• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

mont sainte anne 1x1.jpg

Mont Sainte Anne

Zo’n 40 km ten noordoosten van de stad Québec ligt Mont Sainte Anne. Dit wintersportgebied rondom Sainte-Anne-de-Beaupré in de (grotendeels Franstalige Canadese provincie Québec) is onderdeel van de Sommets du Saint-Laurent. In de winter ligt een combinatie met Québec city voor de hand, die stad is prachtig in de winter!

Mont Sainte Anne, het dorp
Mont Sainte Anne is een klein dorpje met diverse overnachtingsmogelijkheden. Het comfortabele 4 sterren hotel Chateaux Mont Sainte Anne kies je als je lekker comfortabel en ski-in ski-out wilt verblijven. Maak het jezelf gemakkelijk en neem na het skiën plaats in de lobby of de bar en eet ‘avonds in het (goede) restaurant van het hotel. Als je graag wat meer ruimte hebt, kies je voor een particulier appartement of een klein chalet. Je zit altijd dicht bij de piste in Mont Sainte Anne.

Als je ook een dag in Stoneham wilt gaan skiën, dan kun je daar prima naar toe rijden vanuit Mont St. Anne. In Stoneham zelf zijn wel overnachtingsmogelijkheden maar er is niet veel aanbod qua vertier na(ast) het skigebied. In Mont Sainte Anne is een belangrijke bezienswaardigheid. De basiliek van Mont Sainte Anne du Pre trekt jaarlijks bijna een miljoen bezoekers.

Mont Sainte Anne, het skigebied
Op maar een half uur rijden van Québec ligt Mont Sainte Anne. Je vindt er 71 pistes en 4 snow parks die over 3 zijden van de berg te vinden zijn. Als de zon onder gaat, gaan de lampen aan het kun je op maar liefst 19 pistes nog tot laat in de avond skiën. Samen met Mont Sainte Anne maken ook skigebieden Le Massif (de Charlevoix) en het skigebied van Stoneham onderdeel uit van deze regio. In de winter is er een multi-skipas waarmee je zelf kunt kiezen waar je wilt gaan skiën. Of snowboarden, of langlaufen, of wandelen, want deze regio nodigt uit om niet alleen te skiën maar ook te genieten van de natuur op allerlei andere manieren.

Mont Sainte Anne, grootste langlaufgebied van Noord Amerika
Het langlauf gebied van Mont Sainte Anne biedt een flinke 200 km aan pistes en daarvan zijn maar liefst 191 km aaneengesloten om te skate-langlaufen. Daarmee is dit gebied het grootste langlauf gebied van heel Noord Amerika. Niet alleen is het t grootste van Noord Amerika, het is ook nog eens beeldschoon. De bossen bieden een prachtig decor.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
800
Laagste punt skigebied:
175
Hoogteverschil:
625
Gemiddelde sneeuwval:
5,3 m
Skigebied:
868 ha
Langste afdaling:
5,7 km
Aantal liften:
9
Afdalingen:
71
Eenvoudig:
21 %
Gemiddeld:
46 %
Gevorderd:
20 %
Expert:
13 %

De reis

Vliegveld:
Quebec
Rechtstreeks vliegen:
nee (wel vanaf Brussel)
Duur van de vlucht:
12 uur 30 min. (Brussel 9 uur 20 min.)
Transfer tijd:
1 uur 15 min.
Start seizoen:
eind nov.
Einde seizoen:
eind april

Extra

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
nee
Ski-in, ski-out:
nee
Kindvriendelijke bestemming:
ja
Activiteiten voor niet-skiërs:
ja
Kenmerk dorp:
rustig
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen