Logden Lodge; Neerlands trots in Canadese Kootenays

Logden Lodge; Neerlands trots in Canadese Kootenays

Accommodaties 5 december 2017
Josee Schouten

Canadeser kan het niet als je in British Columbia door de ongerepte natuur van de Kootenays rijdt . In dit uitgestrekte gebied van bergen, meren en bossen vind je het thuishonk van Nederlanders Annelies en Paul. Zij creëerden er hun eigen droomplek, Logden Lodge. Vier fijne berghutten-de-luxe, verstopt in het groen, op zo’n 20 min. van Nelson. Op korte afstand van de Logde Lodge vind je de skidomeinen van Nelson/Whitewater en Rossland/Red Mountain. Onze nieuwsgierigheid is gewekt en we willen dolgraag hun verhaal horen. Tijd voor een goed gesprek.

Nederlandse eigenaren Paul en Annelies bouwden de Logden Lodge in Ymir

Hoe zijn jullie hier beland?

“Toeval en verliefd worden! Door ons werk hebben wij beiden de halve wereld gezien en wilden ons settelen in een mooi natuurgebied om berghutten te bouwen. Of cabins zoals ze hier worden genoemd. We dachten Canada al aardig goed te kennen, maar belandden per toeval in Kootenay County. Het landschap, de ongerepte wildernis, de laid-backmentaliteit en de year-round mogelijkheden van deze locatie deden ons op slag verliefd worden. We hebben 17 hectare land – puur natuur – om ons heen.

Het is wel 180 graden draaien na ons voormalige diplomatenbestaan. Dit hands-on avontuur werd een proces met een bijna verticale leercurve. Maar na 3 jaar was onze droom wel verwezenlijkt. Wij spreken altijd even met onze gasten en horen dan graag hoe we hun verblijf bij ons nog beter kunnen maken. Dat is waar we ons nu vooral op richten en nog beter kunnen skien in de backcountry natuurlijk. Whitewater ligt bijna in onze achtertuin. Wij voelen ons bevoorrecht te leven in zo’n landschap. No regrets. Nul zelfs!”

Jullie hebben hier 4 gastenlodges staan. Zelf gebouwd?

“Ja, from scratch, dus dat begon met bomen hakken! Onze eerste winter, in 2012, hebben we op onze snowshoes de perfecte locaties voor de vier cabins in ons bos bepaald. Wij hebben alles zelf ontworpen en gebouwd, met hulp van lokale werkers. Elke cabin (ca. 75m2) heeft een ander interieurthema, geïnspireerd op onze reizen. Zo hebben we een Afrikaanse, Aziatische Canadees/Amerikaanse en natuurlijk Nederlandse uitvoering. We hebben gebouwd dat waar en vooral hoe we zelf graag op vakantie zouden gaan. In een mix van de rustieke en cozy berghutsfeer met luxe en comfort. We wonen zelf op het terrein dus onze persoonlijke service krijg je er gratis bij!”

Nederlandse eigenaren Paul en Annelies bouwden eigenhandig de Logden Lodge in Ymir

Waarvoor komen de gasten hier ‘s winters?

“Voor het skiën, want wij zitten perfect in wat ze hier noemen de Snowvalley. En dan met name voor skiën in Whitewater (op 20 min. zijn wij de dichtstbijzijnde hotel accommodatie) wat een eldorado is voor off-piste skiën. Ook komen gasten voor de natuur en de rust: de cabins zijn dusdanig verspreid dat je absolute privacy hebt en zijn uitgerust met keukens. Hier hebben we bewust voor gekozen, na een heerlijke dag buiten wil je ook wel ’ns lekker thuis eten in je badjas na een lang bad. Het hebben van keuze vinden wij belangrijk. En dat is elders lang niet altijd het geval.

En ten slotte voor het gemak: we zitten niet ver van Nelson. Een heel gezellig en authentiek historisch stadje met kroegjes, restaurants én de grote supermarkten.”

Wat raden jullie Nederlanders aan die hier komen om te skiën?

In reactie op de vele aanvragen hebben we een aantal exclusieve Winter Packagessamengesteld, waaronder een “Ski & Stay” met Whitewater Ski Resort en daarnaast een aantal gericht specifiek op backcountry skiën en dan bedoelen we het echte poedersneeuw skiën ver van de pistes. Dat is hier waanzinnig goed! Bovendien nog onontdekt door de grote massa, dus je kunt hier altijd je eigen spoor trekken. Zo kun je 1 dag skiën in Whitewater, 1 dag in Red Mountain/Rossland en 1 dag de Kootenay Pass, nog een walhalla hier in de buurt. Dan voor de liefhebber zijn er de opties voor heliski en catski. De catski of helikopter zet je af en hupsakee, daar start je ski-avontuur voor de hele dag. Je kunt gaan voor elk denkbare combinatie of gewoon verschillende dagkeuzes maken”.

Logden Lodge in Ymir ligt dichtbij Whitewater skigebied

Moet je dan goed off-piste kunnen skiën?

“Belangrijk is om vooraf duidelijk je ski-ervaring aan te geven. Aan de hand daarvan bepaalt de gids waar te skiën. Maar je hoeft geen skicrack te zijn. Dat maakt deze ervaring geschikt voor zowel de onervaren skiër als de überexpert.”

Welke Canadese eigenschap willen jullie meegeven aan jullie gasten?

“Zonder twijfel de enorme vriendelijkheid van de Canadezen. Hier zijn de mensen ontzettend aardig en vooral laid-back, superrelaxed. Dit is een echte no-stresszone!

We hebben er nog één: een sterk bewustzijn van de natuur, van zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid. Men geniet enorm hier van de natuur en gaat er tegelijkertijd heel respectvol mee om. Dit krijg je op een natuurlijke manier mee als je hier woont of op bezoek bent. Zo ook wij, onze Lodge heeft hiervoor het hoogste certificaat, goud, gekregen van Green Tourism Canada.

 Wat moeten gasten zeker doen als ze hier zijn?

“Absoluut snowshoeing! Was voor ons dé ontdekking van een hele nieuwe wereld. Je bent echt één met de natuur. Er is geen enkel spoor van beschaving; geen hekjes, geen paaltjes, helemaal niets. Maar wees gerust: verdwalen kun je niet. Als je het niet meer weet dan volg je gewoon je eigen spoor terug. Wel een tip: neem je lampje mee want het wordt hier ’s winters vanaf 17 uur donker. Overigens hebben wij hier al het materiaal voor zo’n wandeling ter beschikking van de gasten.

Een andere to-do tip is de hondensledetocht in het nabijgelegendorpje Salmo, over een trail van ca 6,5 km door de bossen. Prachtig!”

Nederlandse eigenaren Paul en Annelies bouwden eigenhandig de Logden Lodge in Ymir

Wil jij ook een echte Winter Experience met poedersneeuw? Vul dan hier het aanvraag formulier in voor een offerte op maat of bekijk onze skisafari Powder Highway.

Lees hier meer over de skigebieden rondom de Logden Lodge van Annelies en Paul :

Whitewater

Red Mountain

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte