• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

whistler 1x1.jpg

Whistler Blackcomb

Whistler is gelegen in de Coast Mountains en via de Sea-to-Sky Highway rij je in twee uur van Vancouver naar Whistler. Deze populaire en wereldberoemde wintersportbestemming biedt voor ieder wat wils; van jong tot oud, van beginnende skiërs tot vergevorderde snowboarders en van sneeuwliefhebbers tot spa-genieters.

Zodra je aankomt in Whistler merk je dat je gelijk wordt opgenomen in de gezellige en bruisende sfeer van deze stad. Het fantastische skigebied biedt alle mogelijkheden voor een onbegrensde droomwintersport en in de stad kun je genieten van heerlijke diners, levendige après ski en ontspannende spa-behandelingen. De stad bestaat uit meerdere wijken.

Autovrij centrum: Whistler Village
Whistler Village is het centrum. Het grootste gedeelte van Whistler Village is autovrij en hier vind je talloze restaurants en winkels. Door de vele pleintjes en terrassen doet de Village erg gemoedelijk en gezellig aan. De meeste accommodaties bevinden zich ook in dit gedeelte van Whistler. Vanaf Skiers Plaza kun je met de lift zowel Whistler als Blackcomb Mountain op en je skiet zo terug de village in. De Upper Village ligt aan de voet van Blackcomb Mountain en vanuit hier loop je in 10 minuten naar het centrum. Ook rijdt er een gratis shuttle bus rond die je van de Upper Village naar het centrum kan brengen. De wijk Creekside was het Olympisch dorp voor de atleten tijdens de Winterspelen van 2010. Hier komen ook de Olympische afdalingen van zowel de mannen als de vrouwen uit.

Het skigebied Whistler Blackcomb
In Whistler ben je in het grootste skigebied van Noord Amerika, het bestaat uit 2 bergen: Whistler Mountain en Blackcomb Mountain. Met meer dan 200 geprepareerde pistes, 16 bowls and 3 gletsjers ben je in Whistler verzekerd van een geweldig skigebied. Voor de beginners is er op beide bergen een speciale beginnersarea om vervolgens de prachtige brede groene pistes uit te gaan proberen.

Afdaling van 11 km lang
Er is 1 afdaling die maar liefst 11 kilometer lang is, gegarandeerd dat je je benen voelt als je die in 1x naar beneden suist! Het skigebied bestaat voor zo´n 20% uit pistes voor beginners, gevorderden kunnen daar nog eens 55% bijtellen en de gevorderden hebben ongeveer 25% van het skigebied tot hun beschikking (17% gevorderd en 8% experts). Voor gevorderde skiërs en snowboarders is 7th Heaven een echte aanrader, waar verschillende blauwe en zwarte pistes voor het ultieme wintersportgevoel zorgen. De vergevorderde skiërs en snowboarders kunnen zich uitleven in de bowls, vooral de bowls op Whistler Mountain zijn erg geliefd.

Peak 2 Peak Gondel
Met de komst van de record brekende Peak 2 Peak Gondola in 2008 is het mogelijk om in 11 minuten van Blackcomb Mountain naar Whistler Mountain en andersom te komen. Deze 11 minuten durende gondelrit geeft je een spectaculair uitzicht over de vallei, de bergen en Whistler. Tip: wacht een paar minuten langer bij de lift op één van de gondels met een glazen bodem! Maak daarnaast ook zeker gebruik van de gratis Mountain Tours die dagelijks plaatsvinden en waarbij een gids je door het skigebied leidt.

Statistieken van het skigebied Whistler

Het skigebied van Whistler

Hoogste punt skigebied:
2284
Laagste punt skigebied:
653
Hoogteverschil:
1631
Gemiddelde sneeuwval:
11,7 m
Oppervlakte:
3307 ha
Langste afdaling:
11,0 km
Aantal liften:
37
Afdalingen:
200
Eenvoudig:
20 %
Gemiddeld:
55 %
Gevorderd:
17 %
Expert:
8 %

Wintersport vakantie Whistler

Vliegveld:
Vancouver
Rechtstreeks vliegen:
ja
Duur van de vlucht:
9 uur 55 min.
Transfer tijd:
1 uur 50 min.
Start seizoen:
eind nov.
Einde seizoen:
midden mei

Extra’s en excursies in het skigebied van Whistler

Heliski mogelijk:
ja
Catski mogelijk:
ja
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
charmant en levendig

Pistekaart van het skigebied Whistler

Whistler Blackcomb pistekaart
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte