Skisafari Powder Highway: de ultieme poedertrip!

Skisafari Powder Highway: de ultieme poedertrip!

Skisafari24 maart 2020
Else Schepers

Waag je aan onze meest uitdagende skisafari: De skisafari Powder Highway! Deze skisafari leidt je langs DE gebieden die de die-hards gezien moeten hebben. Een echte bucketlist safari!

Calgary – Fernie – Ymir – Revelstoke – Kicking Horse – Banff – Calgary

Als je rechtstreeks vanaf Amsterdam naar Calgary vliegt, kom je rond 2 uur ’s middags in Calgary aan zodat je die dag nog door kunt rijden naar Fernie, een prachtige rit van bijna vier uur. Als je liever een eerste nacht in Calgary verblijft, dan passen we uiteraard je reisschema aan. Je ski avontuur begint vervolgens in Fernie waar je kunt wennen aan de fantastische poedersneeuw en wat de Canadezen verstaan onder black diamond en double black diamond. Lees ook over Fernie in onze blog over de Powder Highway.

Deze skisafari brengt je langs de powder highway in Canada. Je kunt skiën in Fernie en Revelstoke 

Je vervolgt je reis naar het skigebied van Red Mountain, waar je een middag skiet alvorens door te rijden naar de Logden Lodge in het kleine plaatsje Ymir. The Logden Lodge is één van de paradepaardjes uit ons programma. Omdat er talloze backcountry mogelijkheden zijn in de buurt van Red Mountain, Whitewater en de Kootenay Pass, hebben we deze bijzondere accommodatie in ons reisprogramma opgenomen. Niet alleen kun je vanuit Ymir naar Red Mountain en Whitewater maar er zijn talloze prachtige plekken waar je backcountry kunt skiën of boarden. In Ymir laten we je graag kennis maken met de Nederlandse Annelies en Paul. Zij kennen ter plaatse de beste gidsen en en begeleiden in de keuzes voor skigebied, backcountry en gidsen zodat je dagen maximaal benut worden en je precies daar in de sneeuw staat waar de condities optimaal zijn. Lees ook ons interview met Paul en Annelies

Vanuit Ymir vertrek je voor een rit van ca. 3 uur naar Galena, waar je de oversteek per ferry maakt naar Shelter Bay. Deze ferry is het hele jaar door in bedrijf. Als je je afvraagt hoe dit er uit ziet, bekijk dan deze film op Youtube:

Vanaf Shelter Bay rij je in iets meer dan een half uurtje naar Revelstoke. Dit redelijk nieuwe skigebied staat nu al bekend als één van de beste expert skigebieden van Noord-Amerika. Na Revelstoke, waar je behalve op de piste ook voor een dag catskiën of heliskën kunt kiezen rij je door op de Powder Highway naar Kicking Horse. Kicking Horse heeft haar skigebied de laatste jaren enorm vergroot en is vooral een droomgebied door de prachtige bowls die het uiterste vergen van de spieren want de afdalingen zijn er eindeloos! Ook vanuit Kicking Horse is er een mogelijkheid om te gaan heliskiën vanuit de plaats Golden. Kies er bijvoorbeeld voor om één dag dit ultieme ski avontuur uit te proberen en neem dag twee om het skigebied van Kicking Horse te verkennen.

Je sluit de Skisafari Powder Highway af met een bezoek aan Banff, een levendig, typisch Canadees dorp met in de directe omgeving drie verschillende skigebieden. Bij elkaar opgeteld kun je tijdens deze reis acht skigebieden ontdekken!

Calgary – Fernie – Ymir – Revelstoke – Kicking Horse – Banff – Calgary

De route: Calgary – Fernie – Ymir – Revelstoke – Kicking Horse – Banff – Calgary

Prijsindicatie:  € 3200 - € 3900 pp

De prijsindicatie is gebaseerd op een verblijf van twee personen in één hotelkamer. De prijs per persoon geldt voor een reisperiode van 16 dagen, vertrek is elke dag van de week mogelijk. De terugvlucht vertrekt op dag 15, waardoor je op dag 16 terug bent in Nederland.

Inclusief in de prijs:

 • Accommodatie: 14 nachten  gebaseerd op een bezetting van twee personen per hotelkamer:
 • Nacht 1, 2 en 3: Fernie
 • Nacht 4, 5 en 6: Ymir , Nelson of Red Mountain/Rossland
 • Nacht 7, 8 en 9: Revelstoke
 • Nacht 10, 11 en 12: Kicking Horse
 • Nacht 13 en 14: Banff
 • Vlucht: Retourvlucht Amsterdam – Calgary – Amsterdam in economy klasse inclusief 1x ruimbagage
 • Autohuur via Alamo: Intermediate SUV, gelijkwaardig aan een Ford Escape. Ophalen: Calgary Airport, inleveren: Calgary Airport.
 • Liftpas: Fernie 2 dagen, geldig in Fernie
 • Liftpas Revelstoke 3 dagen, geldig in Revelstoke Mountain Resort
 • Liftpas Kicking Horse 2 dagen, geldig in Kicking Horse Mountain Resort
 • Liftpas SkiBig3 3 dagen, geldig in Banff Mt. Norquay, Banff Sunshine Village en Lake Louise 
 • Lokale belasting, provinciale belastingen, toeristenbelasting en luchthavenbelasting

Niet inbegrepen in de prijs

 • Dossierkosten à € 40,- per boeking
 • Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • SGR bijdrage € 5 per persoon
 • Elektronische reistoestemming Canada (ETA à CAD 7 pp)
 • Entreeprijzen National Parks Canada
 • Materiaalhuur of meenemen ski’s op de vlucht
 • Brandstof, parkeergelden mbt de huurauto
 • Maaltijden, persoonlijke uitgaven en verzekeringen

Opmerkingen

 • De laagste prijs is inclusief alle vroegboekkortingen, acties en aanbiedingen 
 • Deze skisafari kan compleet naar eigen wensen worden aangepast en is bijvoorbeeld ook in omgekeerde volgorde te reserveren
 • De prijs van een vlucht met een overstap is vaak voordeliger dan rechtstreeks vliegen
 • De prijs van de accommodaties varieert per periode en is afhankelijk van het gekozen niveau

Reisinformatie skisafari Powder Highway

Deze skisafari is weggelegd voor de ervaren skiërs en boarders, de die-hards die weinig angst kennen en elke zwarte piste willen uit proberen. De reis begint met een nacht in Calgary als je wilt bijkomen van de vliegreis en om te wennen aan het tijdsverschil. Je kunt ook direct de prachtige rit naar Fernie maken. Deze bijna 4 uur durende rit breng je over de Crowsnest Pass van Alberta naar British Columbia.

In Fernie wacht een uitgestrekt skigebied op je, waar de diverse bowls volop uitdaging bieden.

In Fernie wacht een uitgestrekt skigebied op je, waar de diverse bowls volop uitdaging bieden voor de gemiddelde en gevorderde skiërs. Je blijft 3 nachten in Fernie en daarna vervolg je de weg naar Red Mountain, waar je een middag de pistes verkent en vervolgens doorrijdt naar Ymir, waar je 3 nachten logeert in misschien wel de mooiste plek van Canada! Je skiet in de omliggende gebieden, waaronder Whitewater. Na drie dagen ga je op weg naar Revelstoke. Een fantastische tocht die je dwars door de bergen leidt en waar je zelfs een oversteek per ferry maakt.

In Revelstoke kun je genieten van het skigebied waar je één van de langste zwarte afdalingen van Canada zal vinden. Je verblijft 3 nachten in Revelstoke. Kicking Horse is de volgende stop waar je 3 nachten verblijft. Leef je uit in het uitdagende off piste terrein of kies voor een prachtig lange blauwe afdaling.

In Revelstoke kun je genieten van het skigebied, je vindt hier één van de langste zwarte afdalingen.

Je laatste bestemming van de Skisafari Powder Highway is Banff waar je 2 nachten in het gezellige dorp verblijft en elke dag uit drie verschillende skigebieden kunt kiezen, Mt. Norquay, Sunshine Village of Lake Louise. Je reis eindigt met een nacht in het vliegtuig waarna je op dag 16 weer terug in Nederland bent.

Bekijk de route en de afstanden van deze skisafari in het Canadese Brits Columbia.

Vraag hier je offerte aan voor deze Skisafari Powder Highway en ontvang een vrijblijvend reisvoorstel.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte