colorado waar heliski toegestaan is.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
4008
Laagste punt skigebied:
2667
Hoogteverschil:
1341
Gemiddelde sneeuwval:
7,1 m
Skigebied:
809 ha
Langste afdaling:
7,4 km
Aantal liften:
17
Afdalingen:
148
Eenvoudig:
16 %
Gemiddeld:
30 %
Gevorderd:
21 %
Expert:
33 %

De reis

Vliegveld:
Montrose
Rechtstreeks vliegen:
nee (1 stop)
Duur van de vlucht:
vanaf 16 uur
Transfer tijd:
1 uur 25 min.
Start seizoen:
eind nov.
Einde seizoen:
begin april

Extra

Heliski mogelijk:
ja
Catski mogelijk:
nee
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
ja
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
on mountain + skidorp
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen