• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

Wintersport Canada Amerika Snowmass 1x1

Snowmass

Twee dorpen en vier bergen
Niet iedereen die naar Aspen informeert, weet dat Aspen eigenlijk bestaat uit twee dorpen en vier bergen: De dorpen zijn Aspen en Snowmass. Behalve deze 2 dorpen bestaat het skigebied uit 4 bergen. Deze vier bergen vormen samen het skigebied. De 4 bergen zijn onderling niet verbonden, er rijdt een gratis skibus tussen de diverse bergen. Voor je accommodatie kun je qua verblijf kiezen tussen Aspen en Snowmass. Als je in het sportieve Snowmass verblijft, dan zit je bijna altijd op de piste: ski-in ski-out. Snowmass is tevens de grootste van de vier bergen, vandaar dat veel wintersporters een voorkeur aan een verblijf aan Snowmass geven.

Snowmass Village
Met de skibus reis je in 25 minuten van Snowmass naar Aspen. Het dorp Snowmass ligt aan de voet van Snowmass Mountain en heeft de perfecte instap in het skigebied. Vooral voor families is Snowmass de ideale bestemming voor een verblijf in Aspen – Snowmass. Kinderen kunnen zich uren vermaken in het indrukwekkende Treehouse Kids’ Adventure Center en voor de ouders is het heerlijk genieten in het zonnetje op het terras van Sneaky’s Tavern of Base Camp.

Vier bergen in 1 liftpas
De skibus brengt je gratis naar de verschillende bergen, een auto heb je hier niet nodig. Snowmass is het grootste skigebied van de 4 bergen en is ideaal als je houdt van brede, glooiende afdalingen gecombineerd met uitdagend off piste gebied. En adembenemende uitzichten! Aspen Highlands staat bekend als de locals’ favorite. De Highland Bowl in dit skigebied biedt de ultieme off-piste ervaring. Hike 30 minuten omhoog naar de top van de bowl op 3777 meter en je wordt beloond met de meest waanzinnige poedersneeuw. Dit is echter alleen weggelegd voor de experts! Buttermilk is de perfecte keuze voor families die op zoek zijn naar rustige, brede, groene en blauwe afdalingen. Deze berg is de thuisbasis voor de X Games, mede door de vijf fun parken en één superpipe. Aspen Mountain tot slot is de vierde van de bergen en het dorp ligt aan de voet van de berg. Aspen Mountain heeft pittige afdalingen en staat ook bekend om de gezellige on mountain restaurants.

Verken het skigebied met een gids
De gratis Mountain Orientation Tours vinden plaats op alle vier de bergen, deze tours worden elke dag door lokale gidsen gegeven. Neem tussen het skiën door de tijd om even van het uitzicht te genieten, want dat is adembenemend in Aspen Snowmass! Ga voor een bijzondere uitdaging mee op een snowcat en lunch of dineer bij één van de on-mountain restaurants.

Statistieken van het skigebied Snowmass

Het skigebied van Snowmass

Hoogste punt skigebied:
Laagste punt skigebied:
2399
Hoogteverschil:
3813
Gemiddelde sneeuwval:
7,6 m
Oppervlakte:
2152 ha
Langste afdaling:
8,5 km
Aantal liften:
41
Afdalingen:
344
Eenvoudig:
6 %
Gemiddeld:
39 %
Gevorderd:
22 %
Expert:
33 %

Wintersport vakantie Snowmass

Vliegveld:
Denver / Aspen
Rechtstreeks vliegen:
nee (1 stop)
Duur van de vlucht:
13 uur 15 min.
Transfer tijd:
4 uur / 10 min.
Start seizoen:
eind nov.
Einde seizoen:
midden april

Extra’s en excursies in het skigebied van Snowmass

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
ja
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
ja
Kenmerk dorp:
levendige stad

Pistekaart van het skigebied Snowmass

Preview pistekaart skigebied Snowmass Amerika
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte