Ontmoet Nancy, Mountain Ambassador in Aspen

Ontmoet Nancy, Mountain Ambassador in Aspen

Activiteiten29 maart 2018
Josee Schouten

Als Mountain Ambassador Nancy J. Patton je onder haar vleugels neemt voel je je meteen thuis in Snowmass, een van de vier skigebieden van Aspen. Deze sprankelende persoonlijkheid vertelt je alles wat je wilt weten: van geheime skispots tot de places-to-be in de vallei. En ondertussen skiet Nancy (40 jaar ski ervaring) je met souplesse de berg af.

Een VIP, zo voel je je als je in skigebied Snowmass richting skilift loopt en er, al voordat je een pisteplan kunt uitvouwen, iemand op je afkomt. Een Mountain Ambassador die je welkom heet, je een glas warme chocolademelk of cider aanbiedt en je vervolgens alle ins- en outs vertelt over de pistes en het berggebied. Dit soort gastvrijheid en service op z’n Amerikaans, daar krijg je als Europeaan niet snel genoeg van. En al helemaal niet als die komt in de vorm van Nancy J. Patton, een prachtige, sportieve vrouw met een aanstekelijke glimlach.

Else van Wintersportcanadaamerika ontmoet moutain anbassador Nancy J. Patton in Aspen Colorado

Authentiek Aspen

Sinds 2008 woont Nancy net buiten Aspen, met haar man, 7 ex-asielhonden en 2 paarden in een huis met een enorm terrein. Daarvoor woonde deze ‘jong pensioneerde’ in het warme en vlakke Texas, maar Colorado heeft nu voor altijd haar hart gestolen. Nancy: «Mijn wortels zijn minder diep dan sommige families die al sinds 1800 in Aspen wonen, maar ik voel een heel sterke band met deze vallei. De sfeer is zo warm en gezellig. Dit is een heel hechte gemeenschap, in tegenstelling tot wat sommige mensen denken. Aspen heeft een glamour-imago maar is toch ook erg authentiek. En het leuke is: ook zomers is hier zo ontzettend veel te doen.»

100 dagen per jaar skiën

In alle seizoenen profiteert Nancy van het buitenleven in de bergen – hardlopen, raften, parapente, mountainbiken of ijsduiken – geen adrenalineverhogende sport of zij beoefent hem. En als het voor het goede doel is, is Nancy zelfs niet te beroerd om een marathon in een maffe bikini te lopen. Maar skiën blijft haar favoriete bezigheid, bijna elk winterseizoen staat ze minstens 100 dagen op de piste. Nancy : «Ik ski al sinds de jaren 70 in Aspen en hoewel ik in zeker dertig Amerikaanse en Europese skigebieden geweest ben, blijft dit mijn all-time favorite resort. De poedersneeuw is zo ongelofelijk licht en fijn hier, met de Mountain Ambassadors organiseren we geweldige powder-tours langs de beste plekjes.»

Aspen is een mondaine, bekende wintersportplaats in de staat Colorado in de Verenigde Staten

Huge honour

Eén dag per week heeft Nancy ‘dienst’ als Mountain Ambassador, een functie die ze deelt met 40 collega’s in Snowmass. Het is vrijwilligerswerk en tegelijkertijd een erebaan, want je moet ervoor gevraagd worden. Nancy: «It feels like a huge honour! Er zijn aardig wat toelatingseisen : je moet veel weten over het gebied, daar leuk over kunnen vertellen en je aardig kunnen skiën.» Behalve wintersporters welkom heten en voorzien van informatie over zowel het skigebied als over Aspen zelf, geven de ambassadeurs van Snowmass ook twee gratis skirondleidingen per dag.

Poeder en dennebomen

Nancy: «We vragen deelnemers aan onze tours wat ze kunnen en wat ze willen. Vaak is het simpelweg: ‘we want powder and trees!’, dus dan is het vooral gáán. Maar sommige groepen willen ook meer te weten komen over de natuur, de geschiedenis van het gebied of de gekke namen van sommige pistes. Zo hebben we in Snowmass een trail die The Naked Lady heet, dus daar maak ik altijd een mooi verhaal van, haha!» In de skilift is er genoeg tijd om ook de leukste plekjes voor de après-ski en andere zaken te bespreken en vaak komen er uit zo’n skitocht blijvende contacten voort.

Een moutain ambassador in Snowmass Aspen in Amerika is een skigids die je het skigebied laat zien

Bijzondere baan

Nancy: «Het gebeurt vaak dat mensen me een jaar later weer komen opzoeken. En ik heb vriendschappen overgehouden aan dit werk. Zo hielp ik vorige jaar een vrouw uit Florida die een been brak op de piste. Ik bleef met haar praten totdat de Ski Patrol gearriveerd was. ‘s Avonds kon ik haar maar niet uit mijn hoofd zetten en de volgende dag heb ik haar opgezocht in het ziekenhuis. Uiteindelijk ben ik elke dag teruggegaan en we hebben haar man een paar avonden uit eten genomen ter afleiding. Ik kreeg gister toevallig weer een mailtje van hen. Dat is toch geweldig leuk ? Door dit soort contacten voelt het ambassadeurswerk bijzonder rewarding

Lees meer over het werk van mountainhosts in de Noord-Amerikaanse skigebieden

LEES OOK:

Insidertips in Aspen

Aspen Snowmass, skigebied waar je U tegen zegt

Aspen daagt Mr. Trump uit

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte