• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

sun peaks 1x1.jpg

Sun Peaks

Met 2000 zonuren per jaar is Sun Peaks één van de meest zonnige skigebieden in Canada. Gelegen zo’n 4,5 uur rijden vanuit Vancouver vind je het pittoreske Sun Peaks. Sun Peaks heette tot 1993 Tod Mountain. Als je Sun Peaks niet combineert met een ander skigebied (het skigebied is groot genoeg om je een week te vermaken hoor) kun je ook met een overstap naar Kamloops vliegen, vervolgens rij je in 3 kwartier met een transfer naar Sun Peaks.

Knus centrum met pastelkleurige huizen
Wanneer je van Kamloops de berg op rijdt naar Sun Peaks vraag je je af waar de sneeuw is en waar de bergen zich bevinden. Maar zodra je over het magische wildrooster heen rijdt aan het begin van het dorp, word je verrast door de meters sneeuw en het prachtige dorp. De pastelkleurige huizen en het kleine knusse centrum zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt in dit sfeervolle dorp. De winkelstraat is autovrij en je skiet zo door deze straat naar de liften toe. Er is een sportcentrum in het dorp met een verwarmd buitenzwembad waar het heerlijk ontspannen is na een dag skiën of snowboarden. Of neem een kijkje in de Sun Peaks Spa in de Kookaburra Lodge.

Het 2e grootste skigebied van Canada
Het skigebied kent ontelbaar veel mogelijkheden, Sun Peaks is na Whistler het grootste skigebied van Canada! In combinatie met een gemoedelijk, gezellig dorp biedt Sun Peaks de perfecte uitvalsbasis voor een topbestemming. Het dorp heeft alle faciliteiten in huis om het een ieder naar de zin te maken. De winkelstraat is autovrij en je skiet zo door deze straat naar de liften toe. Er is een sportcentrum in het dorp met een verwarmd buitenzwembad waar het heerlijk ontspannen is na een dag skiën of snowboarden. Of neem een kijkje in de Sun Peaks Spa in de Kookaburra Lodge.

\Skigebied met 3 bergen
Het skigebied van Sun Peaks is verdeeld over drie bergen: Tod Mountain, Sundance Mountain en Mount Morrisey. Verspreid over de drie bergen vind je bijna 140 pistes en dan nog de bowls en tenminste twaalf area’s waar je je eigen weg tussen de bomen door mag zoeken (glades). Het grote voordeel van dit skigebied is dat er vanaf elke stoeltjeslift altijd een groene, blauwe en zwarte piste vertrekt. Kortom: je kunt met de hele familie naar boven, iedereen kiest de piste waar hij/zij zich prettig bij voelt en onderin het dorp komt alles weer samen. Begin je dag bijvoorbeeld op de perfect gegroomde pistes van Sundance Mountain.

Wanneer je lekker opgewarmd bent neem je de Sunburst Express omhoog om Tod Mountain te verkennen. Om de bowls te ontdekken neem je de Crystal of Burfield lift omhoog. Vanuit daar kun je je helemaal uitleven op de black and double black diamond pistes. Neem tussendoor een koffie break bij de Sunburst Lodge bovenaan de Sunburst Express en vergeet vooral niet de kaneelbroodjes te proberen.

Ski met Oympisch kampioen Nancy Greene
’s Middags komt de zon op Mt. Morissey te staan, het ideale moment om over te steken naar deze berg. Hier kun je prachtig tussen de bomen door skiën of de uitdaging aangaan om de double black diamond mogul pistes te testen. Ga ook eens mee met de Sun Guide Tours die twee keer per dag de bergen op gaan om je rond te leiden en je hun favoriete pistes laten zien. Of check bij de Guest Services of Olympisch kampioene en Canada’s vrouwelijke atleet van de eeuw Nancy Greene thuis in Sun Peaks is om met je te skiën!

Statistieken van het skigebied Sun Peaks

Het skigebied van Sun Peaks

Hoogste punt skigebied:
2080
Laagste punt skigebied:
1255
Hoogteverschil:
825
Gemiddelde sneeuwval:
6,0 m
Oppervlakte:
1728 ha
Langste afdaling:
8,0 km
Aantal liften:
13
Afdalingen:
137
Eenvoudig:
10 %
Gemiddeld:
58 %
Gevorderd:
26 %
Expert:
6 %

Wintersport vakantie Sun Peaks

Vliegveld:
Kamloops
Rechtstreeks vliegen:
nee (1 stop)
Duur van de vlucht:
vanaf 12 uur
Transfer tijd:
45 min.
Start seizoen:
midden nov.
Einde seizoen:
midden april

Extra’s en excursies in het skigebied van Sun Peaks

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
nee
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
charmant en gezellig

Pistekaart van het skigebied Sun Peaks

skigebied Sun Peaks
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte