• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

silverstar 1x1.jpg

SilverStar

Gelegen in de Okanagan Valley, op iets meer dan een uur rijden van Kelowna Airport en 25 minuten van Vernon, ligt het sprookjesachtige en kleurrijke SilverStar.

Toen men begon te bouwen in SilverStar werd er een wet ingesteld waarbij elk gebouw in het dorp minstens drie kleuren moest hebben. Jaren geleden is deze wet afgeschaft, maar nog steeds zorgt iedereen die een huis bouwt in het dorp ervoor dat het deze drie kleuren heeft. SilverStar ligt qua hoogte halverwege het skigebied en doet door de kleurrijke en in Victoriaanse stijl gebouwde huizen western-achtig aan. Het dorp bestaat uit één hoofdstraat die autovrij is en waar de meeste restaurants, winkeltjes en bars zich bevinden. Hier is ook de supermarkt en zijn een paar leuke plekken om koffie te drinken.

Breng zeker ook een bezoek aan Bugaboos, een bakkerij die wordt gerund door Nederlander Frank en waar je ontzettend veel keuze hebt uit de meest heerlijke broodjes en gebakjes, waaronder de echte Brabantse Bossche bollen! Veel vakantiehuizen, townhomes zoals men deze in Canada noemt, liggen in de wijk The Knoll. Loop hier ’s avonds een rondje en verbaas je er over de prachtige huizen! De meeste accommodaties in SilverStar zijn ski-in, ski-out, waardoor je ’s ochtends zo op de piste staat. Met een gemiddelde sneeuwval van zo’n 7 meter per jaar hoef je in SilverStar niet te twijfelen aan de sneeuwzekerheid.

Het skigebied van SilverStar is na Whistler en Sun Peaks is het derde skigebied in de provincie British Columbia qua grootte. Je vindt er ruim 130 afdalingen waarvan 15% easy, 40% geschikt is voor gevorderden en 55% van het skigebied is voor de goede skiërs en 10% is alleen geschikt voor experts. In SilverStar spreekt men over de voor- en achterkant van de berg. Aan de voorkant van de berg vind je Vance Creek wat familievriendelijk is met veel groene en blauwe afdalingen. Voor het glade skiën, tussen de bomen door skiën, is Silver Woods perfect. Dit gedeelte van de berg ligt onder het dorp, waardoor je wel in de gaten moet houden dat je op tijd met de laatste rit van de Silver Woods Express mee omhoog gaat. De achterkant van de berg wordt ook wel de Dark Side genoemd. Met zeer uitdagende black en double black diamonds afdalingen kunnen de avontuurlijke skiërs en snowboarders zich uitleven in Putnam Creek.

Je kunt in SilverStar ook avond skiën. De pistes rondom de Silver Queen Chair en Summit Chair worden prachtig verlicht en wie weet wat voor wilde dieren je zo ’s avonds nog tegen komt. Wilt je graag rondgeleid worden in het skigebied, ga dan op zoek naar de gele jassen. De Ski Partners verzorgen twee keer per dag een rondleiding op de berg en laten je hun favoriete pistes zien. Erg populair zijn de afdalingen op Gypsy Queen, Sundance, Sunny Ridge, Bon Diablo en Holy Smokes. Voor de langlaufers is SilverStar trouwens ook een droombestemming. Met in totaal 105 kilometer aan loipes is dit voor vele nationale langlaufteams de trainingsbestemming geweest om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen 2010, die toen in de regio plaatsvonden.

SilverStar is goed te combineren in een skisafari met Whistler en Sun Peaks. Ook is een combi van Big White en SilverStar een aanrader.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
1915
Laagste punt skigebied:
1155
Hoogteverschil:
760
Gemiddelde sneeuwval:
7,0 m
Skigebied:
1328 ha
Langste afdaling:
8,0 km
Aantal liften:
10
Afdalingen:
132
Eenvoudig:
15 %
Gemiddeld:
40 %
Gevorderd:
35 %
Expert:
10 %

De reis

Vliegveld:
Kelowna
Rechtstreeks vliegen:
nee (1 stop)
Duur van de vlucht:
vanaf 12 uur
Transfer tijd:
55 min.
Start seizoen:
eind nov.
Einde seizoen:
begin april

Extra

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
nee
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
ja
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
knus, Nederlands tintje
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen