Aspen kleurt roze tijdens de Aspen Gay Ski Week

Aspen kleurt roze tijdens de Aspen Gay Ski Week

Inspiratie11 december 2017
Josee Schouten

Ieder jaar in januari vindt de Aspen Gay Ski Week plaats. Ski- en partytime voor zo’n 5000 gays met spetterende activiteiten op de pistes en in de stad.

Betekenisvolle traditie

In 1977 organiseerde Aspen voor de allereerste keer de Aspen Gay Ski Week. Dit liberale bergstadje en bekend skioord wilde hiermee een lans breken voor een groep die in die tijd nog mondjesmaat werd geaccepteerd in het conservatieve Amerika. De week was niet alleen bedoeld als get-together maar had – en heeft nog steeds – een charitatief karakter. De Aspen Gay Ski Week is een non-profit evenement: de opbrengsten gaan naar projecten ter bevordering van de tolerantie, acceptatie en maatschappelijke ondersteuning van de homogemeenschap.

Van yogasessies, skitochten tot hottubparties

En OMG, het programma is niet voor watjes of pussy’s! Zo kun je elke dag fris en fruitig beginnen met een groepsyoga- en/of fitnesssessie. Die-hards opteren wellicht eerder voor het kick-off bootcamp. Met de ‘Mountain du Jour” wordt er elke dag een begeleide skitocht georganiseerd voor verschillende skiniveaus. Ook bergrestaurants spelen er handig op in met speciale lunchdates. Maar het epicentrum van de Aspen Gay Ski Week is het super centraal gelegen Limelight Hotel. Dit is THE place to be voor de après-ski! Alle dagen is het party-time in de Limelight Lounge van 15 – 19 u. Met live muziek, DJ’s, cocktails, beers en de roemruchte hottubparties. Daarvoor staan 2 kanjers van buitenjaccuzi’s – elk geschikt voor 20 personen- buiten te stomen! De Grande Finale is op zaterdagavond, met de net zo fameuze Pool Party.

De Aspen Gay Ski Week is een evenement in Aspen Colorada die elk jaar in januari wordt georganiseerd

Niet alleen voor mannen

Met respect voor alle mannelijke deelnemers, die verreweg in de meerderheid zullen zijn, de lesbiennes worden zeker niet in de Aspense winterkou gezet. Voor hen zijn er diverse women-only evenementen, zoals de Women’s Apres Ski, Women’s Cocktails & Nibbles en het Women’s Dinner.

Elk jaar komen meer dan 5000 mensen naar Aspen Gay Skiweek om feest te vieren en natuurlijk te skiën

Wie wordt de Drag Queen?

Waar de dames en de heren elkaar zeker zullen gaan treffen is tijdens de Downhill Drag Costume Competition. Het meest spraakmakende event van de Aspen Gay Ski Week! Deze hilarische kostuumwedstrijd vindt plaats op de piste (ja, afdalen moet!). Alles mag, behalve zeer weinig verhullende en dus aanstootgevende outfits… het is en blijft natuurlijk wel Amerika!

Tijdens de Gay Ski Week in Aspen zijn er après ski feesten, Friendship dinners, drag queen wedstrijd

Friendship Dinners

Om het socializen nog een extra duwtje te geven (is dat nog nodig?) vinden er tijdens de Aspen Gay Ski Week diverse Friendship Dinners plaats, telkens in een ander restaurant in town. Reserveren een must.

Gay Ski Week Pass

Gay Ski Week Aspen, blind date pass

Om deel te kunnen nemen aan speciale evenementen zoals o.a. de Opening Party, Bal Masqué, Comedy Show en de Pool Party is de aanschaf van een Aspen Gay Ski Week Pass noodzakelijk. Die is online te bestellen op gayskiweek.com en is beschikbaar vanaf ca. € 275. Is dit too much dan is er nog een à la carte optie: zo kost toegang tot de doordeweekse Comedy & Dance Party € 75, en de Blue Lagoon Pool Party € 135.

Uitgebreide info vind je op gayskiweek.com en een offerte op maat vraag je aan met ons offerteformulier. Let the show begin!

Meer weten over Aspen? Lees ook:

Aspen Snowmass daagt Trump uit met gewaagde campagne 

Skiën in Aspen Snowmass

Eten & drinken in Aspen; the places to be

Aspen insidertips van mountainhost Nancy  

Regel van tevoren de Gay Ski Week pass. Deze pas geeft toegang tot speciale events in Aspen

WintersportCanadaAmerika regelt je reis naar de Aspen Gay Skiweek inclusief vlucht, verblijf, skipas

Beeldcredits: ©Aspen Gay Skiweek

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte