Great Canadian Heliski: kleinste groepen en hoge kwaliteit

Great Canadian Heliski: kleinste groepen en hoge kwaliteit

Heliski23 juni 2021
Else Schepers

Als je bij ons een heliski arrangement aanvraagt en je wilt top kwaliteit, dan bieden wij je graag een arrangement van Great Canadian Heliski aan. Wij delen de missie van deze heli operator in de buurt van Golden in British Columbia: wij willen niet de grootste zijn, maar wel de beste! 

Kleinste groepen in de branche

Great Canadian heeft met 4 personen de kleinste groepen in de branche. Waarom is een kleine groep belangrijk? Met kleine groepen kennen ze je naam en je hebt naast de gids slechts 3 andere personen in de heli. Great Canadian is DE club die skiet met de kleinste groepen 'in the industry'. Er zijn veel heliski operators waar je in groepen van 10 of zelfs meer skiet. Bij Great Canadian Heliski ben je met maximaal 4 gasten + begeleiding. Een kleine groep is de beste garantie voor kwaliteit. Ervaren heliskiërs die al eerder geskied hebben in grotere groepen weten het al: Helikopter skiën met kleine groepen en snelle en behendige helikopters biedt heel veel voordelen.

Heliski en heliboard in Canada met Great Canadian Heliski

Voordelen van een kleine groep

Het is veel gemakkelijker om mensen met vergelijkbaar niveau te matchen in een kleine groep. Dit vermindert wachttijden voor ervaren skiërs en neemt de druk weg van minder ervaren skiërs die het gevoel kunnen hebben dat ze de groep ophouden. Het is voor de gidsen veel eenvoudiger om de veiligheid van vier personen te garanderen dan voor een groter aantal want het is gemakkelijker om 4 gasten te begeleiden en bij te houden, vooral door de bomen, en een kleinere groep betekent betere communicatie. Met een kleine groep is het sneller en eenvoudiger navigeren en bereik je meer terreinwinst. Bovendien heeft de laatste persoon die naar beneden skiet nog verse sporen! 

Met een kleinere groep zijn ook kleinere helikopters nodig zoals de AStar B2. Deze heli heeft veilig toegang tot landings- en startzones die grotere helikopters niet kunnen bereiken, zoals scherpe hellingen of plekken waar de bomen dichter op elkaar staan. In vergelijking met grotere helikopters, die meestal 3 of meer keer per dag moeten tanken, tanken de AStar heli's maar één keer - en dat is wanneer jij aan t lunchen bent ;-) Ook leuk: met 4 personen heeft iedereen een geweldig uitzicht vanuit de helikopter!

Dagarrangement of remote lodge

Er zijn een aantal mogelijkheden om te heli-skiën in Canada. Je kunt ergens een week gaan (piste)skiën en dan enkele dagen een uitstapje maken met een heliski arrangement, dat zijn zogenaamde dagarrangementen. Prima voor skiërs die ‘het een keer gedaan willen hebben’. Een andere optie is een arrangement van meerdere dagen inclusief maaltijden en accommodatie. Dit soort arrangementen is voor de skiërs die wat meer willen heliskiën en daarvoor ook een budget hebben. De accommodatie kan of in de buurt van een skigebied zijn of op een afgelegen accommodatie die specifiek voor dit doel gebruikt wordt, dit wordt een remote lodge genoemd. Great Canadian Heliski heeft met de Heather Mountain Lodge de hele winter lang een eigen locatie.

Helikopterski in Canada met WintersportCanadaAmerika

Onbeperkte meters

Bij Great Canadian profiteer je van Unlimited Vertical. Je hebt misschien eerder geskied bij bedrijven die extra kosten om extra afdalingen berekenen. Die afdalingen worden in meters gemeten. zo'n $ 100 voor elke 1.000 verticale meters is de standaard. Aan het einde van je verblijf krijg je dan een rekening bovenop wat je al had betaald. Bij Great Canadian Heliski is alles wat je skiet inclusief. Betekent Unlimited Vertical dat je de hele dag non-stop kunt skiën? Nou nee, niet helemaal. Een normale dag loopt van 9:00 tot 15:30. De gidsen hebben trouwens dagen van 07:00 uur tot 18:00 uur omdat ze pre- en post-vergaderingen hebben om jouw plezier en veiligheid te plannen. Op een gemiddelde dag ski je ruim 7000 hoogtemeters en een op een goede dag is dat meer dan 10.000 hoogtemeters.

Best Day Ever met Great Canadian Heliski

Flexibele arrangementen

Bij Great Canadian kies je voor een arrangement van tenminste 2 nachten in de lodge en 2 dagen helikopterskiën. Wij bieden meestal arrangementen aan van 3 tot 6 dagen. Het verblijf in de lodge is op basis van halfpension en je luncht op de piste dus alle maaltijden zijn inclusief. Je kunt gratis gebruikmaken van de powder ski's van Great Canadian Heli en uiteraard krijg je de veiligheidsmaterialen en een training hoe alles te gebruiken. 

Bekijk hier de actuele tarieven van Great Canadian Heliski

Heliski in British Colmumbia Canada

Offerte Great Canadian Heliski

De vraag naar populaire data is groter dan het aanbod, je kunt daarom maar beter vroeg plannen als je deze bucketlist vakantie wilt maken. Wij rekenen ieder arrangement op maat voor je uit met bijpassende vluchten en naar wens een paar dagen voorafgaand aan je heliski avontuur, zodat je lekker ingeskied bent.

Vraag nu een offerte op maat aan voor jouw heliski vakantie 

Great Canadian Heliski, partner van WintersportCanada Amerika

Review over Great Canadian Heliski

Dirk Jan* was een van de gelukkig die met Great Canadian ging helikopterskiën, hij stuurde ons dit verhaal na thuiskomst: 

Een droom is uitgekomen voor mij. Het was een fantastische ervaring. Alles top geregeld. Prima timing van vluchten etc. Zeer relaxed. Dit is vermoedelijk (ik heb geen vergelijk) de beste manier om van heliski te genieten. Twee dagen inskiën in Kicking Horse was perfecte voorbereiding. Lodge helemaal goed en enorm gastvrij. Great Canadian is fantastisch georganiseerd en heeft de juiste mensen in dienst om een wat ouder en veeleisend publiek een fantastische ervaring te geven. De gidsen zijn allemaal zeer begripvol en kundig en staan bol van de ervaring. Nooit haast maar wel een hele dag intensief skiën. Veel rijke Amerikanen maar dat hoort bij het prijsniveau en uiteindelijk zijn ze allemaal sportief en sociaal. Het is een heerlijke bubble om een paar dagen in te leven. Kortom, het is volledig geworden wat ik er van hoopte.  Veel dank voor de geboden service. Het was geweldig!

Bekijk hier de video waar vader en zoon samen op staan en laat ons een offerte op maat voor je maken met een heliski arrangement van Great Canadian Heliski! 

Bekijk hier je de tarieven voor het heliski gedeelte exclusief de vluchten en overnachtingen voor en na het heliski gedeelte.

Tekst: Else Schepers, beeld/video: Great Canadian Heliski *Dirk Jan: volledige naam en referenties bij WCA bekend.

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte