The West Bowl: 17 nieuwe zones in skigebied Lake Louise

The West Bowl: 17 nieuwe zones in skigebied Lake Louise

Skigebieden17 september 2020
Else Schepers

Deze winter bieden SkiBig3 en Lake Louise Ski Resort voor het eerst in 25 jaar gloednieuw ‘in-bound’ terrein aan! In-bound betekent dat het terrein officieel tot het skigebied behoort. Deze afdalingen in het zij- en achterland van het skigebied liggen net buiten de voormalige grenzen van het skigebied en zijn vanaf seizoen 20/21 toegankelijk voor alle gasten van het resort. De reden van deze uitbreiding is een aangepaste grenslijn en een gloednieuwe vierpersoons stoeltjeslift. 

Ontdek de nieuwe 4 persoons stoeltjes lift The Summit Chair bij het skigebied Lake Louise

Hoe kun je de nieuwe West Bowl in skigebied Lake Louise verkennen?

Voorheen kon je via de Summit Platter, een simpele pannenkoeklift, de piek van Whitehorn beklimmen maar dat is nu verleden tijd met de gloednieuwe 4 persoons stoeltjeslift Summit Chair. Je komt bij de Summit Chair vanaf het bergstation van de Top of the World stoeltjeslift, die skiërs en snowboarders vervolgens op dezelfde toplocatie laat afzetten als de oude lift. In 4 minuten sta je op de bergkam van Whitehorn Mountain en heb je zowel nieuw als oud terrein letterlijk aan je voeten. Dit omvat afdalingen die voorheen toegankelijk waren via de Summit Platter, de back bowls en nu ook  de West Bowl. 

De nieuwe 4 persoons stoeltjes lift The Summit Chair biedt rechtstreeks toegang tot The West Bowl

Nieuw terrein in het skigebied van Lake Louise

De nieuwe West Bowl aan de voorkant blijft lijken op de oude, ongecontroleerde bowl die de locals al jaren bezochten. De look en feel van het gebied blijft hetzelfde, je hebt nog steeds het gevoel alsof je skiet in de wildernis, alleen kun je er nu makkelijker komen en de het terrein wordt nu onderhouden. De natuurlijke sneeuwcondities worden verbeterd en het landschap wordt onderhouden door hier en daar bomen te snoeien en begroeiing aan te passen maar er wordt hier bijvoorbeeld niet met machines geprepareerd.

Dit West Bowl terrein wordt beoordeeld als gemiddeld, gevorderd en expert terrein. Het is verdeeld in zones, niet in afdalingen. Je vindt hier geen kant en klare pistes. Er zijn maar liefst 17 nieuw gemarkeerde zones waarvan de langste een afdaling van 4,7 km heeft. Goede skiërs en boarders hebben eindeloos veel mogelijkheden om een eigen route te zoeken en de vallijnen in de steile hellingen te vinden of af te wisselen met tree-skiing en ‘powder bowls’.

Lees ook: wat is een bowl en wat is tree skiing: Skiteremen die je moet kennen 

Ongeacht welke route je kiest, je eindigt altijd op natuurlijke wijze in de nieuw gebouwde uitgang. Dit twee kilometer lange pad loopt terug naar de kruising van Men’s Downhill en Juniper Jungle aan de voorkant. Vanaf hier is het slechts een korte stukje naar de basis. Net als bij het expert terrein dat toegankelijk is vanaf de stoeltjesliften Top of the World, Paradise en Summit, is het West Bowl-terrein het hele seizoen geopend, uiteraard afhankelijk van de sneeuwval en de omstandigheden. 

De nieuwe 4 persoons stoeltjes lift The Summit Chair ligt in het skigebied van Lake Louise.

Lawine materiaal aanbevolen!

Hoewel West Bowl nu wordt beschouwd als officieel terrein, wordt het aanbevolen dat skiërs en boarders in dit gebied lawine- en een veiligheidsuitrusting dragen. Er wordt toezicht gehouden en er worden ook cursussen gegeven zoals lawine vaardigheden. Lake Louise Ski Resort is een trotse partner van Avalanche Canada en biedt gedurende het winterseizoen tweedaagse AST 1-cursussen aan die worden gegeven door hun eigen sneeuwveiligheidsprofessionals. Als je geen eigen uitrusting hebt, kun je een lawine-uitrusting huren bij meerdere lokale. 

Test je bekwaamheid 

Hoewel er ook wat 'licht blauwe' pistes toegankelijk zijn vanaf de top van Summit Chair, zoals Boomerang aan de achterkant en Sunset aan de voorkant, is het belangrijk (voordat je de nieuwe lift neemt!) dat er geen beginnende of makkelijk gemiddelde runs beschikbaar zijn in de West Bowl. Als je eenmaal in de bowl zit moet je daar naar beneden dus test vooraf je vaardigheden op ander open terrein zoals de Boomerang (gemiddeld), Upper Boomerang (geavanceerd) en Shoulder Roll (geavanceerd) of Whitehorn 1 (geavanceerd) aan de achterkant.

Lees verder: De 9 beste poederpistes in Banff en Lake Louise

Andere blogs in deze categorie:

OFFERTE AANVRAGEN
Maak deze winter jouw droomvakantie
Vraag offerte