• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Jasper Park Lodge, Canadian Experience op z’n best

Jasper Park Lodge, Canadian Experience op z’n best

Accommodaties26 september 2019
Josee Schouten

In Jasper National Park ligt onbetwist het mooiste logeeradres van Jasper en wat ons betreft van de hele provincie Alberta!

Het Fairmont Jasper Lodge Park laat zich het best omschrijven als een charmant dorpje van vrijstaande cederhouten chalets en cabins genesteld rondom de grote centrale lodge. Dit alles ligt in een groot park met eeuwenoude bomen en direct aan Lac Beauvert. Die naam (mooi groen meer) valt ’s winters overigens volledig uit de toon want wat je ziet is een bevroren meer bedekt door een sneeuwwit wintertapijt. Doordat het hotel buiten het dorp van Jasper ligt (op 7km) krijg je meteen het gevoel dat je midden in de Canadian Wild zit. Zeker als je weet dat hier regelmatig een eland wordt gespot tussen de bomen en op de besneeuwde fairways van de golfbaan naast het resort.

In Jasper National Park ligt onbetwist het mooiste logeeradres van Jasper en wat ons betreft van de hele provincie Alberta!

Van glampingspot naar glamouradres

De geschiedenis van dit hotel gaat terug tot de vroege 20e eeuw. Want met de komst van de spoorlijn begin 1900 kwam het toerisme naar de Canadese Rockies op gang en werd de schoonheid van Jasper ontdekt. De Grand Trunk Pacific Railway zocht de ideale locatie voor het ontwikkelen van luxe logeerplekken midden in de natuur en riep de hulp in van avonturiers Fred en Jack Brewster. Die leidde hen naar de ongerepte oevers van Lac Beauvert, met de weerspiegeling van Pyramid Mountain en Whistlers Mountain in het turquoise water. Dankzij dit perfecte plaatje werd in 1915 Tent City geopend, met 10 grote luxe slaaptenten en een hoofdtent om te dineren en te socializen. In 1921 nam de Canadian National Railways Tent City over en transformeerde het naar een ‘moderner’ adres met acht blokhutten. Zij hernoemden het The Jasper Park Lodge

In Jasper National Park vind je het mooiste logeeradres van Jasper en wat ons betreft van de hele provincie Alberta!

Nu – bijna 100 jaar verder – staat de Jasper Park Lodge voor een luxueus 4/5 sterrenresort met luxe kamers, royale suites en sfeervolle chalets. In de grote lodge vind je diverse restaurants, een deli (koffie en broodjes) en een prachtig verwarmd buitenzwembad met uitzicht op het meer en de bergen rondom. Na het skiën kun je in de grote Emerald Lounge heerlijk borrelen en loungen. Er zijn regelmatig proeverijen en cocktail demo's en live muziek. De lodge beschikt over een luxe Health Club met verwarmd buitenzwembad, fitnesscentrum, jacuzzi, sauna en stoomcabine.

In Jasper National Park ligt onbetwist het mooiste logeeradres van Jasper en wat ons betreft van de hele provincie Alberta!

Stamadres koninklijke familie: Royal's Retreat

Overigens nog een leuk weetje: tijdens een bezoek aan Jasper tijdens hun koninklijke tour door Canada in 1939 verbleef Koningin Elizabeth I in de prestigieuze Outlook Cabin met haar echtgenoot, King George VI. In 2005, tijdens een staatsbezoek aan Alberta koos koningin Elizabeth II en prins Phillip eveneens voor dit prachtige chalet. Het mag niet verwonderlijk zijn dat de Outlook Cabin nu doorgaat als de Royal's Retreat.

In Jasper National Park vind je de Fairmont Jasper Park Lodge, een heerlijke accommodatie voor je wintersportvakantie in Jasper, Canada

Hier hoef je je niet te vervelen

Kom je hier ’s winters om te skiën dan brengt de eigen shuttle van het hotel je naar het skigebied Marmot Basin. Maar blijf toch ook vooral een dagje ‘thuis’. Op het meer wordt ‘s winters altijd een ijsbaan gecreëerd en je kunt er schaatsen, ijshockeyen, ijsvissen. Verder kun je gemakkelijk via het hotel (of vooraf via ons) een tripje organiseren om bv een hondensledetocht te maken, wildlife te gaan spotten, te gaan ijsklimmen of wandelen in Maligne Canyon (lees onze ervaring!) of om de sterren te gaan bewonderen…

Het skigebied van Marmot Basin bij het Canadese Jasper is een heerlijk gebied voor beginners en gevorderde skiers en boarders

Dichter bij de sterren kun je niet komen…

Zoals wij al schreven is Jasper 's werelds op een na grootste Dark Sky Preserve. Dat betekent bij elke heldere avond een duizelingwekkende sterrenhemel en – als je geluk hebt -  het onvergetelijke spel van het Noorderlicht. Dus dan is een bezoek aan de Jasper Dark Sky Planetarium Experience zeker de moeite waard! Het is een verwarmd openluchtkoepeltheater met 50 zitplaatsen op het terrein van de Jasper Park Lodge. Je krijgt een live virtuele rondleiding door het lokale sterrenstelsel en aansluitend kun je (optioneel) inzoomen op de sterren via de Jasper Telescope, een van de krachtigste telescopen in de Canadese Rockies. 

Jasper is 's werelds op een na grootste Dark Sky Preserve.

Ultieme winterbeleving

We hebben het zelf mogen ervaren en kunnen beamen dat de Fairmont Jasper Park Lodge alle elementen heeft voor een Luxury Winter Canadian Experience. Wil je meer weten neem dan contact met ons op of kijk meteen naar ons speciaal 9-daags arrangement, inclusief KLM vlucht naar Edmonton, transfer, verblijf én 6 dagen skipas vanaf € 1529,- p.p. Kijk hier voor alle details. 

LEES OOK:

10 Tips voor een wintersportvakantie in Jasper 

Jasper, geheime winterparel in Alberta

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte