Park City snelst bereikbare Amerikaanse skibestemming

Park City snelst bereikbare Amerikaanse skibestemming

Inspiratie21 december 2016
Josee Schouten

Met de directe vlucht vanaf Amsterdam naar Salt Lake City is Park City Mountain Resort in één keer op de kaart gezet als snelst bereikbare skibestemming.

Vlieg rechtstreeks naar Salt Lake City in Utah en sta binnen no time op de skipistes in Park City

Reistijd vergelijkbaar met autorit naar Europa’s grootste skigebied

Het klinkt bizar maar toch is het zo: als je de incheck (2 uur) , de vluchtduur (10u 45min) en vervolgens aankomst/douane (1 uur) en busritje van een half uur naar Park City bij elkaar optelt dan ben je feitelijk niet veel meer reistijd kwijt dan per auto naar bijvoorbeeld Val Thorens in Les Trois Vallées in Frankrijk.

Lees het reisverslag van Else en Josee 

Typisch Amerikaans en aan de voet van het grootste skigebied in de USA

Park City is een voormalige zilvermijnstadje en stamt uit de 19e eeuw. Het bruisende middelpunt is de historische Main Street. Hier herleeft de old-american charm, met saloons, restaurants, bars en een rijk cultureel aanbod van theaters en bioscopen. Het skigebied werd vorig jaar verbonden met ‘buur’ The Canyons. Hierdoor ontstond het grootste skigebied van Amerika: Park City Mountain Resort, met meer dan 300 trails en pistes.

Epicentrum Sundance Film Festival van Robert Redford

Park City is tevens het epicentrum van het aanstaande Sundance Film Festival. Initiator van dit mega-filmevent – na Cannes de grootste – is filmster Robert Redford. Ooit gestart in 1981 in zijn eigen kleine skiresort Sundance, een tiental kilometers verderop, met als doel om jonge filmmakers een kans te geven. Nu zijn Park City en Salt Lake City de locaties om de 40.000 bezoekers te herbergen. Het Sundance Festival vindt altijd plaats in januari.

Het grootste skigebied van Amerika is Park City. Hier vind jaarlijks Sundance filmfestival plaats

Salt Lake City wordt 4 per week direct vanaf Amsterdam aangevlogen door Delta Air Lines.

Vraag hier een offerte voor een wintersportreis naar Park City Mountain Resort.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte