De 9 beste poederpistes in Banff en Lake Louise

De 9 beste poederpistes in Banff en Lake Louise

Skigebieden 4 oktober 2021
Else Schepers

Banff was het eerste skigebied van Canada. Tegenwoordig vind je er meer dan 330 afdalingen maar waar vind je de beste? We helpen je graag een handje door onze tips voor de 9 beste poederpistes met je te delen. 

Veel, heel veel, vederlichte, droge Canadese Rocky Mountain poedersneeuw ligt te wachten op je. Met alles van super-brede ‘groomers’ en glooiende ‘cruisers’, tot steile en diepe ‘chutes’ is er een run voor iedereen. Van beginners tot doorgewinterde experts, hier zijn 9 van onze favoriete runs, dit zijn de beste poederpistes van Banff en Lake Louise. En als je soms de weg kwijt raakt in alle skitermen die we gebruiken, lees dan eerst dit: Skitermen die je moet kennen als je in Noord-Amerika

Sunshine Village

Beginners (groen): Dell Valley (# 44)

Als je een beginner bent, of je wilt het nieuwe seizoen voorzichtig starten, pak dan de Strawberry Express Quad en volg Dell Valley (# 44) terug naar het dorp. Deze piste biedt een beschermde route terug naar het dorp. Het is de ideale plek voor beginners om hun poeder bochten te perfectioneren.

Wintersport in de SkiBig3 in Canada, dit is de piste voor de beginners (groen): Dell Valley (# 44)

Gevorderd: Tin Can Alley (# 60)

Verlaat de gondel naar rechts en neem de Wawa stoeltjeslift die je naar de top van Tin Can Alley (# 60) brengt. Deze afdaling is geweldig voor gemiddelde skiërs en boarders. Je vindt er een lange afdaling met weinig ‘verkeer’. De afdaling is geleidelijk en zonder platte vlakken. De afdaling wordt begrensd door bomen dus als je wilt spelen, kun je af en toe even een stukje tussen de bomen ‘doen’.

Wintersport in de SkiBig3 in Canada, dit is de piste voor de gevorderden: Tin Can Alley (# 60)

Expert (Black Diamond): Teepee Town Chutes op Teepee Town (# 22)

Pak de (verwarmde) Teepee Town LX Quad om toegang te krijgen tot de Teepee Town Chutes (# 22). Begin bovenaan met wat tree-skiing om lekker op te warmen voor je naar de grootste ‘chute’ gaat. Als er net verse sneeuw gevallen is de chute een nauwe goot met een geweldige afdaling. Je moet wel een beetje kunnen skiën om deze te kunnen hoor, maar 100% glimlach garantie als je beneden staat en trots omhoog kijkt.

Expert (Black Diamond): Teepee Town Chutes op Teepee Town (# 22)

Mt Norquay

Beginner: Constellation (# 23)

Ga met Spirit stoeltjeslift via Constellation (# 23). Deze beginners afdaling biedt veel ruimte zodat je je bochten kunt perfectioneren. Je kunt de rest van de dag kiezen uit de vele groene pistes die beschikbaar zijn in deze beginners zone.

Wintersport in SkiBig3 met tips voor de beste poederpiste, piste voor beginner: Constellation (# 23)

Gevorderd: Norquay 90 Glades (# 51)

Nieuw dit jaar is de afdaling Norquay 90 Glades (# 51), startend uit de Mystic stoeltjeslift. De bomen staan hier wat verder uit elkaar en met een verse sneeuwdump kun je hier een onvergetelijke poederdag maken. Je bent hier zeker van een overvloed aan onaangeraakte poedersneeuw, zelfs de locals hebben deze afdaling nog niet ontdekt!

Wintersport in de SkiBig3 in Canada, dit is de piste voor de gevorderden Norquay 90 Glades (# 51)

Expert: Lone Pine (# 3)

Er is niets beter dan op een poederdag de North American Chair te nemen. Deze stoeltjeslift brengt je op een supersteile helling waar de keuze in afdalingen enorm is. Kies je lijn en stort je in de poeder! Face-shot potentie maximaal! (geen idee wat dit betekent? Lees onze skitermen!). Op een poeder dag is Lone Pine (# 3) de afdaling voor legendes.

Wintersport in de SkiBig3 in Canada, dit is de piste voor de Expert: Lone Pine (# 3)

Lake Louise Ski Resort

Beginner: Saddleback (# 109)

Als je een beginner bent op een poederdag en je vrienden willen naar de achterkant van het skigebied naar de ‘bowls’, vrees niet! Je kunt je bij hen aansluiten door via de Top of the World Express naar de Saddleback (# 109) te gaan. Deze afdaling eindigt ook in de beroemde bowls van Lake Louise. Deze lange afdaling is een echte ‘cruiser’ en combineert veilig afdalen en toch backcountry zijn.

Wintersport in de SkiBig3 in Canada, dit is de piste voor de Beginner: Saddleback (# 109)

Gevorderd: Sunset Terrace (# 23)

Ga de zes-persoons Top of the World Express stoeltjeslift in en kies voor Sunset Terrace (# 23) aan de voorkant van het resort. Geniet eerst van het spectaculaire uitzicht over de vallei richting Lake Louise. Kies je route naar beneden, je kunt veilig voor de ‘main track’ kiezen, maar ook de open bowls zijn heerlijk om te veroveren. Of je gaat gewoon meerdere keren en kiest telkens een nieuwe route, niemand stopt je!

Expert: ‘E’ Gully (# 128)

Ga naar de top van de top van de Summit Platter en dompel je in de Back Side. Hier heb je toegang tot een aantal van de meest spectaculaire poeder ‘chutes’ van het enorme skigebied van Lake Louise. Als je ‘E’ Gully (# 128) hebt gedaan, kun je rekenen op een paar serieuze kudos tijdens de apres (geen idee wat dit betekent? Lees onze skitermen!).

Wintersport in de SkiBig3 in Canada, dit is de piste voor de Expert: ‘E’ Gully (# 128)

Ben je klaar voor je volgende avontuur? Wanneer ga jij naar de beste 9 poederpistes? Vraag een offerte voor de geweldige skigebieden van de SkiBig3

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte