• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Panorama skigebied gets BIGGGGRRRR!

Panorama skigebied gets BIGGGGRRRR!

Skigebieden24 november 2017
Josee Schouten

Heliskiërs hebben Panorama vast al eens opgemerkt als “place to heliski”. Maar wie aan de grond blijft, wordt dit jaar verwend met een forse uitbreiding van het toch al grote skigebied.

Skiresort van het jaar

Na vorig jaar verkozen te zijn tot North American Resort of the Year is het Canadese Panorama aan een heuse opmars bezig. En laat je niet verblinden door het schattige gehalte van dit ski-in/ski-out dorp. Waar de lage pistes super easy & relaxte ski bieden, vind je hoger in het skigebied de echte uitdagingen. Bekijk het filmpje voor een eerste impressie.

Monsterlijke uitbreiding skigebied

Ultieme spot is Taynton Bowl. Een zône met louter black diamond runs en trails door fluffy poedersneeuw. Door de toevoeging van deze zone is er nu een brede bergkam bij met extra speelterrein voor echte skicracks. Denk: steil, open en met heel veel ongerepte sneeuw. Er komen 4 duizelingwekkende nieuwe double black diamonds met veelzeggende namen als The Monster en Get Out! Vanaf hier kun je nu ook meteen de langste afdaling maken met een totale afstand van 6,5 kilometer. Kortom: niet voor watjes dus!

Het skigebied van Panorama in Canada is uitgebreid met de Taynton Bowl met 4 nieuwe double black diamonds.

Panorama: ski én heliski

‘This is going to be like helisking but without the helicopter’, roepen de lokale skiërs vol ongeduld. Een uitspraak waar ik niet geheel achtersta want dat zou betekenen dat helikopterskiën louter is weggelegd voor de echte skicracks. En dat is het juist NIET, zeg ik uit eigen ervaring. Want het is HIER, in Panorama, dat ik – zonder mezelf off-piste-expert te noemen – mijn eerste helikopterski-ervaring heb mogen beleven. Panorama is namelijk de basis van RK Heliski, een van de best georganiseerde helikopterski-organisaties in BC Canada. Indeling vindt plaats op basis van je skiniveau en alles draait om de beste ervaring, niet om de steilste afdaling. En geloof me, het is één adrenaline-kick, van begin tot eind! En heel goed te doen!

Helikopterski in Panorama British Columbia Canada. Skigebied is onderdeel van BC Powder Highway

Facts & Figures skigebied Panorama 

Het skigebied heeft ruim 130 afdalingen

De langste afdaling is 6,5 km

Het hoogste punt is 2450 mtr

20% skigebied voor beginners

30% skigebied voor gemiddelde skiërs

25% skigebied voor gevorderden

25% skigebied voor experts

Maakt onderdeel uit van de BC Powder Highway

Panorama skigebied is open van begin december tot begin april.

Beeld: Panorama Resort

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte