8 redenen om in Banff te gaan skiën of boarden

8 redenen om in Banff te gaan skiën of boarden

Skigebieden27 oktober 2019
Josee Schouten

Banff is onbetwist een van onze top-skibestemmingen in Canada. En we snappen wel waarom:

1. Wow-ligging

Banff ligt in het westen van Canada in de provincie Alberta maar we kunnen beter meteen Rocky Mountains roepen voor dat oja-momentje. Dat betekent dat je hier skiet in een fabelachtige omgeving van spectaculaire bergtoppen, reusachtige bossen en bevroren meren. Je bevindt je immers in Banff National Park.

2. Goede bereikbaarheid en perfecte combi-bestemming

Bezoek ook de beroemde Icefields Parkway, behorend tot de 10 mooiste wegen van de wereld!

Icefields Parkway in de winter

Banff is goed te bereiken met een vlucht naar Calgary, waarna het nog zo’n anderhalf uur rijden is. Door die goede ligging kun je ook overwegen om een combi te maken met het skiresort Jasper, waarbij je meteen de beroemde Icefields Parkway mee kunt pikken, behorend tot de 10 mooiste wegen van de wereld!

3. Niet 1 maar 3 skigebieden: SkiBig3!

Gek genoeg heeft Banff niet een gelijknamig skigebied maar kun je je ski-avontuur volop beleven op de hellingen van drie skigebieden rondom: het bij locals geliefde Mt. Norquay, het gevarieerde Lake Louise Ski Area en het uitdagende Banff Sunshine. En dat allemaal op één skipas!

Lees ook: Banff of Lake Louise, wij zeggen alle twee!

De SkiBig3 in Canada is een verzamelnaam voor de 3 skigebieden van Banff en Lake Louise

4. De beroemde poedersneeuw!

Niet alleen valt er gemiddeld ruim 9 meter sneeuw per jaar, maar we hebben het hier over de bekende droge Canadian Rockies Powder. Vederlicht spul waardoor skiën hier in de diepe sneeuw een totaal andere skibeleving geeft dan wat je gewend bent in Europa. Sterker nog: je hoeft geen skicrack te zijn om zo’n poedersensatie te ervaren. Lees hier meer over de beste poederpistes in Banff en Lake Louise

Skiën in Banff kun je doen in maar liefst drie verschillende skigebieden

Lone Pine piste in Mount Norquay

5. Perfecte bestemming voor beginners en gratis skipas kinderen

Banff en Lake Louise hebben de veelzeggende slogan “skiing for everyone” en daar is geen woord van gelogen. Want hoewel je al snel denkt dat te midden van zo’n natuurspektakel de skibalans toch snel uitslaat richting gevorderde skiërs vind je hier juist een enorme toegankelijkheid en variatie voor beginnende skiërs. De skischolen staan bekend om hun kleine klasjes. Vriendengroepjes met uiteenlopende niveaus en families gedijen hier heel goed samen op de bergen van met de gebieden in Lake Louise Ski Area en Banff Sunshine. Bovendien ontvangen kinderen tot 13 jaar een gratis skipas (bij afname min. 5 dagen skipas door ouder/volwassene)!

6. Het dorp: oergezellig!

Banff is één van de oudste dorpen van de Rockies en door de historische gebouwen heeft het dorp een warme, authentieke uitstraling. De spil is de lange hoofdstraat waarlangs je de vele winkels, bars en restaurants vindt. Hier heerst altijd een levendige sfeer en je vindt er de gezelligheid uit die wij Nederlanders altijd zo fijn vinden. Lees meer over het dorp Banff.

Banff is een perfecte bestemming voor je wintersportvakantie naar Canada

7. Accommodaties: van best-budget tot super-de-luxe

Ondanks de jaloersmakende locatie is Banff geen bestemming die slechts is voorbehouden aan de elite. Van oudsher trekt dit oord wintersportliefhebbers van over de hele wereld en van alle rangen en standen. Je vindt hier dan ook een breed scala aan verblijfsmogelijkheden voor elk budget. Van luxe vijfsterrenhotels tot basis budget lodges. En we hebben ze vrijwel allemaal zelf bezocht dus vraag ons gerust om advies in een offerte op maat.

Else van WintersportCanada Amerika komt vaak in Banff en brengt een bezoek aan de accommodaties

8. Winter is laagseizoen!

Je zou denken, met zoveel moois zal Banff in de winter wel worden overspoeld door toeristen. Maar nee, dit stadje heeft zijn grote invasie tijdens de zomer, als bussen vol toeristen en campers af en aan rijden om de natuurlijke rijkdommen van het National Parken de Rocky Mountains te bewonderen. Dus eigenlijk is de winter hier gewoon laagseizoen en dat is wel zo prettig voor je portemonnee!

Interesse voor een wintersportreis naar Banff? Bekijk de prijzen voor een weekreis bij onze wintersportvakantie in Banff of vraag meteen een offerte aan.

Tekst: Josee Schouten Beeld: WintersportCanadaAmerika, Banff Tourism, coverbeeld: PeytonLake Banff National Park  CC junadrao

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte