• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

panorama 1x1.jpg

Panorama

Panorama is een klein, knus dorp dat als een hoefijzer om de voet van de berg is heen gebouwd. Er is veel hout gebruikt, waardoor het dorp warm en sfeervol aandoet. De meeste accommodaties zijn ski-in ski-out.

Het dorp ligt in de Purcell Mountains en tegen de rand van de Rocky Mountains aan. Vanaf Invermere slinger je langs de Toby Creek omhoog naar Panorama. Dit is 20 minuten rijden. Bij binnenkomst in het dorp rij je gelijk tegen het Guest Services kantoor aan, waar je welkom geheten wordt door het behulpzame en gastvrije personeel van Panorama Mountain Village. Je bent nu in het lower village gedeelte waar ook de supermarkt is. De lower village wordt verbonden met de upper village door middel van een gondel. De upper village is het centrum van het dorp. Vanuit hier vertrekken de liften omhoog en hier kom je terug voor een drankje aan het einde van de skidag. De gezellige Great Hall Day Lodge, gelegen in de Ski Tip Lodge, heeft een groot zonnig terras wat uitkijkt over de pistes en waar je tussen de middag kunt lunchen. De Panorama Springs Pools zijn gigantische hot tubs en ze liggen aan de piste, de hot tubs zijn gratis toegankelijk.

Het skigebied van Panorama biedt met ruim 130 afdalingen volop mogelijkheden voor ieder niveau skiër of snowboarder. Het onderste gedeelte van de berg is het domein van de beginnende en licht gevorderde skiërs. Uitgestrekte, lange groene pistes zorgen ervoor dat je met zelfvertrouwen de berg afkomt. Voor de gevorderde en vergevorderde wintersporters is het bovenste deel van de berg een waar paradijs. De vergevorderden kunnen zich uitleven in de Taynton Bowl en Extreme Dream Zone waar alle afdalingen black diamond of double black diamond zijn en waar je in backcountry stijl je weg naar beneden mag maken. Ga je liever voor de brede, lange cruiserafdalingen, dan ben je in Panorama ook aan het juiste adres. Pistes met namen als Rollercoaster en Old Timer zijn breed en perfect geprepareerd.

Ultieme spot is Taynton Bowl. Een zône met louter black diamond runs en trails door fluffy poedersneeuw. Door de recente toevoeging van deze zone is er nu een brede bergkam met extra speelterrein voor echte skicracks. Denk: steil, open en met heel veel ongerepte sneeuw. Je vindt er 4 duizelingwekkende nieuwe double black diamonds met veelzeggende namen als The Monster en Get Out! Vanaf hier kun je nu ook meteen de langste afdaling maken met een totale afstand van 6,5 kilometer. Kortom: niet voor watjes!

In Panorama kun je eigenlijk niet om de helikopters heen. Voor de ultieme wintersportbeleving raden wij aan om een dag te gaan heliskiën of boarden. Onderin het dorp bevindt zich het heliplatform van RK Heliski. Je wordt ’s ochtends verwelkomd in het restaurant Choppers Landing waar een uitgebreid ontbijtbuffet staat te wachten. Gedurende de dag maak je dan (naar keuze) drie, vier of vijf afdalingen, afhankelijk van het gekozen pakket, en tussendoor lunch je op de berg. De dag eindigt weer in het restaurant waar je onder het genot van een drankje napraat over deze avontuurlijke dag.

Hou je liever beide benen op de grond dan raden wij het zeker aan om een ochtend of middag mee te gaan met één van de gratis Mountain Friends Guided Tours.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
2450
Laagste punt skigebied:
1150
Hoogteverschil:
1300
Gemiddelde sneeuwval:
5,2 m
Skigebied:
1204 ha
Langste afdaling:
6,5 km
Aantal liften:
10
Afdalingen:
133
Eenvoudig:
15 %
Gemiddeld:
35 %
Gevorderd:
20 %
Expert:
30 %

De reis

Vliegveld:
Calgary
Rechtstreeks vliegen:
ja
Duur van de vlucht:
9 uur 25 min.
Transfer tijd:
3 uur
Start seizoen:
midden dec.
Einde seizoen:
midden april

Extra

Heliski mogelijk:
ja
Catski mogelijk:
nee
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
ja
Activiteiten voor niet-skiërs:
ja
Kenmerk dorp:
on mountain
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen