Aspen Snowmass daagt Trump uit met gewaagde campagne

Aspen Snowmass daagt Trump uit met gewaagde campagne

Skigebieden20 november 2017
Josee Schouten

Het is niet een doorsnee campagne van mooi-weer-praatjes en plaatjes. Nee, Aspen Snowmass gooit het dit seizoen over een andere boeg en lijkt hiermee ook een statement te willen maken naar hun bekendste huiseigenaar in het skigebied: President Trump.

Je zou toch denken dat Aspen Snowmass* alles uit de kast haalt om de wereld te laten zien waarom zij de bekendste skibestemming zijn in de USA. Denk aan: Colorado-crispy-poedersneeuw, waanzinnig goed geprepareerde pistes en hotels, lodges en condo’s waar velen alleen maar van kunnen dromen.

#THEASPENWAY from Aspen Snowmass on Vimeo.

Love, Respect, Unity en Commit: The Aspen Way

“Dat is hoe men ons ziet, maar dit is wie we zijn en waar we voor staan”, is de gedachte achter de controversiële campagne die Aspen Snowmass lanceerde. Eentje die best wel politiek gevoelig is, want de campagne draait op 4 woorden: Love, Respect, Unity en Commit. Kort. Krachtig. Simpel. Allemaal met een boodschap naar de wereld, zoals je kunt lezen en horen in deze pakkende video’s (bekijk ze allemaal!). Deze woorden vind je straks ook op strategische plekken in de 4 bergmassieven van het skigebied in megaformaat. Alsof Aspen Snowmass letterlijk haar waarden en principes van de bergtoppen wil schreeuwen. It’s The Aspen Way!

Met de campagne Love, Respect, Unity en Commit stuurt Aspen Skiing een mooie boodschap de wereld in

We love it!

Gedurfd en recalcitrant, zeggen wij. Van ons meteen een dikke ‘like’ . Opdrachtgever Aspen Skiing Company (Skico) neemt hiermee duidelijk stelling in de maatschappelijke discussie over klimaatverandering, sociale, religieuze en andere politieke pijnpuntjes. En niet zonder reden, want Aspen is méér dan een glamourous-goodlooking-skiresort. Zo staat Skico in de top5 van Amerika’s meest sociale werkgevers, wordt een actief beleid gevoerd op het gebied van duurzaamheid en natuurbescherming (inkoppertje want zonder sneeuw en bergen geen Aspen-ski) en is het resort uitermate gay-friendly. Sterker nog, toen de meeste Amerikanen in de jaren zeventig het woord (en bestaan) van homosexualiteit angstvallig vermeden, durfde Aspen het aan de allereerste GayWeek op de piste te organiseren. En straks in januari de 41e editie, waarvan akte!


De Gay Ski Week wordt jaarlijks in januari georganiseerd. Dit event trekt vele gasten naar Aspen

Yes, Mr, Trump, this is YOUR skiresort!

En dan is er natuurlijk nog het allerleukste en meest pikante detail: Donald Trump is al jaren de trotse eigenaar van een vakantiestulpje in Aspen. Oeps! Navraag bij Skico leerde ons dat hij zich overigens zelden laat zien. De condo wordt voornamelijk gebruikt door zijn kinderen en kleinkinderen. Dus reken maar dat deze campagne stof zal doen opwaaien en dat is ook precies de bedoeling! Wil je ook je mening geven? Doe dat en gebruik dan de hashtag: #TheAspenWay.

Staat poedersneeuw en Aspen op je bucketlist? Vertel ons je wensen en vraag om een offerte

Aspen heeft een wel heel bekende huiseigenaar en wel de president van Amerika Mr. Donald Trump

LEES OOK: Skiën in Aspen; don’t dream it, just do it!

* Aspen en Snowmass zijn dé 2 skioorden in het skigebied Aspen Snowmass. Wil je weten wat de verschillen zijn lees dan ons artikel over Aspen Snowmass.

Beeldcredits: Aspen Skiing Company (video en foto’s campagne), Donald Trump, CC Gage Skidmore

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte