• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

copper mountain 1x1.jpg

Copper Mountain

Copper Mountain bestaat uit drie wijken: Center Village, East Village en Union Creek. Al deze area’s liggen aan de voet van de berg waardoor je nooit ver van de pistes af zit.

Copper Mountain, het dorp
Copper Mountain stond vroeger in de schaduw van de nabijgelegen ski resorts Breckenridge en Vail, maar sinds de overname van het resort door Intrawest in 1997 is dat veranderd. Copper Mountain is sindsdien een op zichzelf staand ski resort met alle faciliteiten om een wintersportverblijf geslaagd te maken. Er werden veel accommodaties bijgebouwd en het aantal faciliteiten is flink uitgebreid. Zo vind je in alle wijken sfeervolle restaurants, gezellige bars en winkeltjes. Er rijdt een shuttle bus tussen de verschillende wijken, maar je kunt dit ook gemakkelijk lopen. De auto’s worden allemaal ondergronds geparkeerd om zo het dorp autovrij te houden.

Copper Mountain is aangesloten bij de IKON liftpas. De meeste buurskigebieden in de vallei zijn aan gesloten bij de EPIC liftpas, je kunt daarom niet op dezelfde pas skiën maar qua afstand is het wel de moeite waard om een dagtocht te maken naar Vail (20 min) Breckenridge (30 min) Keystone (20 min) en Beaver Creek (50 min). De meeste accommodaties in Copper worden beheerd door Copper Mountain zelf en zijn onderverdeeld in de klasses Bronze, Silver, Gold en Platinum.

Copper Mountain, het skigebied
Op 1,5 uur rijden van Denver ligt het zeer gevarieerde skigebied met vier verschillende persoonlijkheden: een beginnersvriendelijke westzijde, een zeer avontuurlijke oostzijde, daar tussen in de perfecte area voor de gemiddelde skiër en een uitdagende top met prachtige uitzichten. Copper Mountain heeft in ruim 150 afdalingen verspreid over ruim 1000 hectare ski terrein. Het laagste punt van het skigebied ligt op 2960 meter (!) hoogte en met de top op 3753 meter ben je verzekerd van sneeuw van topkwaliteit. Copper opent medio november meestal al haar poortjes. De pistes onder de boomgrens zijn typisch voor de afdalingen in Colorado: netjes geprepareerd, breed, glooiend en lang. Boven de boomgrens wordt het interessant voor de iets meer gevorderde skiërs, hier vind je de ‘powder bowls’, steile afdalingen, uitdagend terrein en buckels.

Ook voor snowboarders is Copper Mountain een zeer geschikt skigebied, aangezien er weinig vlakke stukken in de afdalingen zitten waardoor je lekker op je board kunt blijven staan. Voor de beginnende skiërs en snowboarders is er een apart beginnersterrein bij Union Creek. Dit is één van de meest populaire beginnerszones in heel Amerika! Daarna kun je een stap verder gaan en de Rendezvous lift nemen naar de top. Hier vandaan is het uitzicht over de 10 Mile Range zeer indrukwekkend. Er zijn meerdere pistes om weer beneden te komen. De gemiddelde skiër kan zich uitleven rondom de Timberline skilift. Om bijvoorbeeld eens te wennen aan buckel pistes zou je de Little Burn afdaling kunnen proberen.

De oostzijde van Copper Mountain biedt fantastisch off-piste terrein. Voor buckels kies je Resolution Bowl, voor steile pistes en voor de beste poedersneeuw zijn Tucker Mountain en Graveline Gulch de favorieten. Een aanrader is om een keer mee te gaan met één van de twee pistebully’s, snowcats genaamd, die dagelijks tussen 10 en 13:30 uur skiërs gratis mee naar boven nemen om de expert gebieden Copper Bowl en Tucker Mountain te verkennen.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
3753
Laagste punt skigebied:
2960
Hoogteverschil:
793
Gemiddelde sneeuwval:
7,8 m
Skigebied:
1008 ha
Langste afdaling:
2,7 km
Aantal liften:
24
Afdalingen:
151
Eenvoudig:
24 %
Gemiddeld:
24 %
Gevorderd:
34 %
Expert:
18 %

De reis

Vliegveld:
Denver
Rechtstreeks vliegen:
nee (1 stop)
Duur van de vlucht:
13 uur 15 min.
Transfer tijd:
1 uur 40 min.
Start seizoen:
midden nov.
Einde seizoen:
midden april

Extra

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
ja
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
sportief, on mountain

Skigebied

Skigebied Copper Mountain
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen