Shop till you fly op Edmonton Airport

Shop till you fly op Edmonton Airport

Ski en city27 februari 2020
Josee Schouten

In 2018 opende het Premium Outlet Collection at Edmonton International Airport (EIA) zijn deuren. Dit nieuwe winkelcentrum bevindt zich op nog geen 4 minuten rijden van de terminal en is bereikbaar met een rechtstreekse transferservice. Dit maakt het de ideale stop vlak voor vertrek met de KLM-vlucht naar Amsterdam.

Premium Outlet Collection at Edmonton International Airport

Paradijs voor shopaholics  

Wat kun je er zoal vinden? Nou, om te beginnen een duizelingwekkend aantal van 111 winkels en restaurants. Je doet er goed aan vooraf te kijken waar je je favoriete winkel kunt vinden, want hier huizen populaire merken als Guess, Gap, Levis, Adidas en de Nike FactoryStore. Verder veel Canadese/Amerikaans outdoormerken en de Europese evergreens als H&M en Forever21. Word je overrompeld door het aanbod? Geen nood, door het hele winkelcentrum heen zie je borden met vluchtinformatie die je er constant aan herinneren dat je nog een vlucht voor de boeg hebt. En dat is maar goed ook, want in 2019 staat er nog meer projecten op stapel zoals de opening van een outdoor paardenrijbaan (ja echt waar!), casino en een bierbrouwerij in een oude hangar waar je de Authentic Albertan Moonshine kunt proeven!

Edmonton shopping mall bi luchthaven

Hoe kom je er?

Vanaf Edmonton Airport kun je gebruik maken van een On-Airport-Transit shuttle. Deze vertrekt vanaf Arrivals, bij ingang 8 en gaat elke 30 minuten naar Premium Outlet Connection, busstop bij Entrance 2 op 25th Street.

Meer shopwallhalla’s downtown en out-town

Nou kun je in Edmonton natuurlijk al echt he-le-maal uit je winkeldak gaan want al jaren zijn ze in het bezit van het grootste grootste winkelcentrum in Noord-Amerika, de West Edmonton Mall, met meer dan 800 winkels, een indoor schaatsbaan, tropisch zwemparadijs en een pretpark. Maar let op, dit bevindt zich niet in de stad zelf maar op zo’n 30 minuten rijden vanaf het centrum. In Edmonton zelf is de wijk Old Strathcona de beste optie. Deze studentikoze, gezellige wijk heeft vooral een grote diversiteit aan kleinere winkels en is tevens een leuke hotspot voor een drankje of een diner.

Edmonton shopping mall

Taxfree shoppen

Waarom lijkt winkelen hier verheven tot de kunst van het grote verleiden? Nou dat is een inkoppertje: in de provincie Alberta betaal je GEEN belasting over je aankopen! Tel dat op bij de gunstige koers van de Canadese dollar en je begrijpt dat het wel heel verleidelijk wordt om het einde van je vakantie af te sluiten met een shopsessie:-)

LEES OOK

Insidertips met adresjes van Nederlandse ster in Edmonton

Edmonton, een stopover waard op weg naar de Rockies

Schaatsen, sleeën of dwalen door een icecastle deze winter in Edmonton

Beeld: Edmonton International Airport (EIA) en Edmonton Tourism

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte