• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Vancouver: wat kun je doen in 1, 2 of 3 uur
Ski en city 5 februari 2019

Stel je voor, je hebt een fijne wintersportvakantie voor de boeg (of achter de rug) en je hebt een paar uurtjes over in Vancouver. Bekijk dan hier onze suggesties voor een handige en snelle manier om de stad te beleven als je maar één, twee of drie uur over hebt.

Vancouver in 1 uur

Vancouver heeft tal van mogelijkheden voor sightseeing en winkelen voor reizigers die maar een paar uurtjes te besteden hebben. Als je maar één uur te besteden hebt, gebruik dat uur dan op Robson Street. Bekend als één van de meest levendige winkelstraten van Vancouver, strekt deze belangrijke verkeersader zich uit van BC Place-stadium naar het water van de Lost Lagoon in Stanley Park. Het is een geweldige plek om mensen te kijken, te snuffelen in luxe winkels of boetiekjes. Vergeet niet de bezienswaardigheden, zoals Library Square, Robson Square en de Vancouver Art Gallery te bekijken. Sla ook de straten tussen Burrard street en Jervis Street niet over! Daar vind je een grote hoeveelheid aan designer winkels, funky boetiekjes en opmerkelijke restaurants.

Als je nog een uurtje extra hebt

Na een wandeling door Robson Street, wandel je zo door naar het nabijgelegen Gastown. Gastown is een historische wijk met oude gebouwen en monumenten naast nieuwe hippe uitgaansgelegenheden. Loop over de geplaveide stenen en maak een foto voor de Victoriaanse gebouwen. Een goede plek voor een foto is bij de iconische Gastown Steam Clock op de hoek van Cambie Street en Water Street. Hier vind je eindeloze mogelijkheden om te genieten van een biertje of een cocktail. Of proef een glas wijn in de Salt Tasting Room, waar je wijnen kunt combineren met ambachtelijke kazen en kleine vleeswaren.