• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Logden Lodge; Neerlands trots in Canadese Kootenays
Accommodaties 5 december 2017

Canadeser kan het niet als je in BritiCanadeser kan het niet als je in British Columbia door de ongerepte natuur van de Kootenays rijdt.

In dit uitgestrekte gebied van bergen, meren en bossen vind je de skidomeinen van Nelson/Whitewater en Rossland/Red Mountain. Dit is ook het thuishonk van Nederlanders Annelies en Paul. Zij creëerden er hun eigen droomplek, Logden Lodge. Vier zalige berghutten-de-luxe, verstopt in het groen, op zo’n 20 min. van Nelson.

Onze nieuwsgierigheid is gewekt en we willen dolgraag hun verhaal horen. Tijd voor een goed gesprek.

Hoe zijn jullie hier beland?

“Toeval en verliefd worden! Door ons werk hebben wij beiden de halve wereld gezien en wilden ons settelen in een mooi natuurgebied om berghutten te bouwen. Of cabins zoals ze hier worden genoemd. We dachten Canada al aardig goed te kennen, maar belandden per toeval in Kootenay County. Het landschap, de ongerepte wildernis, de laid-backmentaliteit en de year-round mogelijkheden van deze locatie deden ons op slag verliefd worden. We hebben 17 hectare land – puur natuur – om ons heen.

Het is wel 180 graden draaien na ons voormalige diplomatenbestaan. Dit hands-on avontuur werd een proces met een bijna verticale leercurve. Maar na 3 jaar was onze droom wel verwezenlijkt. Wij spreken altijd even met onze gasten en horen dan graag hoe we hun verblijf bij ons nog beter kunnen maken. Dat is waar we ons nu vooral op richten en nog beter kunnen skien in de backcountry natuurlijk. Whitewater ligt bijna in onze achtertuin. Wij voelen ons bevoorrecht te leven in zo’n landschap. No regrets. Nul zelfs!”

Jullie hebben hier 4 gastenlodges staan. Zelf gebouwd?

“Ja, from scratch, dus dat begon met bomen hakken! Onze eerste winter, in 2012, hebben we op onze snowshoes de perfecte locaties voor de vier cabins in ons bos bepaald. Wij hebben alles zelf ontworpen en gebouwd, met hulp van lokale werkers. Elke cabin (ca. 75m2) heeft een ander interieurthema, geïnspireerd op onze reizen. Zo hebben we een Afrikaanse, Aziatische Canadees/Amerikaanse en natuurlijk Nederlandse uitvoering. We hebben gebouwd dat waar en vooral hoe we zelf graag op vakantie zouden gaan. In een mix van de rustieke en cozy berghutsfeer met luxe en comfort. We wonen zelf op het terrein dus onze persoonlijke service krijg je er gratis bij!”