Vancouver in 1 dag: De ideale dag met alle highlights

Vancouver in 1 dag: De ideale dag met alle highlights

Ski en city15 juli 2019
Else Schepers

Als ski touroperator ben ik regelmatig op pad. En de laatste keer betrapte ik me erop dat ik exact hetzelfde gedrag vertoon als onze gasten. Ik wil altijd zo snel mogelijk van de luchthaven naar het skigebied. En dat is eigenlijk best jammer want er zijn zoveel geweldige steden. Neem nou Vancouver.

Veel Nederlanders hebben een linkje met Vancouver, omdat ze er iemand kennen die er werkt of woont. En met Whistler als populairste skigebied van Canada vliegen de meeste wintersporters aan op de luchthaven van Vancouver. Ik besloot bij mijn meest recente reis naar Whistler een dagje eerder terug naar Vancouver te gaan om daar eens wat uitgebreider rond te kijken. Mijn advies: doe dat ook! Start of eindig je vakantie met een dagje sightseeing in deze heerlijke stad. Een dag is al genoeg om een goed beeld van de stad te krijgen, mits je die dag effectief gebruikt natuurlijk! Ik deel graag mijn ideale route met je zoals ik die zelf maakte tijdens mijn citytrip in Vancouver. Deze route biedt een mooie mix van de beste bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen.

Stanley Park. Fiets de Greenway - Seawall. Bekijk de Totempalen van Brockton Point.

Must do in Vancouver: Stanley Park

Begin je dag in Stanley Park, een heus groen wonderland in de stad. Je kunt met de auto het hele park rondrijden, reken daarvoor een half uurtje. Als het goed weer is, wandel dan lekker door het park of huur een fiets. Heb je alle tijd of alle zin fiets dan het 28 kilometer lange Greenway, met o.a Seawall, het pad langs de kust.

Als je in Stanley Park bent, ga dan naar Brockton Point om de authentieke totempalen te bekijken die rond 1920 gebouwd zijn. Maak een paar foto’s of koop een cadeautje voor thuis in de cadeauwinkel, bijvoorbeeld de typische Canadese esdoorn suiker snoepjes. Wist je trouwens dat 80% van de esdoornsiroop uit Canada komt?

Vervolgens rij je naar Prospect Point, waar je een schilderachtig uitzicht hebt op Lion’s Gate Bridge. Vanaf hier zie je zowel Noord als West Vancouver. Op een heldere dag kun je de pieken op de North Shore zien, dan is zelfs Grouse Mountain te zien. Vervolg je weg van Stanley Park naar English Bay, en stop bij de Beach Avenue. Gooi je schoenen even uit en loop lekker het zandstrand op.

Als je klaar bent voor weer wat actie, sla dan linksaf (naar beneden) naar Denman Street. Deze bruisende en eclectische wijk is de moeite waard om een uitgebreide wandeling te maken. Je kunt trouwens ook goed winkelen hier of kies een terras en kijk lekker naar alle verschillende mensen. Als je linksaf slaat via Georgia Street, kom je vanzelf op de indrukwekkende Lions Gate Bridge, de 90 jaar oude hangbrug, die downtown Vancouver verbindt met Noord en West Vancouver. Hier kun je de North Shore nog beter zien. Vergeet niet achterom te kijken voor een prachtig beeld van de binnenstad als je op de brug rijdt.

North Vancouver, Skyride-gondel-Grouse Mountain. Grizzly Habitat-Theatre in the Sky

Bij het verlaten van de brug buig je rechtsaf richting North Vancouver. Sla linksaf bij Capilano Road, en rij helemaal naar boven, parkeer daar je auto en koop een kaartje voor de Skyride. De Skyride is de gondel naar de top van Grouse Mountain. Op Grouse Mountain kun je gerust een aantal uren verblijven. Als het lunchtijd is kunt je er een mooi plekje in één van de restaurants kiezen om te eten inclusief geweldig uitzicht.

Must see: Grouse Mountain, Vancouver’s peak

Op Grouse Mountain wordt bij voldoende sneeuw in de winter geskied, met name door stadsbewoners en dagjesmensen. Ik was er begin april en de twee bekendste bewoners van Grouse Mountain werden net wakker uit hun winterslaap: Coola uit de plaats Bella Coola en Grinder uit Invermere. Deze beren zijn jaren geleden als baby’s gered en hier in een nagebootste natuurlijke habitat geplaatst. Inmiddels zijn het volwassen beren en je kunt ze van dichtbij bekijken! Check eerst de schermen in het Visitors Centre, de infrarood camera in het winterverblijf wordt hier weergegeven en als het verblijf leeg is, betekent het dat de beren buiten zijn en dan heb je grote kans ze te zien!

Vancouver Capilano Suspension Bridge, Park Treetops Adventure.

Het is een wandeling van zo’n 10 minuten naar het berenverblijf en je bent helemaal op de hoogte als je voorafgaand even de film over de beren in het Theatre in the Sky bekijkt. Bewonder onderweg naar het berenverblijf de metershoge houten beelden of schaats nog een rondje op de schaatsbaan (in de winter) voor je weer naar beneden gaat.

Op de terugweg naar het centrum van de stad, is een stop bij de Capilano Suspension Bridge de moeite waard. Je kwam hier al langs toen je op weg was naar de Grouse Mountain Skyride. Verken hier eventueel het park Treetops Adventure. Wandel tussen de gigantische bomen op platforms en bruggen die de bomen verbinden. Als je op Grouse Mountain niet gegeten hebt, is dit een mooie plek om een hapje te eten.

Lion’s Gate Bridge

Ga terug naar de Lion’s Gate Bridge en Stanley Park en blijf op Georgia Street tot je bij Bute Street bent. Als je hier rechtsaf slaat kom je op Robson Street. Dit is het ultieme shoppingcentrum van Vancouver. Snuffel in de boetiekjes of scoor een mooi designerstuk tegen een gunstige dollarkoers als mooie herinnering aan jouw citytrip Vancouver. Deze wijk is ’hip & happening’ en echt een heerlijke plek om naar mensen te kijken en van de ‘scene’ te genieten. Diverse restaurants, cafés en kroegen hebben hun stoelen op de stoep geplaatst, want dat is ideale plek voor een drankje of een snack.

Ga dan terug naar het hotel om je voor te bereiden op een ‘night on the town’ want je citytrip Vancouver is pas compleet met een avondje uit. Laat je met een taxi naar Yaletown rijden. Deze wijk heeft meer dan 60 verschillende restaurants en je kunt er werkelijk iedere keuken vinden. Als je na het diner nog een borrel wilt drinken of wilt dansen, vraag dan aan de taxichauffeur waar je het beste naar toe kunt, zij zijn altijd op de hoogte van de laatste trends. Vergeet niet de taxichauffeur een fooi te geven als je uitstapt! Veel plezier op je aanstaande Citytrip Vancouver!

Onze suggestie voor een hotel in het centrum: Sheraton Wall Centre ****/*

Onze suggestie voor een hotel bij de luchthaven: Westin Wall Centre ****

Onze suggestie voor een hotel in de haven: Pan Pacific Vancouver *****

Heb je geen hele dag maar slechts een aantal uren in Vancouver? Lees dan: Vancouver in 1, 2 of 3 uur

Vraag een offerte voor een reis naar Vancouver.

Robson Street shoppingcentrum Vancouver. Yaletown voor wining and dining.

Beeld en tekst: Else Schepers 

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte