• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

alta 1x1.jpg

Alta

Gelegen in de Little Cottonwood Canyon in het nationale bos Wasatch-Cache in Utah, ontvangt Alta Ski Area overvloedige sneeuwval dankzij een uniek microklimaat rondom het gebied. De sneeuw is extreem droog en licht en is uitgeroepen tot The Greatest Snow on Earth®.

Alta Ski Area vormt samen met Snowbird het skigebied van Little Cottonwood Canyon. Bijzonder aan Alta is dat er alleen skiërs toegestaan worden, snowboarders zijn verboden in dit skigebied. Alta is daarmee een van de weinige skistations die dat beleid hanteren. Het naastgelegen Snowbird is toegankelijk voor skiërs en voor snowboarders.

Het terrein van Alta is een droom voor skiërs, je geniet van een spectaculair landschap, geweldige poedersneeuw en verbazingwekkende steile rotsen. Alta biedt een breed scala aan afdalingen en is daarmee vooral geweldig voor gemiddelde en gevorderde skiërs. Alta geeft geen verschil aan tussen black diamond en double black diamond-terrein. Skiërs moeten vanuit de stoeltjeslift het terrein verkennen voordat ze afdalen.

Alta, het dorp
Gelegen op een hoogte van bijna 2600 meter is Alta verzekerd van bijna 14 meter sneeuwval per jaar en is daardoor een droom voor de wintersportliefhebber. Het dorp wordt omringd door spectaculaire granieten bergtoppen en is een buitensportbestemming bij uitstek, in de zomer maar natuurlijk vooral in de winter.

Het dorp is van oudsher een plaats waar zilvererts gedolven werd, maar inmiddels is het vooral bekend om de goede wintersportmogelijkheden. Vanuit Alta is ook in 1971 het Snowbird resort ontstaan aan de andere kant van de berg. Inmiddels is alles ingericht om aan de behoeften van de moderne wintersporter te voldoen. Het autovrije station heeft enkele grote moderne accommodaties, luxueuze spa faciliteiten, restaurants en bars en is op minder dan 50 kilometer van het Salt Lake International Airport makkelijk te bereiken.

Alta Snowbird, het skigebied
Het skigebied van Little Cottonwood Canyon is één van de grotere skigebieden van de Verenigde Staten. Sinds de opening van de verbinding tussen de twee stations in 2002 heb je ruim 2000 hectare tot je beschikking. Alta staat bekend om haar ongebruikelijk droge poedersneeuw, wat het een uitdagende bestemming maakt voor liefhebbers van poeder-skiën of snowboarden. Bovendien kent het gebied het langste winterseizoen van Utah, dat loopt van eind november tot in ver in mei.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
3374
Laagste punt skigebied:
2600
Hoogteverschil:
774
Gemiddelde sneeuwval:
13,8 m
Skigebied:
1058 ha
Langste afdaling:
2,1 km
Aantal liften:
6
Afdalingen:
116
Eenvoudig:
15 %
Gemiddeld:
30 %
Gevorderd:
55 %
Expert:
0 %

De reis

Vliegveld:
Salt Lake City
Rechtstreeks vliegen:
ja
Duur van de vlucht:
10 uur 45 min.
Transfer tijd:
50 min.
Start seizoen:
midden nov.
Einde seizoen:
midden mei

Extra

Heliski mogelijk:
ja
Catski mogelijk:
ja
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
on mountain
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen