• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500

Inspiratie

whitewater 1x1.jpg

Whitewater - Nelson

De stad Nelson is tegen een helling aangebouwd en is gelegen aan een zijtak van de Kootenay River. Vanwege de vele gerestaureerde historische gebouwen wordt Nelson ook wel de Queen City genoemd. De huizen zijn in prachtige Victoriaanse stijl gebouwd en zijn erg kleurrijk. Het is de moeite waard om een rondje door de wijken te lopen. Wanneer je in Nelson rondloopt zul je merken dat er een unieke sfeer hangt in deze stad. Veel kunstenaars hebben zich in de loop der jaren in Nelson gevestigd en de hippiestijl van sommige winkels benadrukt het alternatieve karakter van deze stad. Het hart van de stad is de historische Baker Street. Hier vind je winkels, restaurants, gezellige koffietentjes en veel kunstenaars tonen hier hun werk. Langs het water ligt een prachtig park en ook de shopping mall is hier gebouwd. Opvallend in Nelson is dat heel veel restaurants, bakkers en koffiebarretjes organische producten gebruiken. Dit wordt vaak benadrukt op de voordeur.

Vanuit Nelson ben je zo in het skigebied Whitewater, reken op zo’n 20 minuten rijden om naar het skigebied te komen. Beschik je niet over een huurauto? Maak dan gebruik van de shuttle die je ’s ochtends ophaalt bij je hotel en naar Whitewater brengt. Aan het einde van skidag word je weer keurig bij het hotel afgezet.

Whitewater Ski Resort is één van de best bewaarde skigeheimen van Canada! Met zo’n twaalf meter droge, champagne poedersneeuwval per jaar is dit skigebied het hele seizoen sneeuwzeker. De slogan van Whitewater zegt alles: Pure, Simple & Real … Deep! Whitewater ligt verstopt in de Selkirk Mountains. Wanneer je de lange weg door de bossen naar het skigebied op rijdt, krijg je het idee dat je moeite moet doen om het paradijs te bereiken: besneeuwde bomen langs de weg, het wegvallen van het bereik van je mobiele telefoon, onverharde delen in de weg en overal bergtoppen om je heen. En het is het allemaal waard! Het skigebied is verdeeld over drie hellingen (sides). De Silver King side is geschikt voor beginners en licht gevorderde skiërs. Er gaat één lift omhoog die zo gepositioneerd is dat je vanaf de top 20 pistes kunt kiezen in de kleuren groen, blauw of zwart.

Voor de beginners zijn hier prachtige, brede, glooiende groene pistes gecreëerd, ideaal om op te oefenen. Voor de gevorderde skiërs is er volop keuze tussen blauwe of zwarte afdalingen. Interessanter wordt het op de Summit side waar ook 1 lift omhoog gaat. Op de Summit side vind je meer dan 30 afdalingen waarvan er bijna 20 in de categorie ‘most difficult’ vallen. Je vindt hier spectaculair terrein: kies voor het tree skiën, stort je in The Cliff Area of steek de de bowl over en ervaar de onbegrensde backcountry. Tussen de afdalingen door is de Whitewater Lodge de perfecte plaats voor een kop koffie op het terras of voor lunch in het Fresh Tracks Café. Dit cafe staat bekend om culinaire gerechten op plastic bordjes en heeft zelfs al twee kookboeken uitgebracht. Tot slot is er de Glory Ridge site, dit is de laatst toegevoegde ‘site’ en hier zijn meer dan 30 pistes te vinden. Als beginner heb je hier niets te zoeken want de meest eenvoudige pistes starten in de categorie ‘more difficult’, vervolgens zijn er pistes in de categorie ‘most difficult’ en dan zijn er nog 5 in de categorie ‘extreme’.

In Whitewater hebben de ‘trails’ overigens hele originele namen. Wat dacht je van: Nickel & Dime, Buckshot, Single Malt, Faceplant, Back burner, Leave some, Jackpot, Take some, Little Mucker etc. etc. Aan het einde van de dag komt iedereen samen in de Last Run at Coal Oil Johnny’s Pub om een biertje te drinken. In de Whitewater Lodge kun je verder terecht voor liftpassen, materiaalhuur en skilessen. Wil je een dag de ultieme skibeleving ervaren? Ga dan een dag onder begeleiding van een gids in de backcountry skiën of vraag ons dan naar de mogelijkheden voor cat- en heliskiën!

Statistieken

Skigebied

Hoogste punt skigebied:
2003
Laagste punt skigebied:
1380
Hoogteverschil:
623
Gemiddelde sneeuwval:
12,0 m
Skigebied:
479 ha
Langste afdaling:
3,0 km
Aantal liften:
4
Afdalingen:
82
Eenvoudig:
10 %
Gemiddeld:
32 %
Gevorderd:
47 %
Expert:
11 %

De reis

Vliegveld:
Castlegar / Spokane
Rechtstreeks vliegen:
nee (2 stops)
Duur van de vlucht:
vanaf 15 uur
Transfer tijd:
45 min. / 3 uur 10 min.
Start seizoen:
begin dec.
Einde seizoen:
begin april

Extra

Heliski mogelijk:
ja
Catski mogelijk:
ja
Ski-in, ski-out:
nee
Kindvriendelijke bestemming:
nee
Activiteiten voor niet-skiërs:
ja
Kenmerk dorp:
alleen ski lodge, geen dorp
Offerte aanvragen
Vraag een vrijblijvende offerte
Offerte aanvragen