Boek je wintersport voor 24 25, lees onze tips!

Boek je wintersport voor 24 25, lees onze tips!

Nieuws12 maart 2024
Else Schepers

Misschien heb je van vrienden of collega’s enthousiaste verhalen gehoord over skiën in Amerika of Canada en wil je zelf ook zo’n droomreis maken. Of heb je de bekende gebieden al bezocht en wil je een speciale reis naar bijzondere gebieden? Er is zoveel te beleven en te ontdekken! Om te voorkomen dat je door ‘de prachtig besneeuwde Rockies het bos niet meer ziet’ helpen we je graag. Laat je inspireren en vind je perfecte vakantie met hulp van deze 10 tips.

TIP 1: Boek je skivakantie zo vroeg mogelijk

Boek vroeg en profiteer zo van de beste deals! De grootste besparing voor je skivakantie naar Noord-Amerika verdien je door zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe eerder hoe beter, het systeem werkt zo dat de hoogste kortingen het vroegst gelden. Vraag een offerte aan zodat we een mooi voorstel voor je kunnen maken: Offerte aanvraag.

Tot het einde van de zomer zijn er nog hoge kortingen, iedere maand wordt de vroegboekkorting wat lager dus hoe eerder je boekt, hoe voordeliger je uit bent. En dat geldt niet alleen voor de vluchten en de hotels, maar ook voor de skipassen. Voor ons Europeanen is het extra interessant omdat de Canadese dollar de beste koers in jaren heeft! Als je nadenkt over een skivakantie naar Canada of Amerika, vraag dan NU een offerte!

Boek je wintersportvakantie voor seizoen 2020 2021

TIP 2: Kies de beste tijd om op vakantie te gaan

Het seizoen in Noord-Amerika is vergelijkbaar met het winterseizoen in Europa. De meeste resorts zijn geopend van eind november t/m eind april. De prijzen voor hotels, appartementen en liftpassen variëren gedurende het seizoen. De laagste prijzen gelden vaak in het begin- en aan het eind van het seizoen. Een aantrekkelijke periode om te reizen is na de kerstvakantie, zeg maar vanaf de 2e week januari. De week na onze Krokus vakantie is ook vaak een rustige week met vriendelijke prijzen. Omdat veel prijzen tegenwoordig dynamisch zijn, worden de prijzen hoger als er meer boekingen zijn, boeken in rustige weken loont daarom! De Nederlandse voorjaarsvakantie valt vroeger dan de Amerikaanse en Canadese spring break, dus je betaalt voor onze Krokusvakantie geen hoogseizoensprijs zoals in Europa.

TIP 3: Zoek het juiste skigebied

Kies de bestemming die het beste past bij je niveau en je wensen. Wij helpen je hiermee graag. Sommige resorts zijn super geschikt voor beginners en andere skigebieden zijn juist vooral geschikt voor de echte waaghalzen. Een ander belangrijk punt is of je een kilometervreter bent of graag wat meer rust inbouwt en bijvoorbeeld ook andere dingen wilt doen dan op de piste staan. Als je van kleine gebieden houdt is een skisafari langs meerdere gebieden misschien wel geschikter voor je dan een reis naar 1 bestemming. Bij een skisafari rij je met een eigen huurauto langs meerdere skigebieden. Als je van veel pistes en lange pistes houdt, dan kun je het beste een groot skigebied kiezen. 

Overweeg je een skivakantie in Canada en weet je niet welk skigebied je moet kiezen? Vraag ons een offerte en geef aan dat je graag advies wilt of kijk eens naar de statistieken van alle skigebieden.

TIP 4: Bedenk wat je wilt zien en doen

Ook belangrijk is om van te voren na te denken of je een speciale activiteit wilt doen. Wil je een Nationaal Park bezoeken? Wildlife in de winter zien? Een canyon beklimmen of misschien wel helikopter skiën? Wij weten waar je de beste sneeuwscooter trails hebt, waar de mooiste hondenslee te vinden is en waar helikopter skiën mag én betaalbaar is. Denk ook eens aan een activiteit die je normaal gesproken niet zou doen. Met een gids kun je veel meer dan je denkt! Wij probeerden bijvoorbeeld ijsklimmen in Canada en helikopterskiën! Doe hier de quiz of helikopterskiën iets voor jou is.

Boek nu je wintersport naar Canada of Amerika voor seizoen 2020 2021

TIP 5: Kies voor rechtstreeks vliegen of een overstap

Voor de meeste bestemmingen in Canada kun je kiezen of je rechtstreeks wilt vliegen of een overstap wilt maken. Voor Canada zijn de bekende luchthavens Vancouver (voor Whistler), Calgary (voor o.a. Banff en Lake Louise, Revelstoke en Kicking Horse) en Edmonton (voor Jasper/Marmot Basin). Deze bestemmingen kun je met een rechtstreekse vlucht van KLM bereiken. Als je voordeliger wilt vliegen, is het alternatief van Air Canada een goede optie, je vliegt dan met 1 overstap. Dit geldt als je vanaf Amsterdam vertrekt, vanaf Brussel vlieg je met Air Canada rechtstreeks op Montreal met Air Canada., Montreal is de luchthaven voor de mooie Franstalige Canadese regio Québec. 

De voordelen van een rechtstreekse vlucht zijn evident: je bent er sneller! Vaak is een rechtstreekse vlucht ook verstandig als je direct na aankomst door wilt rijden naar de eindbestemming. Als je nog zo'n 3 uur moet rijden, is dat vaak alleen te combineren met de rechtstreekse vlucht omdat die in de middag aankomt, je bent dan voor het diner op je bestemming. Een vlucht met overstap kan echter ook de moeite waard zijn. Zo biedt Air Canada voor Calgary en Vancouver een eenvoudige overstap in Toronto waar je zelf geen bagage van de band hoeft te halen. Deze vluchten zijn ook interessant als je je eigen ski's mee wilt nemen. Je ski's meenemen mag bij Air Canada namelijk gratis! Een vlucht met overstap is vaak honderden Euro's per persoon voordeliger dan de rechtstreekse vlucht. We maken graag een offerte voor je waar we beide varianten voor je uitrekenen. 

Voor skiresorts in het Amerikaanse Utah is de rijafstand van luchthaven Salt Lake City slechts 45 minuten. Salt Lake City is de enige luchthaven in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten waar je in de winter rechtstreeks op kunt vliegen. Delta Air Lines verzorgt deze vlucht. Je kunt ook rechtstreeks vliegen naar San Francisco als je bijvoorbeeld wilt gaan skiën in Lake Tahoe in Californië. Als je in Colorado wilt wintersporten, dan vlieg je altijd met een overstap, je vliegt dan naar Denver of naar de kleinere lokale luchthavens zoals Aspen of Vail. Als er geen rechtstreekse vlucht mogelijk is, zoeken wij de beste overstap voor je, bijvoorbeeld in Europa of Canada vanwege de versimpelde formaliteiten of toch voor Amerika vanwege een mooie aansluiting qua tijd.

Boek nu je skivakantie naar Amerika voor seizoen 2020 2021

TIP 6: Neem iets langer dan 1 week vakantie en maak een skisafari

De meeste mensen vinden het prettig om wat langer dan een week naar Canada en Amerika te gaan. De reis er naar toe neemt meestal een dag in beslag en je hebt daarnaast te maken met het tijdsverschil van ca. 8 uur. Als je meerdere skigebieden wilt bezoeken (de zogenaamde skisafari) ga er dan van uit dat je tenminste 10 dagen uittrekt voor je reis. Veel gemaakte combi trips zijn o.a. Vail, Aspen en Breckenridge in Colorado in Amerika. Deze skiresorts kun je met een reistijd van 30 minuten tot 2 uur goed combineren. Als je een combinatie van skigebieden in Utah maakt, reis je nog sneller, binnen 45 minuten sta je in allerlei verschillende gebieden. 

Onze meest populaire skisafari in Canada is de reis van Jasper naar Banff en Lake Louise. Banff is ook fantastisch te combineren met Kicking Horse en Revelstoke, lees hier meer over Canadese super combinaties.

Geen zin om te verhuizen? Dan is Whistler de perfecte bestemming. Met de rechtstreekse transfer vanaf de luchthaven van Vancouver sta je in anderhalf uur in Whistler, perfect voor een weekje skivakantie. Whistler is het grootste skigebied van Noord Amerika en biedt naast ruim 200 afdalingen ook volop vertier na het skiën, Whistler staat bekend om de gezellige après-ski.

Boek nu je vakantie naar Canada voor winter 2020 2021

TIP 7: Boek je liftpas vooraf en overweeg een multipas

In tegenstelling tot Europa zijn er ook vroegboekkortingen op de liftpas in Canada en Amerika. Boek dus vroeg! Als je vroeg boekt, kun je overwegen om een multipas te kopen. Multipassen worden steeds vaker aangeboden, het zijn passen die toegang bieden tot meerdere skigebieden. Zo is er een combinatiepas voor Banff en Lake Louise (Canada), de zogenaamde SkiBig3 pas. De steeds bekendere Epic Pass biedt enorme voordelen voor meerdere skigebieden in Amerika en Canada. Als je de ‘unlimited’ pas koopt, kun je zelfs een aantal dagen gratis skiën in Europa. Naast de EPIC pas die toegang biedt tot bijvoorbeeld Vail, Breckenridge, Park City en Whistler is er sinds enkele jaren ook de IKON pas, een soortgelijk initiatief, maar dan met andere skigebieden waaronder Aspen, Steamboat, Winter Park en Deer Valley. Voor dit soort passen geldt dat de gereduceerde seizoenpassen slechts tijdelijk worden aangeboden.

TIP 8: Kies een skigebied met korting voor kinderen

In Canada en Amerika zijn er diverse skigebieden die hoge kortingen en veel voordeel geven aan gezinnen met kinderen. Er zijn zelfs skigebieden die ‘Kids Ski Free’ aanbieden voor het grootste gedeelte van het seizoen. In Aspen bijvoorbeeld krijgt ieder kind tot 12 jaar een gratis dag skipas voor iedere dag dat er skimateriaal gehuurd wordt. Deze aanbieding geldt het hele seizoen vanaf 1 januari. In Banff hebben we een spectaculaire aanbieding dat het hele seizoen alle kinderen onder 12 jaar een gratis pas ontvangen als er tenminste 1 ouder is die een liftpas van tenminste 5 dagen aanschaft. Deze aanbieding geldt het hele seizoen, ook tijdens de schoolvakanties! In Whistler skiën kinderen tot en met 6 jaar gratis. Meestal geldt bij dit soort aanbiedingen dat er 1 gratis kind per volwassenen gerekend wordt. Vraag ons naar de voorwaarden per bestemming!

Boek nu je wintersport naar Canada of Amerika voor seizoen 2020 2021

TIP 9: Acclimatiseer

Als je aankomt op je bestemming na een dag reizen is het verstandig om de dag helemaal vol te maken. Ga zo laat mogelijk naar bed. Je zult merken dat je de volgende ochtend toch vroeg wakker bent, en daar is niets mis mee! Lekker vroeg op, goed ontbijten en je kunt vroeg aan je dag beginnen. Hoe meer je buiten bent, hoe sneller je went aan het lokale ritme. Het duurt meestal een dag of 2 voordat je in het ritme komt en niet meer zo vroeg wakker wordt, je lichaam is dan al gewend aan het tijdsverschil en het hoogteverschil. De meeste mensen hebben meer last van een jetlag op de terugreis dan op de heenreis. Hou daar rekening mee met je planning. Je kunt beter een paar dagen vakantie over houden aan het eind van je reis dan voor je reis. Lees onze tips hoe je een jetlag kunt voorkomen.

TIP 10: Maak gebruik van een specialist

Tot slot willen we je graag aanmoedigen om voor een wintersportreis naar Canada of Amerika een specialist te raadplegen. Een wintersportreis naar Canada of Amerika kun je maken of breken met de juiste informatie. Wist je bijvoorbeeld dat er skigebieden zijn waar je gratis gebruik kunt maken van lokale skigidsen? En wist je dat er geen rode pistes bestaan in Canada en Amerika? Of dat je in Amerika bijna nergens mag helikopter skiën? Maar dat je er wel kunt catskiën voor de helft van het geld? Weet je waar je de grootste kans maakt op champagne poedersneeuw? In welke gebieden wel of niet geprepareerd wordt? We delen graag onze kennis met je. Zodat jij de perfecte wintersportvakantie kunt boeken.

We helpen je graag, vraag hier een persoonlijke offerte!

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte