Park City snelst bereikbare Amerikaanse skibestemming

Park City snelst bereikbare Amerikaanse skibestemming

Inspiratie20 augustus 2023
Else Schepers

Met de rechtstreekse Delta vlucht vanaf Amsterdam naar Salt Lake City zijn de skigebieden Park City en Deer Valley de snelst bereikbare skibestemmingen van de Amerikaanse Rockies.

Vlieg rechtstreeks naar Salt Lake City in Utah en sta binnen no time op de skipistes in Park City

Reistijd vergelijkbaar met autorit naar de Alpen

Het klinkt bizar maar toch is het zo: als je de incheck (2 uur) , de vluchtduur (10u 45min) en vervolgens aankomst/douane (1 uur) en busritje van een half uur naar Park City bij elkaar optelt dan ben je feitelijk niet veel meer reistijd kwijt dan per auto naar bijvoorbeeld de Alpen in Oostenrijk of Frankrijk. Lees het reisverslag van Else en Josee.

Offerte: maak dit jaar jouw droomwintersport

PArk City is het grootste skigebied van Amerika

Park City: het grootste skigebied in de USA

Park City is een voormalige zilvermijnstadje en stamt uit de 19e eeuw. Het bruisende middelpunt is de historische Main Street. Hier herleeft de old-american charm, met saloons, restaurants, bars en een rijk cultureel aanbod van theaters en bioscopen. Het skigebied is sinds het verbonden werd met ‘buur’ The Canyons het grootste skigebied van Amerika: Park City Mountain Resort, met meer dan 300 trails en pistes. Als je van off piste houdt en als je graag veel wilt skiën of boarden, dan is dit jouw skigebied!

Deer Valley: Exclusief en luxueus 

Deer Valley Resort is één van de weinige ski resorts over de hele wereld waar snowboarden niet wordt toegestaan; dit is een paradijs voor skiërs only! Het skigebied staat bekend om het geweldige service niveau. De pistes worden hier meerdere keren per dag geprepareerd en je vindt er een groot aantal hotels én restaurants van wereldklasse. Als je van geprepareerde pistes houdt, graag uitgebreid luncht en enorm kunt genieten van een drankje aan de piste of een lekker spa behandeling is Deer Valley jouw skigebied!

Deer Valley is een skigebied, exclusief voor skiers, snowboarders zijn er niet toegestaan.

Greatest Snow on Earth

De sneeuw in Utah wordt de Greatest Snow on Earth genoemd. De sneeuw in Utah is uitzonderlijk droog en licht. De belangrijkste oorzaak van deze droge poedersneeuw, ook wel champagne powder genoemd, ligt aan het feit dat de sneeuwstormen een lange reis afleggen over de Intermountain reeks die zo'n 4 km hoog is en maar liefst 900 km lang. Tegen de tijd dat de storm in de buurt van het Salt Lake meer komt, is er alleen nog de meest perfecte droge poeder over. En die poeder valt daar waar de skiliften draaien en waar jij je afdalingen maakt! Daarnaast is Utah bekend van een consistente sneeuwval. Sneeuw die verspreid over meerdere sneeuwdagen wordt opgebouwd heeft een uitstekende kwaliteit. 

Sundance Film Festival van Robert Redford

Park City is tevens het epicentrum van het Sundance Film Festival. Initiator van dit mega-filmevent – na Cannes de grootste – is filmster Robert Redford. Ooit gestart in 1981 in zijn eigen kleine skiresort Sundance, een tiental kilometers verderop, met als doel om jonge filmmakers een kans te geven. Nu zijn Park City en Salt Lake City de locaties om de 40.000 bezoekers te herbergen. Het Sundance Festival vindt altijd plaats in januari.

Het grootste skigebied van Amerika is Park City. Hier vind jaarlijks Sundance filmfestival plaats

Salt Lake City wordt 4 per week direct vanaf Amsterdam aangevlogen door Delta Air Lines.

Vraag hier een offerte voor een wintersportreis naar Park City Mountain Resort of Deer Valley Resort.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte