• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

beaver creek 1x1.jpg

Beaver Creek

Op 20 minuten rijden van het bruisende Vail ligt het mondaine Beaver Creek, waar excellente service, klantgerichtheid en luxe voorop staan. Wanneer je bezoekers van Beaver Creek vraagt wat als eerste in opkomt als ze aan Beaver Creek denken, dan komen de volgende woorden naar voren: klasse, stijl, elegant en intiem. In Beaver Creek draait alles om de optimale vakantiebeleving van de toeristen en de klant is daadwerkelijk koning in dit ski resort. In Beaver Creek ontvingen we onverwachts warme chocolademelk terwijl we bij de lift stonden. Zo is er ook Cookie Time, dan worden er chocolade koekjes uitgedeeld. In Beaver Creek heb je verwarmde paden en liften die je van het dorp naar de sneeuw brengen. Het gevolg van al die extra aandacht zie je terug, de ski faciliteiten zijn top en de pistes zijn perfect geprepareerd. Ook zie je de kwaliteit terug in de mensen die er werken, zowel bij de zeer professionele skileraren als bij de hotelmedewerkers. Een ander voordeel van Beaver Creek is dat er weinig drukte is.

Beaver Creek Ski Resort beschikt over drie kleine dorpen, de zogenaamde base villages: Beaver Creek Village, Bachelor Gulch en Arrowhead. Tussen deze drie base villages rijdt een gratis shuttle bus en al skiënd kun je ook van het ene naar het andere dorp komen. Het autovrije Beaver Creek Village vormt het hart van het ski resort en is het meest levendige dorp van de drie, je vindt er volop restaurants, bars en accommodaties. Ook is hier de Ski en Snowboard School, winkelmogelijkheden en de prachtig verlichte ijsbaan.

Bachelor Gulch is de thuisbasis van het Ritz-Carlton van Beaver Creek en vanuit hier heb je gemakkelijk toegang tot de Bachelor Gulch Express lift. Arrowhead Village is het meest westelijk gelegen dorp. Hier vind je veel privé chalets en appartementen. Op het terras van het Broken Arrow Restaurant is het heerlijk wanneer de zon schijnt. En die kans is groot aangezien Beaver Creek zo’n 300 zon-dagen per jaar kent. De medewerkers van het resort zie je overal. Ze helpen je bij alles, niets is ze teveel. Kortom: al je houdt van service, luxe en verwennerij zullen in Beaver Creek je verwachtingen waar gemaakt worden.

Beaver Creek Ski Resort biedt zo’n 150 pistes, die 24 uur per dag, zeven dagen per week geprepareerd worden om de ski- en snowboard beleving optimaal te maken. Vanaf de voet van de berg op 2469 meter kun je naar de top van Beaver Creek Mountain op 3487 meter hoogte. De top van de tegenover gelegen Grouse Mountain ligt iets lager en beschikt over het expert terrein van Beaver Creek. Hier zijn de steile afdalingen, buckelpistes en de zogenaamde glade areas waar je tussen de bomen door skiet. De Golden Eagle piste is een uitdaging voor de vergevorderde skiërs. Deze piste is onderdeel van de Downhill afdaling welke speciaal is ontwikkeld voor de World Cup in 1999 en biedt een extreem uitdagend terrein. Voor de beste poedersneeuw neem je de Express lift omhoog zodat je de Royal Elk glade area uit kunt testen. Ook aan de beginnende skiër is gedacht in Beaver Creek.

De meeste groene pistes liggen aan de top van Beaver Creek Mountain waardoor ook de beginners de echte ski-down-the-mountain beleving ervaren en kunnen genieten van de spectaculaire uitzichten op het Gore Range gebergte. Daarnaast is er een apart Beginner’s Center aan de voet van de beginnerszone. Meer dan 40% van het skigebied van Beaver Creek is uitermate geschikt voor de gemiddelde skiër. De langste afdaling is de Centennial, die 4,5 kilometer lang is. Ski eens naar Arrowhead Village en neem een break bij het Broken Arrow Café of stop voor de lunch bij Grundy’s Camp in Bachelor Gulch.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
Laagste punt skigebied:
2469
Hoogteverschil:
1019
Gemiddelde sneeuwval:
7,9 m
Skigebied:
741 ha
Langste afdaling:
4,4 km
Aantal liften:
24
Afdalingen:
150
Eenvoudig:
38 %
Gemiddeld:
30 %
Gevorderd:
24 %
Expert:
8 %

De reis

Vliegveld:
Denver
Rechtstreeks vliegen:
nee (1 stop)
Duur van de vlucht:
13 uur 15 min.
Transfer tijd:
2 uur
Start seizoen:
eind nov.
Einde seizoen:
midden april

Extra

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
nee
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
chique, knus

Skigebied

skigebied Beaver Creek
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen