• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Wintersport in Canada

Een adembenemend landschap, gastvrije mensen en indrukwekkende hoeveelheden sneeuw, dat zijn zaken die van toepassing zijn voor alle skigebieden in Canada. Canada is de thuisbasis van enkele van de beste skigebieden ter wereld.

De gebergtes in Canada zijn groots en beeldschoon. Een belangrijk verschil met Europa is dat de boomgrens veel hoger ligt in Noord Amerika, dus je skiet in de meeste gebieden hoog en dus sneeuwzeker maar wel tussen prachtige besneeuwde bomen. De infrastructuur van de liften en alle faciliteiten zijn indrukwekkend zonder dat het allemaal te groots is, het is vooral ontspannen vanwege de ruimte op de piste. Een ander belangrijk verschil met Europa is de ontspannen sfeer en de uiterst vriendelijke bevolking, in Canada is het serviceniveau zeer hoog en oprecht. Geen plastic glimlach maar oprechte interesse. Met uitzondering van de meest populaire skigebieden Whistler en Banff voelen de Canadese skigebieden bijna verlaten. Je bent regelmatig helemaal alleen op de piste, dat is iets wat wij in Europa niet kennen. En als je nog meer rust wilt, dan kunt je in Canada gaan heli skiën. Heli skiën in Canada is wereldberoemd! Een alternatief is cat skiën waarbij je met een soort pistebully naar een onaangeraakte poeder afdaling wordt gebracht.

Overweeg je een skivakantie in Canada en weet je niet welk skigebied je moet kiezen? Gebruik dan onze skigebied zoeker of vergelijk de statistieken van alle skigebieden.

Skigebieden in Canada

Alberta

In de provincie Alberta vind je prachtige skigebieden met veel natuurschoon. De meeste wintersporters vliegen naar Calgary en vandaar is het maar een uurtje rijden naar Banff , de bekendste bestemming in Alberta. Banff is onderdeel van de SkiBig3, dat zijn 3 skigebieden rondom Banff en Lake Louise. Een andere bekende bestemming in Alberta is Jasper, bekend van het National Park en het charmante skigebied.

British Columbia

British Columbia is de meest westelijke provincie van Canada en heeft enorm veel berggebied. De steile bergketens beginnen bij de kust en gaan helemaal door tot aan de Canadese Rocky Mountains. Door de noordelijke ligging vallen er flinke hoeveelheden sneeuw. Er zijn heel veel skigebieden in British Columbia (BC). De meest bekende is ongetwijfeld Whistler Blackcomb omdat dit het grootste skigebied van heel Noord Amerika is.

Quebec

In Québec , in het Oosten van Canada wordt volop geskied. Een groot voordeel voor ons Europeanen is de kortere afstand en een kleiner tijdsverschil: 6 uur. Québecs meest populaire wintersportlocaties liggen rond Québec City en Montreal zoals het charmante en kleurrijke Mont Tremblant, op zo’n 1,5 uur rijden van Montréal. In Québec wordt naast Engels ook Frans gesproken. Québec is erg populair bij Belgische wintersporters.

Skivakanties in Canada

Wintervakantie Banff
Canada
9 dagen
va. € 1349 p.p.
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief
Wintersport Canada Amerika Banff 1x1
Ski in een National Park
3 skigebieden in 1 liftpas
Lang seizoen, hoge sneeuwzekerheid
Wintervakantie Lake Louise
Canada
9 dagen
va. € 1482 p.p.
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief
Wintersport Canada Amerika Lake Louise 1x1
3 Skigebieden in 1 pas
Veel excursie mogelijkheden
Skigebied op 5 min. van dorp
Wintervakantie Whistler
Canada
9 dagen
va. € 1624 p.p.
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief
Wintersport Canada Amerika Whistler 1x1
Grootste skigebied van Canada
Levendige apres ski
Ski-in en ski-out accommodaties
SKIGEBIED SELECTEREN
Filter op voorkeur en vind jouw ideale skigebied
Zoek je ideale skigebied