• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

deer valley 1x1.jpg

Deer Valley

Op 45 minuten rijden vanaf Salt Lake city vind je het knusse skidorp Deer Valley, de buur van Park City. Dit skigebied heeft een geweldig service niveau, aandacht voor detail en topkwaliteit met restaurants en accommodaties van wereldklasse.

Deer Valley Resort, het dorp
Deer Valley Resort bestaat uit drie zogenaamde area’s: Snow Park Village, Silver Lake Village en de nieuwste wijk The Village at Empire Pass. Snow Park Village bevindt zich aan de voet van het skigebied en heeft als middelpunt de Snow Park day lodge. Silver Lake Village is een mid-mountain village en is prima te bereiken met een auto. Daarnaast rijdt er een shuttle naar Park City, de laid back stad waarvandaan je zo in Deer Valley Resort bent. De nieuwste accommodaties en faciliteiten vind je in de kleinste area, The Village at Empire Pass, welke een klein stukje rijden van Silver Lake ligt. Elke area heeft een eigen day lodge en faciliteiten. Waar je ook verblijft, je zit altijd dichtbij de piste. Met het bruisende Park City op korte afstand is Deer Valley de ideale uitvalplek voor een verblijf in dit gebied.

Deer Valley Resort, het skigebied
Deer Valley Resort is één van de weinige ski resorts over de hele wereld waar snowboarden (nog) niet wordt toegestaan; dit is een paradijs voor skiërs only! Het skigebied van Deer Valley spreidt zich uit over zes bergen, welke allen zo hun eigen kenmerken en eigenschappen hebben: Little Baldy Peak biedt negen afdalingen en is de trainingsplek voor de University of Utah Ski Teams. Bald Eagle Mountain heeft de top op 2560 meter liggen en is perfect voor elk niveau skiër. Er is hier een aparte beginnerszone, genaamd Wide West en gemakkelijk te bereiken via de liften Burns en Snowflake. Er zijn volop blauwe afdalingen uiteenlopend van brede, glooiende pistes tot iets steilere zoals Solid Muldoon en Big Stick. De gevorderde skiër kan zijn skiniveau testen op de olympische afdalingen van 2002 zoals de slalom op de Know You Don’t piste.

Bald Mountain (2865 meter) is voornamelijk geschikt voor de gemiddelde en gevorderde skiër en hier vind je Deer Valley’s meest geliefde glade areas zoals Sunset Glade en Triangl Trees waar je heerlijk tussen de bomen door kunt skiën. De vierde berg is Flagstaff Mountain waar elk niveau skiër uit de voeten kan. Het is ook een populaire berg onder de families en kinderen en vanaf deze berg kun je de Ontario Bowl verkennen. Empire is met 2916 meter de hoogste berg en biedt voornamelijk terrein voor de expert skiërs en de Daly Chutes zullen zelfs voor de beste skiërs een uitdaging zijn. De laatste berg is Lady Morgan van waaruit je gemakkelijk naar de Empire Canyon day lodge kunt skiën.

Het skigebied beschikt in totaal over ruim 100 pistes, waarvan bijna 30% geschikt is voor de beginnende skiër, ruim 40% voor de gemiddelde skiër en ruim 30% voor de experts onder ons. Kortom: voor elke skiër een prachtig skigebied. Deer Valley staat bekend om de perfecte ‘grooming’. In vergelijking met andere gebieden in de regio worden niet alleen veel pistes gegroomed (geprepareerd) maar ook nog op een zeer hoog niveau. Sommige pistes worden zelfs 2x per dag gegroomed.

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
2917
Laagste punt skigebied:
2003
Hoogteverschil:
914
Gemiddelde sneeuwval:
7,6 m
Skigebied:
820 ha
Langste afdaling:
4,5 km
Aantal liften:
21
Afdalingen:
103
Eenvoudig:
27 %
Gemiddeld:
31 %
Gevorderd:
10 %
Expert:
32 %

De reis

Vliegveld:
Salt Lake City
Rechtstreeks vliegen:
ja
Duur van de vlucht:
10 uur 45 min.
Transfer tijd:
40 min.
Start seizoen:
begin dec.
Einde seizoen:
midden april

Extra

Heliski mogelijk:
nee
Catski mogelijk:
nee
Ski-in, ski-out:
ja
Kindvriendelijke bestemming:
ja
Activiteiten voor niet-skiërs:
nee
Kenmerk dorp:
chique, knus
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen