Après-ski tip Utah: Shooting Star Saloon (hilarisch!)

Après-ski tip Utah: Shooting Star Saloon (hilarisch!)

Activiteiten 6 april 2018
Josee Schouten

In de Shooting Star Saloon, de oudste saloon van Utah groeit het geld aan het plafond en krijg je uit de jukebox 5 nummers voor een dollar. Maak je een skisafari in Utah en ben je in Powder Mountain en/of Snowbasin, dan is je skidag niet compleet zonder een bezoek aan de Shooting Star Saloon in Huntsville.

De leukste kroeg in de staat Utah is ShootIng Star Saloon in Huntsville.

Omweg naar cowboydorp Huntsville

De barman, de bellboy, de mountain host… op weg naar Powder Mountain en Snowbasin roepen ze allemaal: “Oh you MUST visit the Shooting Star Saloon in Huntsville.” Niet zomaar een dorpskroeg maar de oudste bar van Utah. Dus als een sneeuwstorm in Snow Basin ons skiavontuur voortijdig beëindigt, gooien we het roer om richting dit kleine boerendorp. Huntsville is niet ver van onze basis Ogden. Een groot welkomstbord langs de weg leidt ons naar de Historic Mainstreet, een straat met een hoog westerngehalte. Getuige de fraaie houten Townhall (waar is de sheriff?). Twee huizen verder zien we een klein, volledig uit rood baksteen opgetrokken gebouw met een geweldig uithangbord op de voorgevel: Shooting Star Saloon.

Huntsville in Utah is een heuse western spot. Maak een stop op je doorreis naar Powder Mountain

Back to the sixties

Onze ski-outfit past niet bij het decor maar quasi stoer slaan we de saloondeuren open en blijven abrupt in verwondering staan. O.M.G. Zeker weten dat hier de laatste 50 jaar niks veranderd is!! Authentiek sixties interieur! Houten wanden die volhangen met ingelijste foto’s, krantenknipsels, visitekaartjes, opgepimpte herten- en elandskoppen én hilarische spreukborden. Locals aan de bar, baardmannen met baseballpet en toeristen om de tafels rondom de biljarttafel en niet te vergeten: de jukebox. Ja, een echte klassieker. Met louter 45 toerenplaten. En er komt muziek uit. Nou en of! En tot slot het plafond! In geld het meest waardevolle onderdeel van deze tent, want v.o.l.l.e.d.i.g bedekt met gesigneerde 1 dollarbiljetten. Men zegt dat er wel meer dan 15.000 hangen!

Else en Josee ontmoeten de eigenaresse van de Shooting Star Saloon in Huntsville Utah

Leslie Sutter is klein van stuk maar volledig in control over haar tent. Ze geeft de passerende Budweiser-vertegenwoordiger een uitbrander omdat ze haar niet snel genoeg bier levert. Loopt zelfs op deze winterse dag op slippers, omdat ze het veel te warm vindt voor de tijd van het jaar. En legt ons uit hoe ze 6 jaar geleden deze bar kon overnemen van Heidi, die toevallig in da house is. Deze dame, ze-lijkt-zo-uit-de-Golden-Girls-TV-serie-te-komen, blijkt namelijk aan de bar te zitten. We schatten haar zo’n 70 jaar en ze ziet er nog vitaal uit met haar getoupeerde blondgrijze haar.

The right woman

Heidi, oorspronkelijk uit Oost-Berlijn, runde de Saloon meer dan 25 jaar samen met haar man. Maar er kwam een moment dat ze er de brui aan wilden geven. Leslie, als regelmatige bezoekster, riep spontaan: “Ik wil jullie tent kopen!” Waarop Heidi’s man aangaf: “You’re not the only one, what makes you different?” Het pittige vrouwtje antwoordde ferm: “Ik ben bereid om elke avond te werken, zonder ervoor betaald te worden. Dan kan ik jullie laten zien dat ik de meest geschikte persoon ben.” Waarop Heidi zei: “Kun je vanavond beginnen?” Vanaf dat moment stond Leslie achter de bar en wisten Heidi en haar man na korte tijd dat Leslie de right woman behind the right bar was. En als we haar nu vragen waaróm ze de bar wilde overnemen laat haar antwoord niets te raden over: “You ask me why?” I tell you: why not? My worst day here is better than my best day anywhere else.” Point taken.

Shooting Star in Huntsville dankt zijn bekendheid aan de Olympische Winterspelen in Salt Lake 2002

Shooting Star, de oudste bar in Utah

Ja Leslie, we snappen het wel. Het is natuurlijk waanzinnig als je een kroeg runt met een reputatie die tot ver over de staats-, wat zeg ik, landsgrenzen reikt. Want geen andere tent ten westen van de Mississippi kan bogen op nu bijna 140 jaar onafgebroken tapmanschap. Zelfs ten tijde van de drooglegging in de jaren ’20 van de vorige eeuw was het business-as-usual. Dit kwam doordat man en vrouw elkaar afwisselden in het uitzitten van de celstraf als weigering op het verbod om alcohol te verkopen. Maar de echte wereldfaam kwam met de Olympische Winterspelen van Salt Lake City in 2002. Shooting Star Saloon werd ontdekt door media, sporters en bezoekers en werd alras hét Olympic House van de Games!

Huisspecialiteit: Star Burger

Denk nu niet dat je hier alleen kunt drinken (for the record: de enige alcoholhoudende drank die hier wordt geschonken is bier). De andere troef wordt in de keuken bereid: de Star Burger. Een hamburger met kaas, tomaat én een doorgesneden Frankfurter worst. Geserveerd met chips. That’s it. En ook dat heeft een reden, lezen wij..

Shooting Star Saloon: Must-see!

Als uit de jukebox Dolly Parton’s laatste noten van Jolene klinken, signeren wij een $1 biljet voor een stukje eeuwige roem op die hanging wall of fame en nemen afscheid van dit bijzondere adres én van Leslie. Wetende dat zij ons de meest hilarische American-experience heeft gegeven.

Shooting Star Saloon in Huntsville: must-see!

Yes, we did it! Ook wij hangen met een dollar aan het plafond in the Shooting Star.

Hang een dollar aan het plafond in the Shooting Star Huntsville 

Shooting Star Saloon, 7350 E 200 S Huntsville, dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00 uur.

LEES OOK:

Skiën in Utah, alle skigebieden op een rij

Skiën in Utah, ’s morgens vertrekken, ’s middags skiën

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte