• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

kimberley 1x1.jpg

Kimberley

Kimberley Alpine Resort is een klein ski resort aan de voet van de berg met ski-in ski-out accommodaties. Op 5 minuten rijden van het ski dorp ligt Kimberley, wat ook wel de Bavarian city of the Rockies of Little Germany wordt genoemd.

Kimberley, het dorp
Kimberley Alpine Resort behoort tot de Purcell Mountains, gelegen in de Kootenay Rocky Mountain. Er heerst een ontspannen, knusse sfeer wat mede veroorzaakt wordt door de kleinschaligheid van dit ski resort en de vele zonuren waar men hier van kan genieten. Je rijdt het dorp binnen via een laan met gigantische townhomes, prachtige houten chalets en huizen met gekleurde daken. En schrik niet van de herten die hier regelmatig de weg oversteken of in de berm staan te grazen. Het dorp is rond de voet van de berg gebouwd. Op het grote plein aan de piste tussen de Trickle Creek Lodge en de Polaris Lodge, genaamd de Plaza, is een gezellig terras neergezet en regelmatig vinden hier evenementen plaats.

In de day lodge, naast de Polaris Lodge, kun je terecht voor liftpassen, materiaalhuur en lunch. Bij het plein vind je nog een leuk winkeltje en het kantoor van de skischool. Voor een dag ontspannen of één van de vele behandelingen kun je een bezoek brengen aan de Mountain Spirit Resort & Spa, gelegen naast de Trickle Creek Lodge. In Kimberley is een Paralympic Conference Centre aan de piste (training- en vergadercentrum specifiek voor paralympische atleten). Er rijdt een shuttle van het skidorp naar Kimberley, het oud mijndorpje. Hier vind je een grote supermarkt, winkels en veel restaurants en bars waar het Beierse thema goed terug te zien is. Deze bevinden zich voornamelijk rond de Platzl, het voetgangersplein midden in het dorp.

Kimberley Alpine het skigebied
Bekend om de vele zonuren, de droge Purcell poedersneeuw, geen wachtrijen bij de lift en zeer variërende pistes maakt Kimberley tot een skigebied waar iedere skiër of snowboarder zich prima kan vermaken. Op de 80 verschillende afdalingen word je omringd door bomen en het fantastische uitzicht over de Rocky Mountains. De voorkant van de berg, North Star Mountain, is het terrein voor de beginnende en gevorderde skiërs. Via de North Star High Speed stoeltjeslift die vanaf het dorp omhoog gaat, bereik je de top van de berg en gaat jouw skidag beginnen. Brede, perfect geprepareerde pistes strekken zich voor je uit en genietend van de rust en omgeving maak je jouw afdaling naar beneden.

Ben je klaar voor wat meer avontuur, neem dan de Tamarack of Easter stoeltjeslift omhoog naar Tamarack Ridge, Vimy Ridge en Black Forest waar uitdagende pistes op je liggen te wachten. Steile hellingen, buckelpistes en glades (tussen de bomen door skiën) maken de achterkant van het skigebied tot een waar paradijs voor de gevorderde skiër. Voor degene die voor het eerst op ski’s of een snowboard staan is er de beginnerszone, de Owl Learning Area. ’s Avonds wordt de Main piste onder de North Star Express lift verlicht en kun je nog tot 20.30 uur skiën en snowboarden. Je kunt ervoor kiezen om een ochtend of middag met één van de Resort Hosts mee de berg op te gaan. Zij geven rondleidingen zodat je vervolgens zelf de beste pistes weet te vinden.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
1982
Laagste punt skigebied:
1230
Hoogteverschil:
752
Gemiddelde sneeuwval:
3,9 m
Skigebied:
728 ha
Langste afdaling:
6,4 km
Aantal liften:
5
Afdalingen:
80
Eenvoudig:
20 %
Gemiddeld:
42 %
Gevorderd:
38 %
Expert:
0 %

De reis

Vliegveld:
Calgary
Rechtstreeks vliegen:
ja
Duur van de vlucht:
9 uur 25 min.
Transfer tijd:
3 uur 20 min.
Start seizoen:
begin dec.
Einde seizoen:
midden april

Extra

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
nee
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
rustig on mountain

Skigebied

skigebied Kimberley
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen