Alle skigebieden op de Powder Highway in Canada

Alle skigebieden op de Powder Highway in Canada

Skigebieden 3 april 2016
Else Schepers

Als je van poedersneeuw houdt dan moet je weten dat er een zogenaamde Powder Highway bestaat. Deze Powder Highway is gelegen in de legendarische Kootenay Rockies in de provincie British Columbia, aan de oostelijke kant van het westen van Canada.

Dit is een plek waar de sneeuw zacht en overvloedig is en de variatie in skigebieden heel bijzonder. Wachtrijen voor de skiliften kom je hier niet tegen. De Powder Highway is een verzameling van 8 resorts en nog veel meer cat- en heliski operators. Alles ademt sneeuw in dit prachtige gebied. En geen gewone sneeuw maar poedersneeuw. In het binnenland is de lucht namelijk droger dan aan de kust en dat zorgt voor de overbekende Champagne powder, oftewel champagne poedersneeuw.

Vind typische Canadese Champagne poedersneeuw in o.a. Fernie, Kicking Horse en Kimberley

Powder Highway Resorts

Fernie Alpine Resort, Kicking Horse Mountain Resort en Kimberley Alpine Resort zijn drie skigebieden op de Powder Highway. Deze drie skistations zijn eigendom van Resorts of the Canadian Rockies en perfect met elkaar te combineren. Er is zelfs een onderling uitwisselbare liftpas zodat je dáár kunt gaan skiën waar de beste poeder ligt!

‘The DEEP West’ worden deze drie skistations ook wel genoemd en dat is een verwijzing naar de diversiteit van de gebieden, de ongelooflijke sneeuwval en de schilderachtige dorpssfeer. We stellen de drie gebieden graag aan je voor:

Fernie

  • Tot 11 meter sneeuw per seizoen
  • 1013 hectare terrein/skigebied (1 hectare is ca. 1 voetbalveld)
  • Bijnaam “Coolest Ski Town in North America

Fernie is een leuke skiresort gelegen in British Columbia. Boek bij Wintersportcanadaamerika

Legende van de Griz

De sneeuwval in Fernie is echt legendarisch. Maar volgens de legende was Fernie niet altijd gezegend met deze overvloed aan poeder; er was een local hero voor nodig om het witte goud uit de lucht te krijgen. Deze local Hero, The Griz genoemd, werd geboren in het nest van een woeste grizzly beer. Daarmee startte een epische strijd tussen het kind en de beer. Het kind won en groeide op als The Griz, een man die altijd een jas en een hoed van berenvel droeg. The Griz schoot met zijn gigantische musket in de wolken om de sneeuw te laten vallen.

Kicking Horse

  • Canada’s hoogste restaurant (je ziet 5 nationale parken vanaf de top)
  • 60% van het skigebied is zwart of dubbel zwart (double black diamond)
  • Bijnaam “Champagne Powder Capital of Canada

Kicking Horse is top voor de ervaren skiers, meer dan de helft van het skigebied heeft zwarte pistes

Kicking Horse Mountain Resort ligt eigenlijk naast een gigantisch heli-skidomein en werd in het begin door Ballast Nedam ontwikkeld. De droge champagnepoeder in combinatie met een zeer vooruitstrevend skigebied waar bomen een natuurlijk onderdeel uitmaken van het gebied maakt dit één van de meest geliefde skigebieden van Noord-Amerika bij kenners. De glades en chutes zijn praktisch allemaal per lift bereikbaar en worden ook door de pistedienst gecontroleerd. Dit valt wel onder de categorie backcountry skiën, maar dan veilig en toegankelijk voor iedereen. It doesn’t get any better than this!

Kimberley

  • Noord-Amerika’s grootste ‘gladed’ terrein (skiën tussen de bomen)
  • Nachtskiën is inclusief in de liftpas
  • Ski-in, ski-out accommodaties met zwembaden en hot tubs
“You walk into a bar, and realize, this is not a joke. No priest. No rabbi. Just a group of young women, one so stunning you can’t take your eyes off her. You’re distracted by her self-absorbed killer looks, until you notice the one sitting next to her by the fireplace. The shy smile. An untucked flannel shirt. The laugh. The subtle beauty you almost overlooked. She’s the one you can’t stop thinking about. The one you talk about on the drive home. She’s the one you fall in love with.”

Op de Powder Highway in British Columbia in de Kootenay Rockies strijden acht spectaculaire gebieden om jouw aandacht, allemaal met prachtige afdalingen en diepe poeder. Maar een van hen, zonder de glitter en glamour van de anderen, laat je telkens terugkomen. Daar wil je niet alleen skiën, daar is het zo freaking cool, je wilt er wonen! Diep weggestopt in de Purcell Mountains is Kimberley Alpine Resort degene waar je verliefd op wordt (quote van een journalist van Freeskier Magazine).

Vraag een offerte voor skisafari naar Kicking Horse, Kimberley, Fernie en ontdek de poedersneeuw

Authentiek, Canada op z’n best

Het mooie van de skigebieden en de steden langs de Powder Highway is dat ze niet speciaal gebouwd zijn voor het skiën. Ze waren er al. Het hele jaar door leven er echte mensen, niet alleen toeristen en seizoenswerkers. En dat verschil proef je aan alles. Het is een echte gemeenschap, de mensen zijn trots op hun plaats en laten je graag zien waar de beste poedersneeuw is, wat een goed restaurant is of waar je kunt après-skiën. Je vindt hier het vriendelijke Canadese stereotype op zijn best.

Misschien zijn de skigebieden langs de Powder Highway niet de meest bekende of het makkelijkst te vinden of naar toe te rijden, maar zijn de mooiste plekjes soms niet het moeilijkst te vinden?

Vraag een offerte voor een skisafari op maat

Powder Highway skigebieden biedt mooie plekken voor wintersportvakantie met de beste poedersneeuw

LEES OOK: 

Doe de Powder Highway Ride met deze bucketlist skisafari, dit kun je verwachten!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte