Whistler Blackcomb: to ski or not to ski?

Whistler Blackcomb: to ski or not to ski?

Activiteiten 6 september 2021
Josee Schouten

Over een ding kunnen we het allemaal eens zijn: Whistler Blackcomb is het grootste skigebied in Canada. Met fan-tas-ti-sche afdalingen en spec-ta-cu-laire uitzichten. Maar als je er bent, bewaar ook wat tijd voor de andere winteractiviteiten die je er kunt doen. Want die laten je Whistler op een hele andere manier ontdekken!

Het skidorp ligt maar op zo’n 2 uur rijden van Vancouver én geeft je meteen dat ‘rocky-mountain-high’ gevoel als je om je heen kijkt. De praktische opzet van het dorp en de vriendelijke architectuur maken het perfecte plaatje compleet. Een ideale bestemming dus om kennis te maken met wintersport in Canada. Maar wat als je niet skiet of board en/of graag (ook) op andere manieren die imposante natuur om je heen wilt verkennen? Geen nood, dankzij deze outdoor-activiteiten krijg je ook zonder ski’s een mooie indruk van Whistler en omgeving!

Van adrenaline-kicks tot magische momenten  

Ziplinen: veel, hoog en snel!

Puur adrenaline, zo’n afdaling van een zipline (tokkelbaan)! In Whistler hebben ze er een specialiteit van gemaakt en hangen er diverse over spectaculaire kreken en uitgestrekte bossen. Dit zijn 3 bijzondere afdalingen:  

Bear Tour: een traject van maar liefst 5 ziplines, verbonden met hangbruggen in het woud van majestueuze oerbosbomen. 

Twilight Tour: deze vindt uitsluitend plaats als het donker is. Getooid met een hoofdlamp suis je letterlijk de duisternis in, met de sterren als aanvullende spotlights..

Eagle Tour: voor de echte thrillseekers want tijdens deze tour pak je de 5 langste en snelste ziplines, waaronder de monsterkabel van 750 meter lang en een hoogteverschil, gelijk aan 30 etages van een flatgebouw! 

Is dit té avontuurlijk? De fameuze Peak-to-Peak gondel, die het skigebied van Whistler met dat van Blackcomb verbindt is ook toegankelijk voor voetgangers. En – insidertip - wacht dan op speciale gondel met glazen vloer (aparte wachtrij) voor een compleet 360º panorama!

Lees hier meer over de skimogelijkheden in Whistler Blackcomb

Vallea Lumina: fantastische en feeërieke avondwandeling!

Een aanrader: in het bos tussen Cougar Mountain en Rainbow Mountain is een wandelroute uitgezet die alleen s’ avonds geopend is. Rode draad is het verhaal van 2 oude ‘hikers’ die je meenemen langs een sprookjesachtige verlichte route met tal van bijzondere visuele haltes onderweg. Meer zeggen we niet, maar bekijk het filmpje alvast maar!

Snowscooter tochten 

Of het tegenwoordig nog verantwoord is om met een sneeuwscooter een pleziertocht door de bergen te maken, laten we in het midden. Feit is wel dat je in Whistler echt een ongelooflijke keuze hebt aan tochten op een snowmobiel, door het imposante achterland van Whistler Mountain of door de nabijgelegen Brandywine Vallei (eh nee, geen brandewijn onderweg!). Met tochten vanaf 2 uur tot een hele dag.

Door Whistler Mountain en de Brandywine Vallei heeft Whistler een ruim aanbod aan snowscootertochten

Outdoor relaxen: de Scandinave Spa

Dus met of zonder ski’s, in Whistler kun je werkelijk alle kanten op. Maar hé, denk je  ook aan een rustmomentje? Het is en blijft vakantie. En het zou zonde zijn als je pas achteraf van ons hoort dat er een wellnesscentrum is, dat op een waanzinnige locatie tussen de bomen ligt, op 30 minuten wandelen van Whistler Village: The Scandinave Spa. Geheel ingericht volgens de nordische gebruiken, dus met sauna’s, hammam (waaronder een zalige met eucalyptus!), koude douches en diverse warme bubbelbaden en outdoorpools. Let op: het gaat hier om verbinding met jezelf en niet met de buitenwereld, dus logischerwijs bevind je hier in een no-wifizone:-)

De Scandinave Spa is gelegen op 30 minuten wandelen van Whistler Village op een TOP locatie!

Wil je advies over hoe je jouw wintervakantie in Whistler het beste kunt invullen? Neem dan contact met ons op en we denken graag met je mee! 

Tekst: Josee Schouten  Beeld: ©Whistler Tourism


Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte