• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

snowmass 1x1.jpg

Snowmass

Niet iedereen die een reis naar Aspen vraagt, weet dat Aspen bestaat uit 2 dorpen: Aspen en Snowmass. Behalve uit 2 dorpen bestaat het skigebied uit 4 bergen. De vier bergen vormen samen het skigebied Aspen Snowmass. De 4 bergen zijn onderling niet verbonden, er rijdt een gratis skibus tussen de diverse bergen.

Als je naar Aspen Snowmass wilt, kun je qua verblijf kiezen tussen Aspen en Snowmass. Als je in Aspen verblijft, kun je lopend naar de lift van Aspen Mountain en met de bus naar de overige gebieden. Aspen biedt naast het skiën talloze après-ski opties, de stad zelf is heerlijk om in te vertoeven met al haar winkels, galerieën, bars en restaurants. Als je in het sportievere Snowmass verblijft, dan zit je bijna altijd op de piste: ski-in ski-out. Snowmass is tevens de grootste van de vier bergen, vandaar dat veel wintersporters een voorkeur aan een verblijf aan Snowmass geven.

Snowmass Village
Met de skibus reis je in 25 minuten van Snowmass naar Aspen. Het dorp Snowmass ligt aan de voet van Snowmass Mountain en heeft de perfecte instap in het skigebied. Vooral voor families is Snowmass de ideale bestemming voor een verblijf in Aspen – Snowmass. Kinderen kunnen zich uren vermaken in het indrukwekkende Treehouse Kids’ Adventure Center en voor de ouders is het heerlijk genieten in het zonnetje op het terras van Sneaky’s Tavern of Base Camp.

Vier bergen in 1 liftpas
De skibus brengt je gratis naar de verschillende bergen, een auto heb je in Aspen niet nodig. Aspen ligt aan de voet van Aspen Mountain welke bekend staat om de steile pistes, bückels en afdalingen tussen de bomen. En heb je niet genoeg aan deze pistes, ga dan een dag mee met Powder Tours en verken het off-piste gebied. Snowmass is het grootste skigebied en is ideaal als je houdt van brede, glooiende afdalingen gecombineerd met uitdagend off piste gebied. En adembenemende uitzichten! Aspen Highlands is het derde gebied en staat bekend als de locals’ favourite. De Highland Bowl biedt de ultieme off-piste ervaring. Hike 30 minuten omhoog naar de top van de bowl op 3777 meter en je wordt beloond met de meest waanzinnige poedersneeuw. Dit is echter alleen weggelegd voor de experts! Buttermilk is de vierde berg en dit is de perfecte keuze voor families die op zoek zijn naar rustige, brede groene en blauwe afdalingen. Deze berg is de thuisbasis voor de X Games, mede door de vijf fun parken en één superpipe.

De gratis Mountain Orientation Tours vinden plaats op alle vier de bergen, deze tours worden elke dag door lokale gidsen gegeven. Neem tussen het skiën door de tijd om even van het uitzicht te genieten, want dat is adembenemend in Aspen Snowmass! Ga voor een bijzondere uitdaging mee op een snowcat en lunch of dineer bij één van de on-mountain restaurants.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
Laagste punt skigebied:
2399
Hoogteverschil:
1414
Gemiddelde sneeuwval:
7,6 m
Skigebied:
2152 ha
Langste afdaling:
8,5 km
Aantal liften:
41
Afdalingen:
344
Eenvoudig:
6 %
Gemiddeld:
39 %
Gevorderd:
22 %
Expert:
33 %

De reis

Vliegveld:
Denver / Aspen
Rechtstreeks vliegen:
nee (1 stop)
Duur van de vlucht:
13 uur 15 min.
Transfer tijd:
4 uur / 10 min.
Start seizoen:
eind nov.
Einde seizoen:
midden april

Extra

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
ja
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
ja
Kenmerk dorp:
levendige stad
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen