• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Algemene informatie

Over ons
Over ons
Zekerheden
Zekerheden
Reisvoorwaarden
Reisvoorwaarden
Privacy
Privacy

WintersportCanadaAmerika

WintersportCanadaAmerika is een handelsnaam van Time Out Tours BV. Ons bedrijf is al sinds 1978 actief in het organiseren van wintersportvakanties (KvK 18126095). Wij zijn een klein bedrijf met specialisten en 100% zelfstandig. In 2007 ontstond voor het eerst het idee om Canada en Amerika toe te voegen aan ons Europa programma. We zijn destijds begonnen de gebieden te bezoeken en in kaart te brengen. Na een aantal winters hadden we voldoende gezien om in 2010 de wintersportlanden Canada en Amerika te lanceren. We zijn er trots op dat we inmiddels het grootste aanbod in de Benelux hebben voor wintersportvakanties naar Canada en Amerika. Sinds de winter van 2018/2019 hebben wij besloten om alleen nog maar wintersportreizen naar Noord Amerika te organiseren en hebben wij onze activiteiten mbt Europese vakanties verkocht aan de Sundio groep. Wij profileren ons graag als dé specialist op het gebied van wintersportvakanties naar Canada en Amerika. Met reisverslagen, praktische tips, leuke weetjes, bestemmingsinfo en aanbiedingen over wintersport in Noord Amerika willen we je inspireren.

Vooroordelen
Door de jaren heen merkten we dat er nogal wat vooroordelen bestaan over skiën in Noord Amerika. Te duur, te ver, te hoog, alleen voor skicracks. Onzin vinden wij! Wij zijn overal geweest en die beeldvorming is onjuist. Zo hoeft een week skiën in Canada inclusief vlucht, niet duurder te zijn dan een week in bijvoorbeeld Val Thorens of Ischgl. Dankzij de directe vluchten is je reistijd niet veel langer dan een autoreis naar een Europese skibestemming. Wij hebben deze website gecreëerd om onze ervaringen, insidertips en reisverhalen te delen. Daarnaast besteden we aandacht aan hele praktische informatie zoals bagage, visa, klimaat en verkeersregels.

Reizen op maat
Op WintersportCanadaAmerika.nl is een beperkt aanbod aanwezig van skireizen naar Noord Amerika. We inspireren je graag met aanbiedingen en voorbeeldreizen. Een skivakantie naar Amerika of Canada boek je niet zomaar online daarom kun je bij de reizen een offerte aanvraag doen en zit je niet direct vast aan de reis. Reiswensen zijn voor iedereen anders, dat begrijpen wij als geen ander, daarom is elke reis wat ons betreft maatwerk. De gepubliceerde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige boekingsklasse van de vlucht en de maximale vroegboekkorting. Ons systeem maakt geen koppeling met dynamische prijzen waardoor het kan voorkomen dat de gepubliceerde prijs niet meer beschikbaar is. Als je een reis als offerte aanvraagt, controleren wij de prijs en ontvang je binnen 2 werkdagen een vrijblijvende offerte met een prijs waar je ook voor kunt boeken.

Als je ons nog vragen wilt stellen over ons bedrijf of over ons reisaanbod, dan kun je ons bellen of mailen, wij ontvangen geen bezoek. Als je ons belt nemen we alle tijd voor je. Als je ons een bericht stuurt, ontvang je meestal dezelfde dag een bericht terug. Als het erg druk is, beantwoorden we uiterlijk binnen 2 werkdagen je bericht.

Laat ons je helpen om een prachtige wintervakantie samen te stellen. Vraag hier een offerte aan.


Reisorganisatie Time Out Tours

WintersportCanadaAmerika is een handelsnaam van Time Out Tours BV.

SGR
Ons bedrijf Time Out Tours BV is aangesloten bij SGR met lidmaatschapsnummer 3251. Je kunt dit controleren op de website van de SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze garantie houdt in dat je vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als wij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kunnen nakomen. Als je reeds op de bestemming bent, wordt zorg gedragen voor je terugreis. Bekijk ook de reisvoorwaarden die van toepassing zijn op onze reizen, je kunt deze ook downloaden van onze site.

Calamiteitenfonds
Ons bedrijf Time Out Tours BV is aangesloten bij de garantieregeling van het Calamiteitenfonds. De garantie van het Calamiteitenfonds houdt in dat je aanspraak kunt maken als de reis of een deel van de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig uitgevoerd kan worden. Je krijgt een deel van de reissom terug, als de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig uitgevoerd kan worden. Je krijgt de noodzakelijke meerkosten vergoed als gevolg van een calamiteit de reis aangepast moet worden, of als je vervroegd gerepatrieerd moet worden. Per boeking van max. 9 personen wordt een verplichte toeslag van €2,50 in rekening gebracht.


Reisvoorwaarden

Op iedere reservering gelden onze reisvoorwaarden. Je leest hier de belangrijkste punten in het kort. Onder aan deze tekst vind je de link naar de download met de volledige tekst. Lees onze voorwaarden altijd voor je de vakantie boekt want door te reserveren ga je akkoord met deze voorwaarden. Heb je een vraag? Neem dan Contact met ons op. Onze reisvoorwaarden in het kort:

Je boeking is definitief en een wijziging kan voor kosten zorgen
Op het moment dat je de reis bevestigt en je adresgegevens verstrekt, boeken we alle onderdelen (zoals accommodatie, liftpas, vlucht etc.) definitief bij onze partners. Als alle onderdelen akkoord zijn verwerken we de boeking. Daarna krijg je een inlog voor een persoonlijke pagina waar je de boeking kunt inzien en de factuur kunt downloaden. De aanbetaling bedraagt 30%. De restantbetaling moet 6 weken voor vertrek in ons bezit zijn.

Voor een boeking hebben we de paspoortnamen en de geboortedata nodig. De paspoortnaam is de eerste voornaam en achternaam zonder leestekens zoals die in het machine leesbare gedeelte van je paspoort staat. Het kan gebeuren dat je een verkeerde naam hebt opgegeven of dat er iets anders gewijzigd moet worden aan je reis. Het wijzigen van de vertrekdatum is soms mogelijk maar meestal niet. De hoogte van de wijzigingskosten is vooraf niet vast te stellen en is gerelateerd aan de kosten die onze partners aan ons voorleggen.

Vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen
Op het moment dat je boekt, is bekend met welke airline je vliegt en wat je vluchtschema is. Lijnvluchten worden volgens een vaste dienstregeling uitgevoerd. Voor deze vliegreizen vind je de route en de vluchttijden in de beschrijving van de reis zoals die op het moment van publicatie bij ons bekend zijn. Hou u er rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen de vluchtschema’s behoorlijk kunnen wijzigen.

Tot dat het moment dat je jouw reisbescheiden ontvangt (ca. 8 dagen voor vertrek) kunnen de vluchttijden veranderen en zijn alle vluchttijden onder voorbehoud. De aangegeven tijden in vluchtschema’s en reisbescheiden zijn altijd lokale tijden. Als je naar Noord Amerika vliegt, win je tijd en kom je meestal in de middag of vroege avond aan, dan is het bij ons reeds nacht. De terugreis gaat precies andersom, dan vertrek je vanuit je vakantiebestemming vaak in de middag, slaap je in het vliegtuig en als je in Nederland aankomt is het hier de ochtend van de volgende dag.

Je bent zelf verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten
Voor Amerika en Canada heb je een geldig paspoort en een elektronische reistoestemming nodig. De elektronische reistoestemming wordt ETA genoemd voor Canada en ESTA voor Amerika. Dit is een eenvoudig alternatief voor het visum dat je voorheen nodig had. Je moet over een geldig, machine-leesbaar paspoort beschikken om een ETA of ESTA aan te vragen. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen, machine-leesbaar paspoort nodig. Officieel moet je ook een lege visumpagina hebben zodat de douane hier een stempel kan zetten. Het spreekt voor zich dat het paspoort geldig moet zijn op het moment dat je naar de Canada of de Verenigde Staten reist.

Wat niet altijd even duidelijk is, is hoe lang je paspoort geldig moet zijn, soms wordt gezegd dat het paspoort nog na thuiskomst een bepaalde tijd geldig moet zijn, dat is niet correct. Het juiste antwoord is: het paspoort moet net zo lang geldig zijn als je verblijf in Noord Amerika. Bij je aanvraag voor de ETA of de ESTA moet je het paspoortnummer opgeven, hier komen cijfers en letters in voor. Het is soms onduidelijk zijn of er een letter O in staat of het cijfer 0. De letter O komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer 0.

Als je een fout maakt bij het aanvragen van de ETA of ESTA en je hebt problemen met het online inchecken of komt niet aan boord van de vlucht, ben je zelf verantwoordelijk voor de daaruit ontstane kosten.

Als je de reis annuleert ontstaan er annuleringskosten
Het herroepingsrecht, de wet kopen op afstand, de zichttermijn, de afkoelingsperiode. Het zijn allemaal benamingen voor het recht om af te zien van een internet aankoop binnen een bepaalde periode. Reizen zijn uitgesloten van dit herroepingsrecht, dit is wettelijk vastgesteld. Je kunt je bij een annulering dus niet beroepen op deze regeling. Als jij de boeking annuleert worden er zogenaamde annuleringskosten in rekening gebracht, die zijn als volgt:

Tot 42 dagen voor de vertrek dag : de aanbetaling (30%)
Vanaf dag 42 tot dag 28 : 60% van de reissom
Vanaf dag 28 tot de vertrek dag : 90% van de reissom
Op de vertrekdag of later : 100% van de reissom

Indien voor ons de geleden schade hoger is dan hierboven genoemd, worden de hogere kosten doorberekend, dit is van toepassing bij vliegtickets, groepsreizen en reizen op maat of bijzondere reisonderdelen. Voor die laatste categorie (bijzondere reisonderdelen) heb je vooraf je toestemming gegeven dat we van de standaard voorwaarden afwijken. Voor de eerste categorie (vliegtickets, groepsreizen en reizen op maat) is geen bijzondere toestemming van jou nodig. Zo kan het zijn dat we 30% van je reissom berekenen en daarnaast 70% van je vliegticket omdat we een non-refundable ticket voor je geboekt hebben. Het gros van onze tickets kopen wij in met speciale voorwaarden om jou een prijsvoordeel te kunnen geven, de consequentie is vaak dat er bij annulering 100% kosten optreden, die mogen we dus aan je factureren omdat we dit in onze voorwaarden hebben genoemd.

Een annulering wordt geteld op werkdagen tijdens kantooruren. Annuleringen buiten deze kantooruren worden verwerkt als een annulering op de eerstvolgende werkdag.

Wil je meer weten? Lees dan onze Insider tips of onze Reisinformatie of onze Algemene informatie.

Download hier de reisvoorwaarden

Privacy

Als je bij ons een reis boekt worden jouw persoonlijke gegevens opgeslagen. Wij leggen deze gegevens vast om de reis goed te kunnen uitvoeren. Deze gegevens worden ook gebruikt om je te informeren over relevante zaken voor jouw reis. Je kunt altijd een overzicht opvragen van jouw gegevens in onze database. Conform de huidige wetgeving bewaren wij de klantgegevens 7 jaar.

Nieuwsbrief
Wanneer je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief, informeren wij je regelmatig per e-mail over onze aanbiedingen. Wens je geen nieuwsbrief meer van ons te ontvangen? Dan kun je eenvoudig via de nieuwsbrief afmelden. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je je kunt afmelden. Het abonneebestand van de nieuwsbrief delen we niet met anderen. Wij hebben zelf ook een hekel aan spam, je e-mailadres is veilig bij ons.

Contactformulier
Als je ons een bericht via de website stuurt, dan worden de gegevens die je ons stuurt bewaard zolang dit nodig is voor de beantwoording en afhandeling van je bericht. We schrijven je dan niet automatisch in voor de nieuwsbrief. Als je de nieuwsbrief wilt ontvangen kun je je specifiek daarvoor inschrijven.

Sociale kanalen
Wij gebruiken klantgegevens, zoals e-mailadressen op andere websites zoals Facebook en Google. De link naar die pagina’s hebben een code met een cookie (zie hieronder). Hoe die specifieke pagina’s omgaan met cookies is te lezen in hun eigen privacy verklaringen.

Cookies
Om onze website goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Cookies registreren jouw surfgedrag anoniem. Zo kunnen wij anoniem surfgedrag analyseren in Google Analytics en andere programma’s en profiteer je bij een volgend bezoek van een optimaal functionerende website. Je kunt zelf in je eigen instellingen opslaan dat er geen cookies opgeslagen worden als je dit niet wenselijk vindt.

Links naar andere websites
Onze website bevat links naar andere websites. We nemen geen verantwoordelijkheid voor de privacyregelingen van andere websites.

Disclaimer
De inhoud van deze privacy en cookie uitleg kan wijzigen zonder waarschuwing vooraf, bijvoorbeeld door nieuwe wetgeving.

Voor verdere vragen of opmerkingen kun je ons een bericht sturen.