Catskien? Dat doe je in Powder Mountain, Utah!

Catskien? Dat doe je in Powder Mountain, Utah!

Activiteiten 5 juli 2021
Josee Schouten

Is helikopter skiën net even wat dollartekens te veel voor je? Ga dan catskiën! En Powder Mountain in Utah is een van de gaafste pekken om dat te doen!

Powdermountain is een onbekend skigebied maar een van de grootste van Amerika

Powder Mountain is een bijzonder skiresort. In allerlei opzichten. We noemen er een paar:

 • Het ligt in de Amerikaanse staat Utah op ruim een half uur rijden van de stad Ogden. Waarom zeggen we dat? Nou een van die bijzonderheden is dat er GEEN hotels of andere logeermogelijkheden zijn in Powder Mountain. Het is jij, de berg en de daylodge. Je komt, je doet je ding in de sneeuw en je gaat weer. Nadeel: je moet heen en weer rijden. Voordeel: puur natuur skiën en geen mensenmassa’s. Overigens zijn er nu wel concrete toekomstplannen voor een ambitieus en uiterst duurzaam project van een minidorpje met tiny houses en boomhutten, aangevuld met voorzieningen als bars, restaurants en winkeltjes.
 • Het is een upside down resort. Dat betekent dat de basis boven op de berg ligt (2524 mtr) en dat vandaar je ski-avontuur begint op één van de 154 afdalingen, de meeste off-piste. Wees niet bang: de autorit naar de top van de berg is prima te doen, geen steile bergweg. En bij het parkeerpunt vind je ook de daylodge, de Timberline Lodge, waar je een warme choco kunt drinken om de dag te beginnen, een no-nonsense lunch kunt bestellen in het restaurant en de dag kunt afsluiten in de kelder bij de Powder Keg Bar. Of je gaat op de terugweg naar Ogden langs de Shooting Star Saloon, de oudste bar van Utah. En echt waar: dit wil je niet missen, lees ons verhaal! 
 • er is een daglimiet ingesteld van een maximaal aantal skiërs per dag. Dit seizoen is dat 1500. Dat is net zoveel als dat er in een ochtend in de gondel van Cime de Caron in Val Thorens naar boven gaan! Belachelijk weinig voor een heel skigebied! Zeker als je het afzet op de 3425 hectare beschikbaar terrein. Even voor de beeldvorming: dat zijn 6850 voetbalvelden bij elkaar. Niet voor niets roept Powder Mountain ook dat zij het minste drukke skigebied zijn in Noord Amerika. Daar zijn ze trots op en dat willen ze houden!
 • Het is hét gebied voor treeskiing en catskiing.

Powdermountain ligt in de Amerikaanse staat Utah en is een fantastisch gebied voor de betere skier

Cat skiën, wat is dat?

Powder Mountain doet haar naam eer aan: de poeder hier is beroemd, is heilig en er is genoeg van. Het overgrote deel van alle trails zijn namelijk off-piste. En de beste manier om dat te ontdekken is per catski. Een speciaal aangepaste pistebully met een passagierscabine die skiërs naar boven rijdt op weg naar ongerepte berghellingen. Het effect is gelijk aan heliskiën: je komt in gebieden waar jij één bent met de natuur en waar je – onder leiding van een gids – je eigen spoor trekt. Het is één van de topactiviteiten in Powder Mountain en bovendien een stuk voordeliger dan een heliskitrip: een Single Ride met de Cat kost 25 dollar. Aanrader: koop een punch card voor 250 dollar, dan heb je 10 ritten en krijg je er 1 gratis! Geen geld voor een YOLO-experience, toch?

Catskien: je wordt met een pistebully omhoog gebracht om met een gids af te dalen

Facts & Figures Powder Mountain

 • Hoogste punt 2524 meter
 • 9 skiliften, 154 runs
 • In totaal 3425 ha beschikbaar terrein
 • Echt het gebied voor avonturiers en poedersneeuwliefhebbers.
 • Dagelijks Mountainhosts beschikbaar die je meenemen door het skigebied (start 10 uur en 13 uur) : gratis op vertoon skipas
 • 55% bezoekers zijn locals, 45% toeristen van over de hele wereld
 • Dag skipas geldig van 09.00 tot 21.00 uur: er zijn ca. 10 pistes permanent ’s avonds verlicht
 • Prijzen 2021/2022 dagpas: $ 105
 • Prijzen 2021/2022 catski: $25 per rit 
 • Halve dag privé gids:  $130  per dag voor 1 persoon,  $30 extra voor een 2e persoon 
 • Hele dag privé gids inclusief 1 rit in de catski:  $ 200  per dag voor 1 persoon,  $30 extra voor een 2e persoon

TIP: wil je skiën in Powder Mountain reserveer dan vooraf je skipas en je skidag! Wij kunnen je daarbij helpen. Vraag nu een offerte aan

In Powder Mountain word je met een cat omhoog gebracht om vervolgens met een gids af te dalen

Beeldcredits: © Powder Mountain

LEES OOK: 

Alle skigebieden van Utah op een rij

Skiën in Utah: ’s morgens vertrekken uit NL, ’s middags skiën

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte