• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

revelstoke 1x1.jpg

Revelstoke

Revelstoke Mountain Resort is het jongste ski resort van Canada. Het is gelegen aan de voet van Mount MacKenzie, in het hart van de spectaculaire Selkirk en Monashee Mountains. Enkele jaren geleden is men begonnen met de bouw van dit ski resort. Het is nieuw, fris en in moderne stijl gebouwd.

Revelstoke Mountain Resort is het walhalla voor heli-skiërs en snowcat-skiërs (met een pistebully op zoek naar ‘fresh tracks’). Elk jaar komen er meer dan 8000 heli- en snowcatskiërs naar Revelstoke om het ultieme wintersportavontuur te beleven. Het ski resort ligt op tien minuten rijden van de stad Revelstoke. Je rijdt het ski resort binnen en aan de linkerkant zie je direct waar je moet zijn: de Village & Nelsen Lodge. Deze ligt aan de voet van de Revelation Gondola.

In het Rockford Restaurant worden de hele dag door gerechten geserveerd van ontbijt, lunch tot diner. Ook voor een goede kop koffie kun je hier op het terras genieten van de zon en het indrukwekkende uitzicht over de prachtige bergen rondom het dorp. De komende jaren zal dit ski resort verder ontwikkeld worden en uitgroeien tot een topbestemming. Het oude, historische Revelstoke is prachtig gelegen in de vallei aan het Lake Revelstoke. Er zijn talloze winkels en restaurants en je vindt hier meerdere grote supermarkten.

Het skigebied van Revelstoke staat gelijk aan uitdaging, avontuur en de ultieme wintersportbeleving voor de echte cracks. Naast het skigebied met nu zo´n 75 afdalingen is er meer dan 200.000 hectare terrein voor het heliskiën en catskiën, oftewel een fantastisch skigebied voor de gevorderde skiërs en snowboarders. Ben je een beginnende skiër of wil je met de familie naar een kindvriendelijk skigebied? Dan is Revelstoke niet de bestemming voor je! Ben je echter op zoek naar een skigebied waarbij meer dan de helft van de afdalingen zwart of dubbel zwart is? En waar je benen en adrenalinepeil tot het uiterste worden gedreven? Dan moet je naar Revelstoke!

Ga de strijd aan met de steile, afwisselende afdalingen of kies voor avontuur in de North Bowl. Neem de gondel en vervolgens The Stoke omhoog en loop zo’n 15 minuten naar de Sub-Peak. Vanuit hier strekt de North Bowl zich voor je uit. Ski je liever aan de zonzijde? Stort je dan naar beneden aan de andere kant van Sub Peak en en ga voor het backcountry-avontuur de South Bowl in. Vergis je trouwens niet in de blauwe afdalingen, deze zijn redelijk steil en zullen in andere skigebieden in Canada als zwarte afdalingen aangeduid worden. In Revelstoke moet je eigenlijk tenminste 1 dag gaan heliskiën of catskiën. Selkirk Tangiers Heli Skiing is de koning van de heliski-aanbieders en heeft mogelijkheden voor een dagpakket en meerdaagse pakketten.

Wil je wat minder afhankelijk van het weer zijn of kies je voor de meer budgetvriendelijke optie? Ga dan een dag catskiën. Je wordt dan met een groep van maximaal 12 personen in een pistebully omhoog gebracht naar plekken waar je zelf de eerste sporen mag maken in de verse poedersneeuw.

Voor de beginners is er één lange groene afdaling, Last Spike, die bovenaan de gondel begint en eindigt onderin het resort. Met een lengte van 15,2 kilometer is dit de langste afdaling van het skigebied. Bovendien is er bij de Mid-Mountain Lodge, de eerste stop van de gondel, een lopende band en een kleine beginnerszone. Dit is ook de ideale stop voor een koffie- of lunchbreak. Maak zeker gebruik van de gratis tours die de Mountain Guides twee per dag geven, de perfecte manier om het skigebied te leren kennen.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
2225
Laagste punt skigebied:
512
Hoogteverschil:
1713
Gemiddelde sneeuwval:
10,5 m
Skigebied:
1263 ha
Langste afdaling:
15,2 km
Aantal liften:
5
Afdalingen:
75
Eenvoudig:
7 %
Gemiddeld:
45 %
Gevorderd:
35 %
Expert:
13 %

De reis

Vliegveld:
Calgary / Kelowna
Rechtstreeks vliegen:
Calgary ja, Kelowna nee
Duur van de vlucht:
9 uur 25 min. / vanaf 12 uur
Transfer tijd:
4 uur 10 min. / 2 uur 20 min.
Start seizoen:
begin dec.
Einde seizoen:
midden april

Extra

Heliski mogelijk:
ja
Catski mogelijk:
ja
Ski-in, ski-out:
nee
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
skidorp
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen