• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Wat kost helikopter skiën in Canada?

Wat kost helikopter skiën in Canada?

Heliski 1 februari 2020
Else Schepers

Heliskiën is niet goedkoop, maar het is wel heel speciaal. Dit is echt zo’n bijzondere belevenis, dat menig skiër er veel voor over heeft om een keer mee te maken. En als je op wintersportvakantie naar Canada gaat, dan heb je gewoon die kans! Grijp ‘m, hier de ins en outs.

Heliskiën, welke opties heb je?

Behoor jij tot de groep wintersporters die ervan droomt om ooit, ooit eens een keer zo’n heliski-ervaring mee te maken? Uit eigen ervaring kunnen we nu al zeggen: DOEN! We zullen niet ontkennen dat er best wel een prijskaartje aan hangt, ook al heb je daar diverse keuzes in:

Dagarrangementen: 

Laten we beginnen met de minst dure optie en dat is het dagarrangement. Prima voor skiërs van alle niveaus (ja, ook gemiddelde skiërs) die ‘het een keer gedaan willen hebben’. Het gaat hier om een arrangement waarbij 1 of 2 dagen gevlogen wordt met een bedrijf ‘in de buurt’ terwijl je in een skigebied verblijft waar je de overige dagen skiet.

Heliskiën in Canada is geschikt voor alle skiniveaus. WintersportCanadaAmerika werkt met betrouwbare heliski organisaties

Prima manier om op deze wijze heliskiën eens te proberen. Met zo’n dagarrangement kun je meestal kiezen uit het aantal skidrops dat je wilt doen. Dat kan variëren van 3 tot maximaal 5 of 6 drops en afdalingen. Veel hangt af van je fysieke conditie, je skiniveau en de hoogte waarop je skiet. Wij bieden dagarrangementen aan van onder andere RK Heli Skiing in Panorama. Ook werken we met Selkirk Tangiers (Revelstoke) en Purcell Heli ski (Golden bij Kicking Horse) en Whistler Heli Skiing. Door hun locatie, is bij al deze partijen het heliskiën of heliboarden te combineren met piste skiën.

Heliskiën in Canada is geschikt voor alle skiniveaus. WintersportCanadaAmerika werkt met betrouwbare heliski organisaties

Meerdaags heliski-arrangement

De andere optie is een arrangement van meerdere dagen inclusief maaltijden en accommodatie. De accommodatie kan in óf in de buurt van een skigebied zijn óf vanaf een afgelegen accommodatie die specifiek voor dit doel gebruikt wordt, dit wordt een remote lodge genoemd. Deze variant is voor de echte liefhebbers en wordt meestal met vrienden of familie gekozen. Het delen van de accommodatie met soortgenoten draagt bij aan het groepsgevoel. Want reken maar: samen aan de open haard de sensationele verhalen delen voelt als een soort van herbeleven van je heli-ski avonturen. Dit soort arrangementen zijn meestal voor 3, 4 of 7 dagen. 

Exclusieve heliski trip

Heb je een eigen groepje van heli-skilovers dan rest er nog de ultieme mogelijkheid voor een private heli-skitrip, wat bij de meeste Canadese heli-skibedrijven mogelijk is. Dit kan een eigen helikopter zijn – omdat de groep precies op maat is – of het betekent dat de heli wordt afgekocht. Deze optie is uiteraard de meest exclusieve (lees: dure) variant.

 Je kunt al helikopter skiën vanaf € 675,- per dag en inclusief 3 runs en een lunch. Een extra run koop je ter plaatse.

Prijzen helikopter skiën

Je wilt natuurlijk graag weten wat het kost om te heli-skiën. Er zijn talloze variaties en het is niet eenvoudig om het goed te vergelijken maar we geven je graag een indicatie.

1 dag heliski: Een dag met 3 runs kost tussen de € 700 en € 1100 per persoon en dat wordt per run duurder. Bij deze optie verblijf je tijdens je vakantie in een accommodatie in de buurt en ski je de rest van je vakantie ‘gewoon’ op de piste. Zie dit als een dag-uitstapje om het eens te proberen. Je kunt er ook 2 of 3 dagen van maken, vaak is de prijs van de 2e en 3e dag wat lager.

Een 3-daags arrangement inclusief accommodatie en maaltijden kost ongeveer € 3500 – € 6000 en voor een volle week (7 nachten) is de prijs al snel vanaf € 9.000 – € 12.000. Privé-arrangementen zijn altijd op maat maar beginnen waar de eerder genoemde prijzen eindigen. Deze prijzen zijn specifiek voor het heliski gedeelte, hierin zijn geen andere kosten (zoals een vlucht) opgenomen.

De genoemde prijzen gelden per persoon en zijn een indicatie op basis van een gemiddelde Canadese dollarkoers en inclusief alle taxen. Er is ontzettend veel variatie in de accommodaties. Zo zijn er remote lodges met masseurs, culinaire hoogstandjes en hot-tubs en ook basic lodges waar zelfs geen alcohol geschonken wordt! De keuze van de datum is erg bepalend voor de prijs en nog meer voor de beschikbaarheid. Een belangrijke factor voor het bepalen van de prijs is het aantal personen per helikopter. Vier personen of minder in de groep is heel goed maar er zijn ook bedrijven die met groepen van 12 personen werken.

Let op: lokale prijzen exclusief tax

In Canada worden de bedragen altijd exclusief tax gepubliceerd. Pas bij het afrekenen wordt de tax toegevoegd. Wij hebben die belasting uiteraard verwerkt in onze prijzen, maar wel goed om te weten: alle prijzen die je daarom ziet op de websites van de heliski-aanbieders, zijn exclusief tax. Uiteraard is er verschil in aanbieders, de datum en groepsgrootte is mede bepalend voor de prijs. Sommige aanbieders verhuren brede powderski’s en bij anderen is dat inclusief. Snowboards zijn trouwens niet altijd voorradig, snowboarders moeten hier rekening mee houden. Bij alle aanbieders is het gebruik van een lawine-uitrusting en een korte training in het gebruik van de apparatuur inclusief.

Vraag meer informatie aan bij ons over de kosten van heliskiën of vraag gelijk een offerte

LEES OOK : 

Helikopter skiën in Canada, een introductie

Prijzen van dit seizoen RK Heliski in Panorama

Beeld: Josee Schouten, helikopter RK Heliski

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte