• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

snowbird 1x1.jpg

Snowbird

Snowbird is een geweldige wintersportbestemming in het Wasatch National Forest en vormt samen met de wintersportbestemming Alta Ski Area (op circa 1,5 km) het skigebied van Little Cottonwood Canyon. Bijzonder aan dit gezamenlijke skigebied is dat er in Alta alleen skiërs toegestaan worden, snowboarders zijn verboden in Alta. Snowbird is toegankelijk voor skiërs en voor snowboarders.

Snowbird, het dorp
Gelegen op een hoogte van bijna 2500 meter is Snowbird verzekerd van ten minste 12,5 meter sneeuwval per jaar en is daardoor een droom voor de wintersportliefhebber. Het dorp wordt omringd door spectaculaire granieten bergtoppen. Vanuit het naastgelegen Alta is in 1971 Snowbird ontstaan. Inmiddels is alles ingericht om aan de behoeften van de moderne wintersporter te voldoen. Het autovrije station heeft enkele grote moderne accommodaties, luxueuze spa faciliteiten, restaurants en bars en is op minder dan 50 kilometer van het Salt Lake International Airport snel en makkelijk te bereiken.

Het skigebied
De ruim 1000 hectares van het skigebied van Snowbird zijn toegankelijk via één tram en 10 stoeltjesliften, waaronder zes snel afneembare quads en vier doubles. Dit skigebied in de staat Utah heeft een top van 3353 meter en een basishoogte van 2365 waardoor je geniet van maar liefst 988 meter hoogteverschil.

Snowbird claimt (samen met Alta) het langste ski- en skiseizoen van Utah en is meestal geopend van eind november tot midden mei. Snowbird is de thuisbasis van vier accommodaties aan de ene kant, 15 restaurants en vijf bars. De Cliff Spa bevindt zich op de bovenste twee verdiepingen van de Cliff Lodge en biedt een goed thuis voor skiërs die willen ontspannen.

Snowbird deelt de vallei met haar oosterbuur Alta Ski Area en samen vormen ze het skigebied van Little Cottonwood Canyon, één van de grotere skigebieden van de Verenigde Staten. Sinds de opening van de verbinding tussen de twee stations in 2002 heb je ruim 26 liften en 2428 hectare tot je beschikking. Snowbird staat bekend om haar ongebruikelijk droge poedersneeuw, wat het een uitdagende bestemming maakt voor liefhebbers van poeder-skiën of snowboarden.

Snowbird is één van de meer uitdagende skigebieden van de Verenigde Staten waar zelfs de meest ervaren skiër of snowboarder zeker aan zijn trekken zal komen. Het heeft enkele van de meest steile afdalingen in Noord Amerika en het gebied is uitermate geschikt voor off-piste afdalingen door diepe poedersneeuw. Naast de adembenemende steile afdalingen en ongeschonden poedervelden, zijn er voldoende rustige geprepareerde pistes en paden voor de beginnende en gevorderde wintersporter, bijvoorbeeld om leuke tochten te maken.

Naast de geweldige mogelijkheden voor zowel beginnende, gevorderde en vergevorderde skiërs en snowboarders heeft het skigebied van Snowbird nog vele andere activiteiten te bieden. Zo kun je er nachtskiën, heli-skiën, sneeuwschoen tochten maken, backcountry skiën in het uitgestrekte en verlaten Wasatch achterland, en tochten maken per snowscooter. Er is zelfs een Avalanche Rescue Center waar je aan de hand van een zender de basistechnieken kunt leren in het opsporen van lawine slachtoffers.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
3353
Laagste punt skigebied:
2365
Hoogteverschil:
988
Gemiddelde sneeuwval:
12,7 m
Skigebied:
1012 ha
Langste afdaling:
4,0 km
Aantal liften:
11
Afdalingen:
170
Eenvoudig:
8 %
Gemiddeld:
22 %
Gevorderd:
41 %
Expert:
29 %

De reis

Vliegveld:
Salt Lake City
Rechtstreeks vliegen:
ja
Duur van de vlucht:
11 uur 45 min.
Transfer tijd:
45 min.
Start seizoen:
midden nov.
Einde seizoen:
midden mei

Extra

Heliski mogelijk:
ja
Catski mogelijk:
ja
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
on mountain
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen