Wintersport in Canada

Een adembenemend landschap, gastvrije mensen en indrukwekkende hoeveelheden sneeuw, dat zijn zaken die van toepassing zijn voor alle skigebieden in Canada. Canada is de thuisbasis van enkele van de beste skigebieden ter wereld. De gebergtes in Canada zijn groots en beeldschoon.

Verschil tussen skiën in Canada of Europa

Ruimte......! Met uitzondering van de meest populaire skigebieden Whistler en Banff voelen de Canadese skigebieden bijna verlaten. Je bent regelmatig helemaal alleen op de piste, dat is iets wat wij in Europa niet kennen. Een ander verschil met Europa is dat de boomgrens veel hoger ligt in Noord Amerika, dus je skiet vaak tussen prachtige besneeuwde bomen.

Geen drukte op de pistes in Canada

De infrastructuur van de liften en alle faciliteiten zijn indrukwekkend zonder dat het allemaal te groots is, het is vooral ontspannen vanwege de ruimte op de piste. Een ander belangrijk verschil met Europa is de ontspannen sfeer en de uiterst vriendelijke bevolking, in Canada is het serviceniveau zeer hoog en oprecht. Geen plastic glimlach maar oprechte interesse.

Bekende skigebieden in Canada

De bekendste skigebieden van Canada zijn Whistler en Banff. Er zijn ook talloze skigebieden in het Oosten van Canada maar de echte publiekstrekkers vind je in de Rocky Mountains. Je vliegt dan op Calgary of Vancouver en van daar maak je een rondreis (skisafari) of bezoek je het skigebied van je dromen. Er zijn nog veel meer interessante skigebieden in Canada maar je hebt wel een specialist nodig om je wegwijs te maken welke Canadese skigebieden de moeite waard zijn. Door de grote diversiteit aan skigebieden in de provincies Alberta en British Columbia kun je fantastische combinaties maken van 2 of meer skigebieden. Wij noemen dat een skisafari.

Helikopterskiën en backcountry skiën in Canada

Als je wat meer budget hebt of je wilt die 'once in a lifetime' wintersportvakantie in de backcountry van Canada maken, dan kunt je in Canada gaan heli skiën. Helikopterskiën in Canada is wereldberoemd! Wil je weten wat heliski in Canada ongeveer kost? Lees dan dit artikel. Een alternatief voor heliski is catski/ Als je gaat cat skiën ga je met een soort pistebully omhoog waar je je heerlijk kunt uitleven op die onaangeraakte poeder afdaling.

Overweeg je een skivakantie in Canada en weet je niet welk skigebied je moet kiezen? Gebruik dan onze skigebied zoeker of vergelijk de statistieken van alle skigebieden.

Skigebieden in Canada

Alberta

In de provincie Alberta vind je prachtige skigebieden met veel natuurschoon. De meeste wintersporters vliegen naar Calgary en vandaar is het maar een uurtje rijden naar Banff , de bekendste bestemming in Alberta. Banff is onderdeel van de SkiBig3, dat zijn 3 skigebieden rondom Banff en Lake Louise. Een andere bekende bestemming in Alberta is Jasper, bekend van het National Park en het charmante skigebied.

British Columbia

British Columbia is de meest westelijke provincie van Canada en heeft enorm veel berggebied. De steile bergketens beginnen bij de kust en gaan helemaal door tot aan de Canadese Rocky Mountains. Door de noordelijke ligging vallen er flinke hoeveelheden sneeuw. Er zijn heel veel skigebieden in British Columbia (BC). De meest bekende is ongetwijfeld Whistler Blackcomb omdat dit het grootste skigebied van heel Noord Amerika is.

Quebec

In Québec , in het Oosten van Canada wordt volop geskied. Een groot voordeel voor ons Europeanen is de kortere afstand en een kleiner tijdsverschil: 6 uur. Québecs meest populaire wintersportlocaties liggen rond Québec City en Montreal zoals het charmante en kleurrijke Mont Tremblant, op zo’n 1,5 uur rijden van Montréal. In Québec wordt naast Engels ook Frans gesproken. Québec is erg populair bij Belgische wintersporters.

Skivakanties in Canada

SKIGEBIED SELECTEREN
Filter op voorkeur en vind jouw ideale skigebied
Zoek je ideale skigebied