• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Vancouver in 1 dag: De ideale dag met alle highlights
Ski en city 15 juli 2019

Als ski touroperator ben ik regelmatig op pad. En de laatste keer betrapte ik me erop dat ik exact hetzelfde gedrag vertoon als onze gasten. Ik wil altijd zo snel mogelijk van de luchthaven naar het skigebied. En dat is eigenlijk best jammer want er zijn zoveel geweldige steden. Neem nou Vancouver.

Veel Nederlanders hebben een linkje met Vancouver, omdat ze er iemand kennen die er werkt of woont. En met Whistler als populairste skigebied van Canada vliegen de meeste wintersporters aan op de luchthaven van Vancouver. Ik besloot bij mijn meest recente reis naar Whistler een dagje eerder terug naar Vancouver te gaan om daar eens wat uitgebreider rond te kijken. Mijn advies: doe dat ook! Start of eindig je vakantie met een dagje sightseeing in deze heerlijke stad. Een dag is al genoeg om een goed beeld van de stad te krijgen, mits je die dag effectief gebruikt natuurlijk! Ik deel graag mijn ideale route met je zoals ik die zelf maakte tijdens mijn citytrip in Vancouver. Deze route biedt een mooie mix van de beste bezienswaardigheden en leuke dingen om te doen.

Must do in Vancouver: Stanley Park

Begin je dag in Stanley Park, een heus groen wonderland in de stad. Je kunt met de auto het hele park rondrijden, reken daarvoor een half uurtje. Als het goed weer is, wandel dan lekker door het park of huur een fiets. Heb je alle tijd of alle zin fiets dan het 28 kilometer lange Greenway, met o.a Seawall, het pad langs de kust.

Als je in Stanley Park bent, ga dan naar Brockton Point om de authentieke totempalen te bekijken die rond 1920 gebouwd zijn. Maak een paar foto’s of koop een cadeautje voor thuis in de cadeauwinkel, bijvoorbeeld de typische Canadese esdoorn suiker snoepjes. Wist je trouwens dat 80% van de esdoornsiroop uit Canada komt?

Vervolgens rij je naar Prospect Point, waar je een schilderachtig uitzicht hebt op Lion’s Gate Bridge. Vanaf hier zie je zowel Noord als West Vancouver. Op een heldere dag kun je de pieken op de North Shore zien, dan is zelfs Grouse Mountain te zien. Vervolg je weg van Stanley Park naar English Bay, en stop bij de Beach Avenue. Gooi je schoenen even uit en loop lekker het zandstrand op.