Ogden, rebelse toegangspoort naar Powder Mountain en Snowbasin

Ogden, rebelse toegangspoort naar Powder Mountain en Snowbasin

Ski en city 1 november 2017
Josee Schouten

We zeggen het maar meteen zoals het is: ga NIET naar Ogden als je op zoek bent naar een typisch bergdorp. Ga WEL naar Ogden als je wilt skiën in Powdermountain of Snowbasin, want daar is simpelweg geen logies mogelijkheid. En dan is Ogden verreweg – en toch dichtbij – de beste en ook meteen de leukste optie!

Als je gaat skiën in Powder Mountain of Snowbasin in Amerika bezoek dan zeker de stad Ogden

Ogden, Godfather van de Amerikaanse penoze

Ogden is een echte stad in de vallei en heeft een heerlijke rebelse geschiedenis, zoals wij die alleen van films kennen! Na de voltooiing in 1869 van de noordzuid- en oostwestspoorlijn vormde Ogden het strategische kruispunt. Dit zorgde voor een explosieve groei van de stad en trok handelaren en opportunisten, op zoek naar een beter leven. In het kielzog daarvan verschenen ook de bordelen, illegale stokerijen en gokhuizen. Kloppend hart in die tijd was 25th Street, waarvan Al Capone in de 20-er jaren de historische woorden zei: “it’s too wild for my taste’ Er waren zoveel rivaliserende bendes actief, dat je hier geen 100 meter veilig door de straat kon lopen.

Dat was toen. Nu is Historic 25th Street het kloppend hart van Ogden. Achter de nog authentieke gevels vol rauwe geschiedenis vind je nu hippe winkels, trendy restaurants en kunstgalerijen. Wij hadden een topavond bij Tona’s Sushi Bar. Andere aanrader is Rovali’s Ristorante. Bovendien vinden er het hele jaar allerlei evenementen plaats. Check de kalender!

Powdermountain is een hippe skibestemming in Utah waar je ook kunt catskiën in poedersneeuw

Skidudes in Powdermountain, Dynastychic in Snowbasin

Maar hoe leuk dit ook klinkt, Ogden staat pas op je lijst als je wilt skiën in Powdermountain en Snowbasin. Twee totaal verschillende skigebieden die beide absoluut de moeite waard zijn. Powdermountain is de no-nonsense berg, bekend om zijn tree & catskiing én om de vele poedersneeuw. Je leest er hier meer over. Snowbasin is van een andere orde. Wij noemden het gekscherend het Dynasty-resort van Utah. De pistes hier zijn in perfecte staat en de voormalige Olympische downhillpiste vanaf Allen Peak staat bekend als één van de beste ter wereld. Beide skigebieden zijn op ca. 30 minuten rijden van Ogden.

Ogden ligt in de staat Utah in Amerika. Op een half uur rijden ben je in Powdermountain of Snowbasin

Leuke bijkomstigheid: omdat beide skigebieden hét testgebied zijn voor kleding en materiaal van grote skimerken, vind je in Ogden een hele goeie Sports Factory Outlets, met veel keuze tegen hele interessante prijzen.

In Ogden in Utah kun je bij een sport outlets een leuke ski outfit kopen tegen super lage prijzen

Downhill naar Shooting Star Saloon.

En..wij bewaren de beste tip voor het laatst: kom je terug van of Powdermountain of Snowbasin, sla dan vooral af bij Huntsville en doe als wij deden: proosten op je skidag bij de Shooting Star Saloon. Dit completeert de ultieme American Experience! Lees ons hilarisch verhaal.

Heb je wel zin in zo’n gekke mini-skisafari, weet dat er een speciale combiskipas mogelijk in combinatie met verblijf in Ogden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

LEES OOK:

Alle skigebieden van Utah op een rij 

’s Morgens vertrekken, ’s middags skiën

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte