Piste symbolen en kleuren in Canada en Amerika

Piste symbolen en kleuren in Canada en Amerika

Insider tips 1 januari 2019
Else Schepers

Ongeacht waar je skiet in Europa, overal zijn we gewend om op kleur onze piste te kiezen. Maar dat werkt in Noord-Amerika toch even anders. Als je hier geen rode pistes op je skipistekaartje vindt, wil dat nog niet zeggen dat het skigebied geen mooie afdalingen te bieden heeft. Hier een handig overzicht met een uitleg van hoe je jouw favoriete afdalingen kunt vinden.

De verschillende moeilijkheidsgraden wordt zowel in Amerika als in Canada met piste symbolen en kleuren aangeduid. We hebben deze voor je op een rijtje gezet in een handige tabel.

Piste kleuren en symbolen in Canada en Amerika

De moeilijkheidsgraden wordt zowel in Amerika als in Canada met piste symbolen en kleuren aangeduid

Zoals je ziet bestaat er geen rode piste in Canada of Amerika, terwijl dit voor de meeste Europese skigebieden een hele belangrijke kleur is, het is immers een gemiddelde piste, de piste waar het gros van de wintersporters zich prettig voelt. In Noord Amerikaanse skigebieden is de piste met het blauwe vierkant echter de gemiddelde piste. Dus die kan best wel iets pittiger zijn als dat je verwacht.  Beginners kiezen voor pistes met een groene cirkel. Voor gevorderden is de Black Diamond een equivalent voor een zwarte en de echte uitdaging – meestal ongeprepareerd – vind je op de Double Black Diamonds!

Hoeveel kilometer piste?

Een ander groot verschil met Europa is dat er in Canada en Amerika niet gesproken wordt over het aantal kilometers piste, maar over het aantal hectare. Dat is voor Europeanen vaak lastig, omdat men graag een vergelijking wil met de Europese skigebieden. Een belangrijke reden om het skigebied in hectare uit te drukken in plaats van kilometers, is omdat er sprake is van een terrein waar je in skiet. Het hele terrein is beschikbaar en niet alleen een piste dat als een pad naar beneden gaat.

Er wordt ook minder geprepareerd in Canada en Amerika. ’s Ochtends als je op pad gaat, kun je de informatie onder aan de lift raadplegen of het personeel vragen waar de pistes die nacht geprepareerd zijn. Een geprepareerde piste wordt een ‘groomer‘ genoemd. Als je niet zelf je weg wilt zoeken tussen de piste symbolen maar lekker achter iemand aan wilt skiën die het gebied goed kent, maak dan gebruik van de gratis mountainhosts.

Moutainhosts

Op bijna alle skibestemmingen in Canada en Amerika worden dagelijks gratis Mountain Tours gegeven. Deze tours worden over het algemeen gegeven door lokale vrijwilligers die  graag ‘hun’ skigebied laten zien. Het zijn vaak wat oudere locals, die in ruil voor een gratis seizoenspas een minimaal aantal dagen per seizoen beschikbaar moeten zijn om toeristen rond te leiden. Deze mountainhosts zijn de ambassadeurs van het skigebied. Zoals Nancy, mountain ambassador in Aspen, die wij interviewden; lees hier haar verhaal!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte