Onze heliskitrip-winnaars zijn terug! Wat een trip!

Onze heliskitrip-winnaars zijn terug! Wat een trip!

Heliski 6 juni 2018
Else Schepers

Doeke Jongkees was afgelopen seizoen de lucky winner: samen met zijn reismaatje Nils stapte hij in het vliegtuig naar Edmonton, om die waanzinnig heliski-trip te maken naar Panorama. Natuurlijk waren we razend nieuwsgierig naar zijn bevindingen!

Ja dit seizoen hadden we het wel heel bont gemaakt: een heliski-trip beschikbaar stellen voor onze lezers! We wisten dat dit best wel een bucketlist-dingetje zou zijn, maar dat er zoooo massaal gereageerd zou worden..wow! En tja, het zal je maar gebeuren. Dan kom je uit al die duizenden belangstellenden als winnaar uit de bus en mag je naar de Canadese regio Alberta, met stops in Edmonton, skiresort Jasper en met de grote finale in heliski-paradijs Panorama. Die ongelooflijke lucky bastard was Doeke. Zelfs wij waren jaloers! Eind maart vertrok ie met vriend Nils. En natuuurlijk willen wij weten hoe ze het hebben gehad!

De gelukkige prijswinnaar van een heli trip in Panorama Canada is Doeke Jongkees

Hoe was de reis?

Echt heel gaaf! Voor mij de eerste keer dat ik in Canada was, en dan ook nog skiën! Ik wil wel echt nog wel een keer.

Vertel ons eens wat je allemaal hebt gedaan

We zijn naar Edmonton gevlogen en daar hebben we onze huurauto – een vette SUV! – opgehaald. Daar hebben we onder ander gesegwayd en een E-biketoer gedaan met een gids door de stad. Superleuk om zo een impressie te krijgen van het uitgestrekte Edmonton. Ook zijn we nog een avondje wezen stappen op Whyte Avenue, in de studentenwijk Strathcona. Erg druk en erg gezellig!

Het skigebied van Jasper heet Marmot Basin met heel veel off piste mogelijkheden

Daarna zijn we naar Jasper gereden en hebben geskied in het skigebied Marmot Basin. Het viel me op dat dit gebied kleiner is dan bijvoorbeeld de grote skigebieden in Frankrijk en dat de skiliften niet altijd de modernste zijn (of praat ik nu verwend?). Daarentegen is het er wel véél rustiger dan in Oostenrijk of Frankrijk en kun je hier echt overal off-piste gaan. Grappig: de black diamond runs zijn wel gemarkeerd maar niet geprepareerd, het is gewoon puur off-piste skiën door de bowls.

Als je in Jasper Alberta je skivakantie hebt geboekt, reserveer dan gelijk de Maligne Canyon walk

Ook hebben we een icewalk gedaan door Maligne Canyon. Een aanrader! Zoveel verbluffend natuurschoon om je heen; volgende keer ga ik zo’n bevroren waterval beklimmen!

Via de Icefield Parkway – een van de 10 mooiste routes ter wereld – zijn wij naar Panorama gereden. Jammer genoeg sneeuwde het en was het bewolkt maar desalniettemin een indrukwekkende rit. Ja, en in Panorama wachtte ons het onbetwiste hoogtepunt van de hele reis: heliskiën. Wat ON-GE-LOOF-LIJK gaaf!

Josee onze reisjournaliste interviewde de prijswinnaar Doeke over zijn helikopterski trip van RK

Wat verraste je het meest bij het heliskiën?

Dat je op 1 dag zoveel off-piste kunt skiën. Ik ski ook off-piste als ik in Oostenrijk of Frankrijk ben maar dan moet je eerst een stuk klimmen. Hier word je gedropt en het is: GAAN! We hebben in totaal 5 runs gemaakt en ze waren stuk voor stuk fantastisch. Ook de begeleiding door RK Heliski was perfect en we zaten in een heel internationaal groepje met Zwitsers, Duitsers, Amerikanen en Canadezen.

Een heliski dagtrip in Panorama bestaat uit 3 runs. Ter plaatse kun je altijd extra runs bij kopen

En hoe was de sneeuw zo laat in het seizoen?

De sneeuw was met name op de bergtoppen door de harde wind verwaaid, waardoor er hier en daar een wat hardere toplaag was. Daaronder zat wel fijne, droge sneeuw. Zodra we tussen de bomen kwamen, was de sneeuw diep en droog! Zo’n kwaliteit sneeuw die je in de Alpen op de “echt goede” dagen vindt!

En Panorama zelf?

Je leuk en gezellig dorpje, goeie sfeer, leuke bars. We hadden bovendien een heel mooi appartement.

Was het goed te doen met de auto?

Ja, we hadden een hele goeie huurauto met navigatiesysteem en het rijden is echt prima te doen. Het zijn wel fikse afstanden die we hebben afgelegd, maar de wegen zijn goed en het is niet druk op de weg.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op een skivakantie naar Noord Amerika

En..ooit nog een keer skiën in Canada?

Oja, absoluut! En dan zeker weer gaan heliskiën! Ik zou graag wel een keer naar Banff willen en ook over Whistler heb ik goeie dingen gehoord. Maar eerst sparen.

Wil jij ook kans maken op het winnen van zo’n gave skivakantie in Noord-Amerika, houd ons dan in de gaten…  Of beter nog: schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan weet je zeker dat je niets zult missen!

Tekst: Josee Schouten Beeld: Doeke Jongkees

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte