Mountainhosts: gratis rondleiding in het skigebied

Mountainhosts: gratis rondleiding in het skigebied

Insider tips 9 augustus 2018
Else Schepers

Leer je skigebied snel kennen met een (gratis) mountainhost. Ze staan klaar om de liefde voor hun skigebied over te dragen en je insider tips te geven.

Geen skiles maar gratis mountain tours

Vaak nemen mensen een dagje les in een skigebied om het gebied te leren kennen. Als je geen ‘technische’ les nodig hebt maar wel graag wilt weten hoe het skigebied in elkaar zit, sluit dan aan bij de de gratis mountain tours. Op bijna alle skibestemmingen in Canada en Amerika worden dagelijks van die gratis rondleidingen gegeven. Deze tours worden over het algemeen gegeven door lokale vrijwilligers die graag ‘hun’ skigebied laten zien. Het zijn vaak wat oudere locals, die in ruil voor een gratis seizoenspas een minimaal aantal dagen per seizoen beschikbaar moeten zijn om toeristen rond te leiden. Deze mountainhosts zijn de ambassadeurs van het skigebied.

In de meeste skigebieden zijn er gratis moutain gidsen, zij laten graag hun skigebied aan je zien

Ontdek de favoriete pistes van de locals

Deelnemen aan een mountain tour is de ideale manier om het skigebied snel te leren kennen. Bovendien leer je ook de locals’ favourites kennen. Het is een absolute aanrader om in de eerste dagen van je wintersportvakantie aan te sluiten bij deze mountainhosts. Vaak worden er zowel in de ochtend als in de middag gratis rondleidingen gegeven. Iedereen met een fatsoenlijk basisniveau kan hier aan meedoen. In ieder gebied worden ze anders genoemd, In Aspen Snowmass vinden de gratis Mountain Orientation Tours plaats op alle vier de bergen. In Whistler worden ze de Mountain Tours genoemd en in Sun Peaks heet het de Sun Guide Tours.

Niet alleen krijg je in zo’n rondleiding een goed beeld van het skigebied. Deze mannen en vrouwen die bijna dagelijks op de piste staan weten natuurlijk precies waar je moet zijn om de perfecte sneeuw te vinden. Of waar de zon op ieder tijdstip van de dag te vinden is! Daarnaast zijn de mountainhosts op de hoogte van tal van zaken waar je je voordeel mee kunt doen, vraag ze bijvoorbeeld naar het favoriete restaurant of de beste plek om een goede kop koffie te drinken.

In praktisch alle wintersportplaatsen in Canada en Amerika zie je de mountainhosts. Oriënteer je bij aankomst, meestal wordt er duidelijk aangegeven wanneer en waar de gratis mountain tours gegeven worden.

Lees ook het verhaal van Nancy, Mountain Ambassador in Aspen

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte