Skiën in Utah, ’s morgens vertrekken, ’s middags skiën

Skiën in Utah, ’s morgens vertrekken, ’s middags skiën

Inspiratie20 september 2022
Josee Schouten

Door de directe vlucht naar Salt Lake City is Utah het snelst bereikbare skigebied in de USA geworden. Maar hoe snel is dat eigenlijk?? Lees en kijk mee!

Natuurlijk, Utah schreeuwt het met plezier van de witte daken. Binnen 12 uur van Amsterdam naar je skibestemming. Is dit een mooi verkoopverhaal of gewoon de realiteit? Josée nam samen met Else de proef op de som en pakten de directe vlucht van Amsterdam naar Salt Lake City. Lees en bekijk hier het minutieus vastgelegde reisverslag van Josée.

06.30 uur

Rise & shine! Zij het met moeite want het blijft vroeg. Alhoewel, als ik met de auto naar de Franse Alpen vertrek dan ben ik de eerste die roept dat we toch echt uiterlijk om vijf uur ’s morgens gaan vertrekken. Dus eigenlijk is dit een meevallertje…

07.05 uur

Paspoort check, nekkussentje check. Klaar om naar Schiphol te gaan

07.30 uur

Ik ben keurig op tijd, ruim 2 uur voor vertrek. Is ook echt wel nodig want niet alleen staat er voor de bagagedrop-off voor vlucht DL057 van Delta Air Lines een hele lange rij, er is ook nog het verplichte interview voor alle Amerika-reizigers (‘zelf alles ingepakt? Niets meegenomen namens anderen?”) de douane-check en bagagecontrole. Toch ben ik niet relaxed want ik ben nog niet compleet; ik mis mijn medereiziger Else…file op de A2. Dat wordt spannend!! Naschrift 2022: je kunt tegenwoordig voorafgaand aan je vertrek checken wat het advies van de luchthaven Schiphol is om op tijd aanwezig te zijn voor je vlucht, check vooraf dit advies.

09.30 uur

Joepie, we zijn weer een duo. Mijn reismaatje heeft het gehaald! Dankzij een priority check-in, een stralende glimlach en vooral een no-stress instelling heeft Else in recordtijd alle verplichte nummers doorlopen.

09.50 uur

Ready for take off! De vlucht duurt bijna 10 uur en zodra we zijn opgestegen wordt een diner geserveerd. Hmm, zitten we daar al op te wachten? Ik beschouw het als een vroege warme lunch. Kunnen we daarna nog filmpje kijken en beetje proberen te slapen. Want dit wordt een dag met bonusuren…

20.15 uur

Salt Lake City, here we are! Nog voor schema geland. We gaan meteen over op Amerika-modus en zetten de klok terug naar 12.15 uur. Now we’re talking! Groot voordeel van dit tijdsverschil is dat we met het volle daglicht de laatste – korte- etappe naar onze eindbestemming kunnen inzetten. We zijn aanvankelijk huiverig voor een tijdrovende douane-controle. Maar Utah is relaxed; heel relaxed. Officer Joe doet er minder dan 2 minuten over om ons toe te laten. Thank you Joe!

Delta Airlines vliegt rechtstreeks van Amsterdam naar Salt Lake City, deze vlucht duurt zo’n 10 uur

Touchdown in Salt Lake City, Josee checkt de tijd, we zijn keurig op tijd!

Boek je huurauto. Deze SUV huurauto staat voor je klaar op de luchthaven van Salt Lake City

13.00 uur

Wat een heerlijke overzichtelijke luchthaven is dit! Hier loop je in 1 minuut van het ene naar het andere gebouw om naar de autoverhuurbalie te gaan, die ook nog eens de parking next door heeft. Easy does it! We zijn nog voor 13.00 uur bij de huurauto balie (check de klok op de foto!), we halen de vooraf gereserveerde huurauto op en gaan op pad.

13.15 uur

Met een dikke Chevy onder onze kont stellen we ons navigatiesysteem in op Deer Valley, onze eerste wintersportbestemming. Time to distance: 35 minutes.

14.00 uur

Touch down in Black Bear Lodge, Deer Valley. En dat is dan 12 uur later dan ons moment van vertrek uit Amsterdam. 16 uur als ik reken vanaf moment van opstaan. Dat is zo’n 2 uur meer als opstaan, inladen en met de auto op weg naar de Franse Alpen. En vergeet de bonus niet! Dankzij dat tijdverschil hebben we gewoon nog een hele middag om onze ski’s te regelen, de omgeving te verkennen en een beetje te wennen aan het feit dat we gewoon gaan skiën in Utah! Het kriebelt meteen want de pistes van Deer Valley zien er uit als uitgelegde fluwelen lopers door een bosrijk gebied. We horen dat hier de pistes wel 3 x gegroomd worden om elke oneffenheid eruit te halen. Dat is wat je noemt een mooie warming-up voor ons ski-avontuur in Utah! We stellen vast: het snelst bereikbare skigebied ligt in inderdaad in Utah. Wij kiezen nu voor Deer Valley, maar je bent net zo snel in Park City en een aantal andere skigebieden in Utah.

Skigebieden Utah: Park City, Sundance, Deer Valley, Alta, Soltitude, Snowbasin, Powder Mountain

Nawoord: We bleven niet de hele week in Deer Valley maar gebruikten de week om alle skiresorts in Utah te bekijken. En dat is maar goed ook want elk gebied is compleet anders. BIG is de rode draad, POWDER de grote verleiding. Maar wat elk resort een uniek karakter geeft is de uitstraling en sfeer. Een korte weergave daarvan lees je in ons artikel: Skien in Utah, alle skiresorts in een notendop. De jetlag viel reuze mee mede doordat we tijdens de vlucht liters water hebben gedronken (een van de waardevolle tips om een jetlag te bestrijden) en de eerste dag zo lang mogelijk hebben gerekt om meteen in het Amerikaanse ritme te komen.

Delta Airlines: 4x per week rechtstreeks naar SLC

Delta Airlines vliegt 4 x per week rechtstreeks van Amsterdam naar Salt Lake City. Je mag maximaal 23 kg bagage meenemen. Wil je eigen ski’s meenemen dan betaal je een toeslag van € 85. Een skisafari is hier uitstekend te doen – herstel, een absolute aanrader! – want de afstand tussen de 10 belangrijkste resorts is gering. Reken op een half tot anderhalf uur rijden.

LEES OOK: alle skigebieden van Utah op een rijtje

Meer weten? Vraag een voorstel of offerte aan.

On top of the world in Sundance Mountain Resort

On top of the world in Sundance Mountain Resort, ook één van de snelst bereikbare skigebieden in Utah! 


Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte