Deze Canadese skigebieden zijn perfecte combi’s!

Deze Canadese skigebieden zijn perfecte combi’s!

Inspiratie28 november 2022
Josee Schouten

Als je op wintersportvakantie gaat naar Canada en het maximale uit je skitrip wilt halen dan adviseren wij je om skigebieden met elkaar te combineren. Te weinig tijd voor een echte skisafari? Zie hier de beste duo-suggesties.

Ons wintersport aanbod in Canada strekt zich uit van skiresorts in Oost- tot West-Canada. Vooral de provincie British Columbia aan de westkust heeft een grote diversiteit aan skigebieden. We helpen je graag op weg in deze lawine aan mogelijkheden en geven je hierbij combinaties van telkens 2 skiresorts die goed met elkaar samengaan, kijkend naar ski-/snowboardwensen, groepssamenstelling, niveau en de ligging ten opzichte van elkaar.

Fernie & Kimberley

Voor families, stellen en powderchasers

De Canadese wintersportgebieden Fernie en Kimberley zijn goed met elkaar te combineren

Off-piste in Fernie

Fernie ligt op 3 uur rijden vanaf Calgary en met ruim 140 pistes, 5 bowls en een perfecte beginnerszone wordt elk niveau skiër of snowboarder ruimschoots bediend. Kimberley staat bekend om de vele zonuren, de droge poedersneeuw en de grote variatie in de meer dan 80 pistes, met ook hier een uitgebreide beginnerszone. Tel daar de ski-in/ski-out accommodaties bij en je snapt waarom wij ze beide als familievriendelijk bestempelen. En er is nog een groot gezamenlijk voordeel: samen met Kicking Horse maken ze deel uit van de Powder Highway Resorts. Met de liftpas die ze samen delen kun je dus skiën daar waar de beste poeder ligt!

Lees hier meer over het dorp en de skimogelijkheden van Fernie en Kimberley

Revelstoke & Kicking Horse

Voor gevorderde skiërs die van steil houden!

Voor de 'ski fanatics' is Revelstoke en Kicking Horse een prima match voor je wintersportvakantie

Snowghosts in Revelstoke

Hou je van poeder, steil en grote hoogteverschillen dan is dit de perfecte match! Revelstoke is het walhalla voor heli-skiërs en snowcat-skiërs (met een pistebully op zoek naar ‘fresh tracks’). Kicking Horse is net zo uitdagend: met 106 afdalingen en volop off piste- en backcountry mogelijkheden is het gebied een must voor elke gevorderde wintersportliefhebber. Van dit duo kun je overigens ook een mooi kwartet maken met de twee bovengenoemde bestemmingen!

Lees hier meer over het dorp en de skimogelijkheden van Revelstoke en Kicking Horse

Big White & SilverStar

Voor easyskiërs en groepjes met verschillende niveaus en families

Het Canadese skigebied Revelstoke is de bestemming voor catskiën en off piste en back country skiën

Deze twee resorts zijn een supermatch, als je wilt cruisen over lange, mooie geprepareerde pistes en door de bomen wilt skiën. Want treeskiing kun je hier in beide resort volop! Een ander groot voordeel in zowel Big White en SilverStar is de ski-in/ski-out mogelijkheden vanaf je accommodatie en de compacte dorpsstructuur. Erg fijn als je met de hele familie gaat skiën! En oja, als je in SilverStar bent, vergeet niet langs de Hollandse bakker te gaan!

Lees hier meer over het dorp en de skimogelijkheden van Big White en SilverStar

Red Mountain & Whitewater

Voor gevorderde skiërs op zoek naar een authentieke beleving

De nog vrij onbekende Kootenay Rockies in British Columbia is een droombestemming in Canada

Leven en skiën als een local? Dan zit je hier goed in de Kootenay Rockies! Red Mountain en Whitewater liggen op 1 uur rijden van elkaar en in beide authentieke dorpen kun je je volledig laten onderdompelen in het alledaagse leven van de locals, die hier permanent wonen. Deze echte Canadese beleving wordt nog eens versterkt in beide skigebieden waar meer dan 50% is voorbehouden aan gevorderden. Dus zet deze twee maar op je bucketlist als je in bent voor een all-Canadian-ski-adventure! Nog een insidertip: kijk eens naar de droomplek die Nederlanders Annelies en Paul hier creëerden!

Lees meer over het dorp en de skimogelijkheden van Red Mountain en Whitewater

Kicking Horse & Panorama

Voor gevorderde skiërs met directe toegang tot heliski-avonturen

Combineer de skiresorts Kicking Horse en Panorama en beleef de ultieme Canadese ervaring: heliskiën

Helikopter skiën in Panorama

We hebben het zelf mogen ervaren in Panorama maar ook in Kicking Horse geldt: als je wilt heliskiën dan hoef je er het dorp niet voor uit! Beide resorts bieden onderdak aan een gerenommeerde heliski-organisatie en vanaf het heliplatform duurt het slechts 10 minuten voor een unieke on-top-of-the-world heliski-ervaring! Hou je liever beide ski’s aan de grond dan wacht er in Panorama een mooie mix van snelle geprepareerde pistes en de roemruchte Taynton Bowl, dat vorig seizoen een monsterlijke uitbreiding kreeg! Over de skimogelijkheden van Kicking Horse kunnen we kort zijn: uitdagend en spectaculair. Meer dan 75% bestaat uit black en double black terrein!

Lees meer over het dorp en de skimogelijkheden van Panorama en Kicking Horse

Whistler & Sun Peaks

Voor beginners, gevorderden, vergevorderden, voor families met kinderen, niet-skiërs, tja voor wie niet?

Het grootste skigebied van Canada is Whistler. Combineer Whistler met Sun Peaks

Whistler Blackcomb, het grootste skigebied van Noord Amerika

Als je Canada’s grootste en een-na-grootste skigebied met elkaar combineert dan moge het duidelijk zijn dat niemand hier ergens iets tekort zal komen. Whistler en Sun Peaks hebben ook nog eens dezelfde look&feel, zij het dat Sun Peaks als dorp wel een stuk compacter is. Maar hier maakt het werkelijk niet uit of je beginner bent, easy-skiër, heliskiër, dare-devil en/of poedervreter. Met gemak trekt iedereen hier zijn eigen geliefde spoor. En zijn er ook niet-skiërs in het gezelschap? Weet dat je hier het grootste aanbod aan andere winteractiviteiten vindt!

Lees hier meer over het dorp en de skimogelijkheden van Whistler en Sun Peaks

Zo’n combi is ideaal als je minimaal 10 dagen gaat. Heb je langer de tijd dan kun je ook kijken naar skisafari’s zoals de Powder Highway of Chasing Snowghosts. Weg keuzestress! Meer weten? Neem contact met ons op of vraag om een offerte.

Tekst: Josee Schouten Beeld: BigWhiteSkiResort, RK Heliski, Destination Canada, NonStopSnowFernie, Revelstoke Mountain Resort, WhistlerBlackcomb

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte