Wat kost helikopter skiën in Canada?

Wat kost helikopter skiën in Canada?

Heliski15 januari 2021
Else Schepers

Heliskiën is niet goedkoop, maar het is wel heel speciaal. Dit is echt zo’n bijzondere belevenis, dat menig skiër er veel voor over heeft om een keer mee te maken. En als je op wintersportvakantie naar Canada gaat, dan heb je gewoon die kans! Grijp ‘m, hier de ins en outs.

Heliskiën, welke opties heb je?

Behoor jij tot de groep wintersporters die ervan droomt om ooit, ooit eens een keer zo’n heliski-ervaring mee te maken? Uit eigen ervaring kunnen we nu al zeggen: DOEN! We zullen niet ontkennen dat er best wel een prijskaartje aan hangt, ook al heb je daar diverse keuzes in:

Dag-arrangementen: 

Laten we beginnen met de minst dure optie, dat is het dag-arrangement. Prima voor skiërs van alle niveaus (ja, ook gemiddelde skiërs) die ‘het een keer gedaan willen hebben’. Het gaat hier om een arrangement waarbij 1 of 2 dagen gevlogen wordt met een bedrijf ‘in de buurt’ terwijl je in een skigebied verblijft waar je de overige dagen skiet.

Heliskiën in Canada is geschikt voor alle skiniveaus

Prima manier om op deze wijze heliskiën eens te proberen. Met zo’n dag-arrangement kun je meestal kiezen uit het aantal afdalingen dat je wilt maken. Dat kan variëren van 3 tot maximaal 5 of 6 drops en afdalingen. Veel hangt af van je fysieke conditie, je skiniveau en de hoogte waarop je skiet. Wij bieden dag-arrangementen aan van onder andere RK Heli Skiing in Panorama. Ook werken we met Selkirk Tangiers (Revelstoke) en Purcell Heli ski (Golden bij Kicking Horse) en Whistler Heli Skiing. Door de locaties kun je bij deze operators een dag heliskiën of heliboarden combineren met een skivakantie waarbij je de rest van de vakantie op de piste skiet.

WintersportCanadaAmerika werkt met betrouwbare heliski organisaties

Meerdaags heliski-arrangement

De andere optie is een arrangement van meerdere dagen inclusief maaltijden en accommodatie. De accommodatie kan in óf in de buurt van een skigebied zijn óf vanaf een afgelegen accommodatie die specifiek voor dit doel gebruikt wordt. Zo'n afgelegen accommodatie wordt een  remote lodge genoemd. Deze variant is perfect als je een aantal dagen wilt skiën en je met een eigen groepje op pad gaat. Je ontmoet in de lodge dan ook de andere gaste en het samen verblijven in de accommodatie draagt bij aan het groepsgevoel. Want reken maar: samen aan de open haard de sensationele verhalen delen voelt als een soort van herbeleven van je heli-ski avonturen. Wij organiseren meestal dit soort arrangementen voor 3, 4 of 5 dagen. Je vliegt dan naar Canada, gaat een paar dagen inskiën in een gebied in de buurt en daarna ga je naar de lodge waar je incheckt voor een aantal dagen. Het verblijf in zo'n lodge is inclusief alle maaltijden.

Exclusieve heliski trip

Heb je een eigen groepje van tenminste 3 personen, dan kun je ook overwegen om de ultieme mogelijkheid voor een private heli-skitrip te maken. Dit is bij de meeste Canadese heli-skibedrijven mogelijk. Je kunt dan je eigen helikopter krijgen– omdat de groep precies op maat is – of het betekent dat de heli wordt afgekocht zodat er geen vreemden in de groep zitten. Deze optie is uiteraard de meest exclusieve variant. Deze variant stellen we vaak samen in een weekreis waarbij je dan eerst een paar dagen 'gewoon' pistes skiet en daarna vertrek je naar de lodge waar je de rest van de week je private skivakantie viert.  

Helikopter skiën is 3 of 5 runs en inclusief een lunch. Een extra run koop je ter plaatse.

Wat kost helikopter skiën?

Je wilt natuurlijk graag weten wat het kost om te heli-skiën. Er zijn talloze varianten en opties en het is niet eenvoudig om het goed te vergelijken maar we geven je graag een indicatie.

Dag-arrangementen: 1 dag boek je bij ons vanaf zo'n € 700 per persoon (3 runs in het laagseizoen in een groep van ca. 12) tot ongeveer € 1000 per persoon (hoogseizoen en kleinere groep) en dat dat wordt per run duurder. Bij deze optie ga je 1 dag ergens heli-skiën terwijl je elders je skivakantie viert waar je ook je accommodatie en een skipas hebt. Je skiet de rest van je vakantie ‘gewoon’ op de piste. Zie dit als een excursie van 1 dag. Je kunt er ook 2 of 3 dagen van maken, vaak is de prijs van de 2e en 3e dag dan wat lager.

Een meerdaags arrangement inclusief accommodatie en maaltijden kost ongeveer € 3500 – € 6000 voor een dag of 3 en voor een volle week (7 nachten) betaal je al snel meer dan € 9.000 – € 12.000. 

Privé-arrangementen zijn altijd op maat maar beginnen waar de eerder genoemde prijzen eindigen. Deze prijzen zijn specifiek voor het heliski gedeelte, hierin zijn geen andere kosten (zoals een vlucht) opgenomen.

De genoemde prijzen gelden per persoon en zijn een indicatie op basis van een gemiddelde Canadese dollarkoers en inclusief alle taxen. Er is ontzettend veel variatie in de accommodaties. Zo zijn er remote lodges met masseurs, culinaire hoogstandjes en hot-tubs en ook basic lodges waar zelfs geen alcohol geschonken wordt. De keuze van de datum is erg bepalend voor de prijs en nog meer voor de beschikbaarheid. Een belangrijke factor voor het bepalen van de prijs is het aantal personen per helikopter. Vier personen of minder in de groep is kwalitatief natuurlijk fantastisch maar er zijn ook bedrijven die met groepen van 12 personen werken waarbij dan meerdere gidsen ingezet worden.

Let op: lokale prijzen exclusief tax

In Canada worden de bedragen altijd exclusief belasting gepubliceerd. Pas bij het afrekenen wordt deze tax toegevoegd. Wij hebben die belasting uiteraard verwerkt in onze prijzen, maar wel goed om te weten: alle prijzen die je daarom ziet op de websites van de heliski-aanbieders, zijn exclusief tax. Uiteraard is er verschil in aanbieders, de datum en groepsgrootte is mede bepalend voor de prijs. Sommige aanbieders verhuren brede powderski’s en bij andere operators mag je die gratis gebruiken. Snowboards zijn trouwens niet altijd voorradig, snowboarders moeten hier rekening mee houden. Bij alle aanbieders is het gebruik van een lawine-uitrusting en een korte training in het gebruik van de apparatuur inclusief.

Vraag meer informatie aan bij ons over de kosten van heliskiën of vraag gelijk een offerte

LEES OOK : 

Helikopter skiën in Canada, een introductie

Bekijk de prijzen van een dag-arrangement bij RK Heliski in Panorama

Great Canadian Heliski: onze partner met de kleinste groepen in de industrie

Beeld: Josee Schouten en helikopter RK Heliski

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte