Bezoek een ijshockey wedstrijd van de Oilers in Edmonton

Bezoek een ijshockey wedstrijd van de Oilers in Edmonton

Activiteiten 3 augustus 2022
Else Schepers

Heb je een avondje over in Edmonton, kijk dan of de Oilers spelen. Het bijwonen van een ijshockey-wedstrijd is namelijk een fan-tas-ti-sche ervaring. Wat een sfeer! Alsof je een WK-finale met het Nederlands elftal bijwoont! Leuk detail: de huiskleur van de Oilers is ook nog eens ORANJE.

In Edmonton is het leuk om een avondje ijshockey te bekijken bij de oilers

Wat voetbal is voor ons, is ijshockey voor de Canadezen. Helemaal gek zijn ze van deze sport. Wij hebben het geluk in Edmonton te zijn als de thuisclub, de Oilers, een wedstrijd speelt in de NHL competitie. Zeg maar de eredivisie voor ijshockey, met teams uit Canada én Amerika.

De ijskockey thuisclub van Edmonto is de Oilers

Go Oilers in Rogers Place

Ruim vóór aanvang van de wedstrijd begeven we ons naar het imposante stadion, Rogers Place. Deze imposante arena van Edmonton ligt midden in de stad en is sinds de opening in 2016 de thuisbasis van Edmonton Oilers. Het is een fraai staaltje architectuur en kan maar liefst 18.500 bezoekers ontvangen. Voordat je überhaupt het heilige der heiligen – het ijshockey stadion - betreedt word je via grote hallen naar de toegangspoorten voor de tribunes geleid. Hier krijg je al een voorproefje van de ijshockey-gekte: zo ongeveer elke Oilers-fan draagt het oranje-blauwe thuisshirt of is getooid met een oranje pruik of pet. Een mega grote bar draait op volle toeren met uitpuilende glazen bier en de vele, vele snack-tenten doen al goede zaken.

Geniet van het voorproefje van de ijshockey-gekte aan de grote bar in het thuisstadion Rogers place

Must-drink: Ceasar

Ook is het dringen bij de kraam waar de enige echte Ceasar cocktail wordt uitgeserveerd. Onlosmakelijk verbonden met dit sportevenement. Met verwondering kijken we hoe deze Canadese specialiteit wordt gemaakt: een XL-plastic beker wordt gevuld met wodka, diverse kruiden en een clam tomato-juice. Afgetopt met een stengel bleekselderij en een schijfje limoen. Bijzonder! 

Als je een ijshockeywedstrijd bezoekt, probeer een ceasar, het nationale Canadese drankje

Maar ja, do-as-the-locals dus met een Ceasar in de hand zoeken we onze tribuneplaatsen. We zitten helemaal vooraan en kunnen de plexiglazen wand, die de ijsbaan omringt, letterlijk aanraken. Houdt gegarandeerd pucks en spelers tegen, wordt ons verteld. Na een eerste slok hebben we al spijt niet ook een biertje te hebben meegenomen. Gelukkig denken onze net-gemaakte-vrienden-op-de-stoeltjes-naast-ons daar heel anders over en nemen met dankbaarheid onze bekers over in ruil voor hun biertjes, goeie deal!

Best seats in the house bij de Edmonton Oilers in Rogers Place

Game on!

Als ware grootheden wordt elke speler voorgesteld aan het publiek. Op het ijs en op de grote schermen. Dan is het: everybody rise voor het Canadese volkslied O Canada, dat live wordt gezongen, met een achtergrondkoor van 18.500 man. Kippevelmomentje. En eindelijk is het moment daar. De wedstrijd begint, opgebouwd uit 3 periodes van elk 20 minuten. Denk nu niet dat je in een uurtje klaar bent! Nee, de klok wordt stilgezet bij elke overtreding, time-out of bij een voor-de-kijkers-thuis ingeplande TV-commercial. 

Die pauze momenten worden overigens goed benut op het ijs: ofwel de baan wordt geveegd door een team van sportief koket geklede dames (en een enkele heer) of er vindt een publieksspel plaats, variërend van een loterij tot een wedstrijdje snelcurling op het ijs. Naarmate de wedstrijd vordert lijkt het publiek steeds meer in vervoering te raken. Elke thuisgoal wordt hartstochtelijk en luidruchtig gevierd, aangespoord door de huis-jingle die op hoog volume door het hele stadion galmt. Als vanzelf word je meegesleept in het enthousiasme van al die fans! Wat een belevenis! 

IJskockey club The Edmonton Oilers speelt  in de NHL competitie

Neon Sign museum

Als we nog vol adrenaline het stadion verlaten, merken we dat we ons echt op een steenworp afstand bevinden van het Neon Sign Museum. Het enige museum waar je niet naar binnen hoeft om de kunst te bewonderen! Op de lange muur van het TELUS-gebouw en de zuidelijke muur van het Mercer Warehouse-gebouw op 104 Street en 104 Avenue hangen zo’n twintig kekke neon reclameborden. Het betreft een verzameling functionele historische borden die een verhaal vertellen over het neonverleden van Edmonton. Mooie afsluiter van een geweldige avond, die voelde als een pure real Canadian winter-experience! 

Neon Sign Museum. Het enige museum waar je niet naar binnen hoeft om de kunst te bewonderen!

Speelschema en tickets

Wil jij deze beleving ook eens meemaken, kijk dan voor meer info en prijzen op de officiële Edmonton Oilers website of stuur ons een berichtje

Praktische tips bij een ijshockey-wedstrijd:

  • Zorg dat je ruim op tijd voor de wedstrijd aanwezig bent om de voorpret mee te beleven
  • Grote tassen of rugzakken zijn verboden. Kleine (dames) tassen zijn wel toegestaan
  • Grote camera's en spiegelreflex camera’s zijn verboden, smartphones zijn wel toegestaan.

Lees ook: 

Edmonton, al onze stop over tips voor de heen- of terugreis

Winter Castle, Skate Festival: dit zijn de winterevenementen van Edmonton

Insidertips van een Nederlandse ster in Edmonton

Tip: nieuwe outletstore op Edmonton Airport

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte