• Home
  • Contact
  • + 31 (0) 162 497 500
Aspen Snowmass, een parel in de skiwereld
Skigebieden12 november 2016

Aspen is een parel in de skiwereld. Aspen opende in 1946 en in 1950 organiseerden ze als 1e Amerikaans resort World Cup kampioenschappen. Dit Victoriaanse mijnstad Aspen van 1880 is uitgegroeid tot een luxe bestemming die beroemdheden, verwende reizigers en toegewijde die-hard skiërs en snowboarders trekt uit de hele wereld.

4 bergen, 4 skigebieden

In het begin was er gewoon de stad en Aspen Mountain. Vandaag de dag omvat het resort 4 verschillende skigebieden, waaronder: Snowmass Mountain, Aspen Mountain, Aspen Highlands en Buttermilk. Er is in totaal 400 à 500 (km) piste van elk niveau. Of je nu zoekt naar steile afdalingen met diepe of geprepareerde ‘groomers’ voor de beginners, je vindt het in hier. Deze bestemming is geweldig voor alle niveaus van skiërs en riders.

Snowmass Village

Aspen Snowmass bestaat uit 4 bergen en 2 ski-steden, het overbekende Aspen en het speciaal op de pistes gebouwde Snowmass Village. In Snowmass zijn bijna alle accommodaties op de berg (95% ski-in / ski-out), waardoor het een perfecte bestemming is voor gezinnen en groepen.

Cultuur, restaurants & muziek

Als je reist als stel, zit je waarschijnlijk liever in Aspen met haar bloeiende culturele scène. Wist je dat er meer dan 30 galerieën zijn? Daarnaast vind je in Aspen een kunstmuseum, de Dance Company en een Opera House. Dineren in Aspen is een “foodies dream” met meer dan 100 restaurants met wijnkaarten die je alleen verwacht in Europese hoofdsteden. En als je van the nightlive houdt, dan is Aspen geweldig, er zijn pubs en swingende hotel lobby’s, er is live muziek op diverse podia verspreid over de stad en dan zijn er nog de exclusieve (prachtige) clubs waar de beroemdheden natuurlijk ook graag komen.

Lees ook: Ontmoet Nancy, Mountain Ambassador in Aspen