• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Canada

Een adembenemend landschap, gastvrije bewoners en uitstekende sneeuwrecords zijn eigenschappen die je overal in de skigebieden in Canada vindt. Enorme diversiteit, ongelooflijke landschappen en vriendelijke mensen, Canada is de thuisbasis van een enkele van de beste skigebieden ter wereld.

De gebergtes in Canada zijn groots en beeldschoon. Een belangrijk verschil met Europa is dat de boomgrens veel hoger ligt in Noord Amerika, dus je skiet tussen prachtige besneeuwde bomen. De infrastructuur van de liften en alle faciliteiten zijn indrukwekkend zonder dat het allemaal te groots is, het is vooral ontspannen vanwege de ruimte op de piste, de ontspannen sfeer en vriendelijke bevolking. In Canada is het serviceniveau zeer hoog en oprecht. Geen plastic glimlach maar oprechte interesse. Met uitzondering van de meest populaire skigebieden Whistler en Banff voelen de Canada skigebieden bijna verlaten, je bent regelmatig alleen op de piste, dat is iets wat wij in Europa niet kennen. En als je nog meer rust wilt, dan kunt je in Canada gaan heli skiën. Heli skiën in Canada is wereldberoemd! Een alternatief is cat skiën waarbij je met een soort pistebully naar een onaangeraakte poeder afdaling wordt gebracht. Skiën in Canada: wij weten er alles van!

Overweeg je een skivakantie in Amerika en weet je niet welk skigebied je moet kiezen? Gebruik dan onze skigebied zoeker of vergelijk de statistieken van alle skigebieden.

Regio's in Canada

Alberta

In de provincie Alberta vind je prachtige skigebieden met veel natuurschoon. De meeste wintersporters vliegen naar Calgary en vandaar is het maar een uurtje rijden naar Banff , de bekendste bestemming in Alberta. Banff is onderdeel van de SkiBig3, dat zijn 3 skigebieden rondom Banff en Lake Louise. Een andere bekende bestemming in Alberta is Jasper, bekend van het National Park en het charmante skigebied.

British Columbia

British Columbia is de meest westelijke provincie van Canada en heeft enorm veel berggebied. De steile bergketens beginnen bij de kust en gaan helemaal door tot aan de Canadese Rocky Mountains. Door de noordelijke ligging vallen er flinke hoeveelheden sneeuw. Er zijn heel veel skigebieden in British Columbia (BC). De meest bekende is ongetwijfeld Whistler Blackcomb omdat dit het grootste skigebied van heel Noord Amerika is.

Quebec

In Québec , in het Oosten van Canada wordt volop geskied. Een groot voordeel voor ons Europeanen is de kortere afstand en een kleiner tijdsverschil: 6 uur. Québecs meest populaire wintersportlocaties liggen rond Québec City en Montreal zoals het charmante en kleurrijke Mont Tremblant, op zo’n 1,5 uur rijden van Montréal. In Québec wordt naast Engels ook Frans gesproken. Québec is erg populair bij Belgische wintersporters.

Reizen in Canada

Wintervakantie Panorama
Canada
9 dagen
va. € 1559 p.p.
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief
Wintervakantie Panorama 1x1.jpg
Fantastisch gebied om te heliskiën
Ter plaatse kun je ook catskiën
Ski-in ski-out accommodaties
Air Canada special Whistler
Canada
2 dagen
va. € 0 p.p.
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief
Air Canada aanbieding Whistler 1x1
Grootste skigebied Noord Amerika
Vlieg voordelig met Air Canada
Neem gratis je eigen ski's mee
Whistler & Vancouver combi
Canada
2 dagen
va. € 0 p.p.
Vlucht inclusiefBustransfer inclusiefAccommodatie inclusiefLiftpas inclusief
whistler & vancouver combi 1x1.jpg
Ski in Whistler & citytrip Vancouver
Vlieg voordelig met Air Canada
Neem gratis je eigen ski's mee
VIND JE SKIGEBIED
Filter op voorkeuren en vind je ideale skigebied
Zoek je ideale skigebied